Şimdi Ara

BU NEDİR YA BUNLAR HERKES İÇİN GEÇERLİYSE BİZ ÖLMÜŞÜZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orijinalden alıntı: bay_alim

calpi84

senin mesleğin nedir?
    her yıl 8500 mak mezunu yok o sdece özel üni ve devlet dahil toplam en sonki kont
    ve bisürü bırakan var forumda mücadele etmeyen senin gibilerinin laflarından dolayı.

ve anlamadğım şu ulan madem 2500 maaş var gidip neden müh okumasın.zekası normal olan insan şunu bilir.2500 1500den büyüktür.
    yani gidip öğrtmn olcağına mühendis olma şansın var daha ne herkesin kıskandığından catır catır catladğı bok attığı ama hiç bi ya....rğm bilemediği halde bok attığı süper meslekler.ve bilim var birde.
    bu arada calpi senin mesleğin ne onu söyle bakam.

Ben muhasebeciyim ve deniz-liman işletme öğrencisiyim seneye okulum bitince çeşitli sertifikalarım olacak inşallah limanda çalışacağım.
    8500 mezunu geçer bile aflarla gelenler var yurtdışında okuyup gelenler var.Kimsenin mühendis maaşını kıskandığı yok.Öğretmenin yazın 3 ay tatili var 2500 lirayı özel sektörde alan mühendisin haftasonu tatili bile yok.Öğretmen 5-6 saat çalışır evine gider.Mühendis dağbaşında şantiyelerde gece yarılarına kadar çalışır.40-50 yaşında şimdiki performansında çalışamazsın.Öğretmen için değişen birşey yok çatır çatır parasını alır ek iş yapma imkanı vardır mühendisin vakti yoktur.

devlete girer mühendiste;)
    devlette rahattır.hocam sen gemicileri ve makinacışları kıskanıon bence k.bakma onları görünce olabiliyor böle şeler.

• ileride devlete girmeyi düşünüyorsanız elektrik mühendisligi tercih edin en çok alım o bölümden olur birde 657 degilde 399 yani sözleşmeli olan mühendisler daha fazla maaş alıyor hele kit' te çalışıyorsanız kurum farkı var
  • sen bu adamlara bakma bunlar aç kalmaya mahkum
  • yau arkadaşlar kpsszumani.com diye bi site var
    devlete alımların kaç puanla yapıldığını söylüyor.müh maaşıda 2 3 lira araası kuruma göre değişiyor.
    yani ne biliym bu şartlarda bile mühü kötülemek bence kıskanclık garez ve ezikliktir.

anlayan anlar dedimi..yok müh sayısıfazlaymş yurtdışndan gelcek olanlar varmşl.taamam az değildir ama yani burda bile bisürü makinacı bölüm bırakyor bölm bırakmayanlar da 72 ile atanan olmş 2 milyarlk yere yani ne biliym dikkat ederseniz mühendislerden nette takılanlar yada müh olmayanlar saldırıyor mühe bence eziklik çünkü kaç tanesi içini doldurmş neler yapmş çalşmş rusça arapça öğreneyim demiş yada kaç tanesi ben şunları hayal deiyorm diyor.herkes sallıyor.benm kocaeli mezunu tanıdğım müh abi bu konularda konşmuyor bile işinden de gayet memnun ve severek yapıyor.patroonlada arası iyi.yani bence bu kadar sallayan oluyor ama inanın hakkını veren adam mühendis olmanın keyfini gerekirse devlette çalşr ama o manevi tadı çıkartır.

düşünsene elektronkçisin telefonu yapaibliyon radyo dalgalarını biliyon tv ile ilişkin farklı bilgisayara takıp çıkarıyon
    makinecisin arabanı tamir ediyon trenlereden anlıyon beyaz eşyasını biliyon bisiklete bile bakışın farklı olur
    inşaatcısın kaç kilo demir kullanılmş anlıyon eve bakıyon şundan bide ben cıkayım diyon
    vs.vs...
    bu meslekler ölmez biz sanayiede teknolojide yokuz belki ama bu hep yok olcamız anlamnıa gelmez.artı devlete müh girince 2 3 arası hatta bi iki kurumda daha da fazla alabiliyon.onun dışnda görevde yükselmen var müdürlüğe kadar.profluığa kadar yoluy var.ne biliym ben ümitsiz değilim inadına da savunacam ister makinacı ister elektronkçi ister inşaatcı olayım.mühendislik kadar güzel bir meslek şu an hakettiği yerde değilse bu biraz da ağzı olanıun uzman yardımcısınn yada muhasebecinin yada başka bir insanın yada direk bir mühendislik bitirien bi kişinin 2 3 tane veya 1 2milyar tane olumsuz yorum yapmasıylada değiştirmem.

atatürk de idealleri imkansız gibiydi ama TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURMAK İÇİN PLANLARINI SAĞLAM YAPTI VE BAŞARDI.
    bu böyledir.devlet her bölmdene yeternce alıyor özel sektrde dtuttuaramayn da kendisne güveni olmayandır bence ya okuluy sebebiyle yada kişiliği onu kaldıramacıktır.
    ben böle düşiünüyorm aksi de bence yok çünkü dünyanın ve türkiyenn en zengin adamları mühendis.bunlarda anadan zengin doğmadı çoğu klendisi aklını ve mesleğini sonuna kadar kullandı.!

• quote:

yau arkadaşlar kpsszumani.com diye bi site var
    devlete alımların kaç puanla yapıldığını söylüyor.müh maaşıda 2 3 lira araası kuruma göre değişiyor.
    yani ne biliym bu şartlarda bile mühü kötülemek bence kıskanclık garez ve ezikliktir.

anlayan anlar dedimi..yok müh sayısıfazlaymş yurtdışndan gelcek olanlar varmşl.taamam az değildir ama yani burda bile bisürü makinacı bölüm bırakyor bölm bırakmayanlar da 72 ile atanan olmş 2 milyarlk yere yani ne biliym dikkat ederseniz mühendislerden nette takılanlar yada müh olmayanlar saldırıyor mühe bence eziklik çünkü kaç tanesi içini doldurmş neler yapmş çalşmş rusça arapça öğreneyim demiş yada kaç tanesi ben şunları hayal deiyorm diyor.herkes sallıyor.benm kocaeli mezunu tanıdğım müh abi bu konularda konşmuyor bile işinden de gayet memnun ve severek yapıyor.patroonlada arası iyi.yani bence bu kadar sallayan oluyor ama inanın hakkını veren adam mühendis olmanın keyfini gerekirse devlette çalşr ama o manevi tadı çıkartır.

düşünsene elektronkçisin telefonu yapaibliyon radyo dalgalarını biliyon tv ile ilişkin farklı bilgisayara takıp çıkarıyon
    makinecisin arabanı tamir ediyon trenlereden anlıyon beyaz eşyasını biliyon bisiklete bile bakışın farklı olur
    inşaatcısın kaç kilo demir kullanılmş anlıyon eve bakıyon şundan bide ben cıkayım diyon
    vs.vs...
    bu meslekler ölmez biz sanayiede teknolojide yokuz belki ama bu hep yok olMUCAMIZ anlamnıa gelmez.artı devlete müh girince 2 3 arası hatta bi iki kurumda daha da fazla alabiliyon.onun dışnda görevde yükselmen var müdürlüğe kadar.profluığa kadar yoluy var.ne biliym ben ümitsiz değilim inadına da savunacam ister makinacı ister elektronkçi ister inşaatcı olayım.mühendislik kadar güzel bir meslek şu an hakettiği yerde değilse bu biraz da ağzı olanıun uzman yardımcısınn yada muhasebecinin yada başka bir insanın yada direk bir mühendislik bitirien bi kişinin 2 3 tane veya 1 2milyar tane olumsuz yorum yapmasıylada değiştirmem.

atatürk de idealleri imkansız gibiydi ama TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURMAK İÇİN PLANLARINI SAĞLAM YAPTI VE BAŞARDI.
    bu böyledir.devlet her bölmdene yeternce alıyor özel sektrde dtuttuaramayn da kendisne güveni olmayandır bence ya okuluy sebebiyle yada kişiliği onu kaldıramacıktır.
    ben böle düşiünüyorm aksi de bence yok çünkü dünyanın ve türkiyenn en zengin adamları mühendis.bunlarda anadan zengin doğmadı çoğu klendisi aklını ve mesleğini sonuna kadar kullandı.!

• o siteyi biliyorum bi ara bende bakmıştım bi kaç konuya. çok kafanı takma o siteye. sadece mühendisler değil biraz araştırırsan doktorlar eczacılar da sürekli şikayet ediyolar. bu ülkede memnun birini bulmak gerçekten zor. herkes az çalışıp çok kazanma derdinde. yani sana tavsiyem çok takılma o sitelere. ne okumak istiyosan onu yaz.
  • Sokaktaki mercedeslere, son model arabalarada babam biniyo zaten. Çalışın, zeki olun sizde iyi paralar kazanırsınız, illa üni mezunu olmayada gerek yok O aşağladınız ilkokul mezunu adam kafasını çalıştırarak o günlere gelmiş, sizin gibi ineklemedi diye adamı aşağlamaya hakkınız yok, belki annesine babasına yardım etmek için çalıştı ve ticarete atılıp voleyi vurdu
  • arkadaşlar gerçekten benim çevremde de okumuş adamların önemli bir kısmı yakınıyor...
    ben hakikaten burada henüz lise okuyan arkadaşlara samimiyetimle sesleniyorum..EĞER İLGİNİZ VARSA ve YETENEĞİNİZİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ 1 YIL ÖNCEDEN ÖSS İLE BİRLİKTE KONSERVATUVAR VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİNİN TİYATRO VE OYUNCULUK YETENEK SINAVLARINA HAZIRLANIN...BAKIN TV LERDE ONLARCA DİZİ VAR VE BÜYÜK KANALLARDA YAYINLANAN DİZİLERDE ORTA KADEME (BAKIN BAŞROL DEĞİL) BÖLÜM BAŞI ALDIĞI PARA 3000-10000 ARASI VE BU AYLIK 12000-40000 ARASI BİR RAKAMA DENK GELİR...ŞANSINIZ YAVER GİDER DE BAŞROL OLURSANIZ ZATEN BÖLÜM BAŞI 50000 E KADAR YOLU VAR ...SADECE BU DA DEĞİL SESLENDİRME YAPARSINIZ REKLAMLARDA OYNARSINIZ VS.. BU PARALARI KAZANABİLECEĞİNİZ VE ÜSTÜNE SAYGI DUYULACAĞINIZ HİÇ BİR MESLEK YOK TÜRKİYEDE...ÜSTELİK BU İŞİN SONUNDA TANINAN BİRİ OLMAK VE POPÜLERLİK DE CABASI...İSTERSENİZ 'DİZİ EKONOMİSİ' ADLI ARAŞTIRMAYI İNTERNETTE BULABİLİRSİNİZ...VERDİĞİM RAKAMLARI ORADAN ALDIM...BAKIN 2009 YILINDA TİYATRO VE OYUNCULUK BÖLÜMÜNE KAYIT YAPTIRANLARIN SAYISI 330 HUKUK FAKÜLTELERİNE 8000...10 SENEDE BU 80 BİN AVUKAT BUNA KARŞILIK SADECE 3 BİN OYUNCU DEMEK...BEN LİSE 2'YE GEÇEN YEĞENİMİ BİR TİYATRO KURSUNA YAZDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM...İYİLİĞİNİZ İÇİN ÖZELLİKLE HENÜZ SINAVA GİRMEMİŞ ARKADAŞLARA DEDİKLERİMİ DÜŞÜNMELERİNİ TAVSİYE EDERİM...

• bay_alim biz ilerde senle meslek hayatında karşılaşıcaz gibi:D tabi kaptanlığa karar vermediysen?
  • Burada bizlere idealist diyen arkadaş. Evet biz idealist olabiliriz belki gelecekte açıktada kalabiliriz. Ama sizler gibi olmayacağımız kesin. Bu ülkede ve dünyada büyük işler başarmış insanların hepsi İDEALİSTTİR! Sizler gibi gelecek yok, para yok,iş yok deyip hayallerimizi bırakıp paralı bölümlerin peşine düşersek bu ülke suratsız,sevgisiz,bilgisiz insanlarla dolup taşar. Mustafa Kemal, Fidel, Che bu 3 tarihi şahsiyet sizler gibi yapsaydı ne olurdu bizler gibi yaptı ne oldu aradaki fark apaçık ortada. Mevcut koşullara göre hayatımızı şekillendireceksek, istesekte ileride büyük bir insan olamayız. Nedense hep olumsuz örnekler veriyorsunuz. "Arkadaşlarım böyleydi, aç kaldı." , "Arkadaşım çok idealistti işsiz kaldı." hebele hübele.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrichment

arkadaşlar gerçekten benim çevremde de okumuş adamların önemli bir kısmı yakınıyor...
    ben hakikaten burada henüz lise okuyan arkadaşlara samimiyetimle sesleniyorum..EĞER İLGİNİZ VARSA ve YETENEĞİNİZİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ 1 YIL ÖNCEDEN ÖSS İLE BİRLİKTE KONSERVATUVAR VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİNİN TİYATRO VE OYUNCULUK YETENEK SINAVLARINA HAZIRLANIN...BAKIN TV LERDE ONLARCA DİZİ VAR VE BÜYÜK KANALLARDA YAYINLANAN DİZİLERDE ORTA KADEME (BAKIN BAŞROL DEĞİL) BÖLÜM BAŞI ALDIĞI PARA 3000-10000 ARASI VE BU AYLIK 12000-40000 ARASI BİR RAKAMA DENK GELİR...ŞANSINIZ YAVER GİDER DE BAŞROL OLURSANIZ ZATEN BÖLÜM BAŞI 50000 E KADAR YOLU VAR ...SADECE BU DA DEĞİL SESLENDİRME YAPARSINIZ REKLAMLARDA OYNARSINIZ VS.. BU PARALARI KAZANABİLECEĞİNİZ VE ÜSTÜNE SAYGI DUYULACAĞINIZ HİÇ BİR MESLEK YOK TÜRKİYEDE...ÜSTELİK BU İŞİN SONUNDA TANINAN BİRİ OLMAK VE POPÜLERLİK DE CABASI...İSTERSENİZ 'DİZİ EKONOMİSİ' ADLI ARAŞTIRMAYI İNTERNETTE BULABİLİRSİNİZ...VERDİĞİM RAKAMLARI ORADAN ALDIM...BAKIN 2009 YILINDA TİYATRO VE OYUNCULUK BÖLÜMÜNE KAYIT YAPTIRANLARIN SAYISI 330 HUKUK FAKÜLTELERİNE 8000...10 SENEDE BU 80 BİN AVUKAT BUNA KARŞILIK SADECE 3 BİN OYUNCU DEMEK...BEN LİSE 2'YE GEÇEN YEĞENİMİ BİR TİYATRO KURSUNA YAZDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM...İYİLİĞİNİZ İÇİN ÖZELLİKLE HENÜZ SINAVA GİRMEMİŞ ARKADAŞLARA DEDİKLERİMİ DÜŞÜNMELERİNİ TAVSİYE EDERİM...

hocam siz de işte bu şekilde tavsiye ettiniz ya sonunda bi kişi bi mesleğe bok atmadan başka güzel bir meslek önerebilmiş.işte bu şekilde yapılan tavsşyeler çok güzel luyor.teşekkür ederim bu yorum için.millet mühendis olmadığı halde mühendisin sayısnı fln yuretdışını fln hesaplkamya çalşıro sonrada ezik değilim dityor te allamm yaaa :D

örnek alın yukarıdaki yazıyı

• quote:

Orijinalden alıntı: alprklc

bay_alim biz ilerde senle meslek hayatında karşılaşıcaz gibi:D tabi kaptanlığa karar vermediysen?

ben kaptanlığı yapamıcam hocam parası var ama bana hitap etmiyor ama o tip bi meslek var gemi makine-dikkat et gemi inşaat ve gemi makine değil.direk gemi makine vegemi işletme mühendisliği bölmün adı.o kaptanlkdan da iyi 3.500 dolar civarı iş başı yapıyon.o meşur paraya vuran gemi makine işletme mühler işte.
    gecen sene sadece ülkede 4 gemi üretilmiş.gemi inşaat ve gemi makine bitirenler gemi makine işletme mühendisi olamıyor ayrı bi bölüm yani genelde işsizlik onları vuruyor.gem, makina ise normal makina mühle paralel sayılır çok kral bi bölüm bazı denize özel dersler var güvenlik deniz ingilizcesi deniz hukğu deniz ticareti gibi fln ondan dolayı o makina inşaat gibi mekanik bölümler var aklımda.mekaniğe karşı ilgim var ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

calpi84

senin mesleğin nedir?
    her yıl 8500 mak mezunu yok o sdece özel üni ve devlet dahil toplam en sonki kont
    ve bisürü bırakan var forumda mücadele etmeyen senin gibilerinin laflarından dolayı.

ve anlamadğım şu ulan madem 2500 maaş var gidip neden müh okumasın.zekası normal olan insan şunu bilir.2500 1500den büyüktür.
    yani gidip öğrtmn olcağına mühendis olma şansın var daha ne herkesin kıskandığından catır catır catladğı bok attığı ama hiç bi ya....rğm bilemediği halde bok attığı süper meslekler.ve bilim var birde.
    bu arada calpi senin mesleğin ne onu söyle bakam.

Ben muhasebeciyim ve deniz-liman işletme öğrencisiyim seneye okulum bitince çeşitli sertifikalarım olacak inşallah limanda çalışacağım.
    8500 mezunu geçer bile aflarla gelenler var yurtdışında okuyup gelenler var.Kimsenin mühendis maaşını kıskandığı yok.Öğretmenin yazın 3 ay tatili var 2500 lirayı özel sektörde alan mühendisin haftasonu tatili bile yok.Öğretmen 5-6 saat çalışır evine gider.Mühendis dağbaşında şantiyelerde gece yarılarına kadar çalışır.40-50 yaşında şimdiki performansında çalışamazsın.Öğretmen için değişen birşey yok çatır çatır parasını alır ek iş yapma imkanı vardır mühendisin vakti yoktur.

devlete girer mühendiste;)
    devlette rahattır.hocam sen gemicileri ve makinacışları kıskanıon bence k.bakma onları görünce olabiliyor böle şeler.

Gemiciler ve makinacıları niye kıskanayım?Ne özelliği var o bölümün.Arkadaşım gemi makinaları mezunu o memnun ama o iş bana göre değil.Ben makine dairesinin gürültüsünü çekemem.Parası çok diye her işi yapamam.Gemiye çıkma niyetim yok çıkacak olsam kaptanlık ehliyetini yükseltirim.Limanlarda çalışırım,liman şehrinde yaşıyorum mezunu az diye bu bölümü seçtim.
    Ayrıca benim mühendis olma hevesimde yok.Sağlıkçı olmak istemiştim ben.2 yıl önce niyetlendim akrabamın inşaat firması var işsiz kalmayız diye mühendislikle ilgili hiç iyi yorumlar almadım akrabam işe almazsa ne yaparım dedim yazmadım.Beni bu zamandan sonra iki tane bölüm paklar hukuk ve fizik tedavi geri boş benim için.Mühendislikmiş kendini geliştirmekmiş al senin olsun bana ne umrumda değil.Ben dünyaya bir kere geliyorum Allahın ortaokul mezunu patronuna fazladan para kazandıracam diye kendimi yıpratamam.Mühendislik için harcayacağım emeğin karşılığını alamam.
    Ben 25 yaşında adamım.Buraya iyilik olsun diye yazıyorum.Yeni mezunlar herşeye kanmasınlar diye yazıyorum.Bana ne mühendislikten ben gördüğümü,liseden beraber mezun olan arkadaşlarımın durumunu anlatıyorum.Benim için hava hoş kendi alanımda iş bulamasam seneye memur olurum kendimi geçindirecek parayı kazanırım.Olan size olacak 4-5 yıl sonra ortalık mühendisten geçilmeyecek.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.