Şimdi Ara

Bu Ozelliklerdeki Pc imi Nasıl Sessizleştirebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Arkadaslar Su Sogutma ve Sessizlestirme Konusunda Yardımcı Olursanız Sevinirim..

Ozellikler:

İşlemci: Intel®; Core 2 Quad Q8400; 2,66GHz., 4MB L2, 1333MHz., LGA775
    · Anakart: Intel® G31 / Intel ICH7 Yongaseti;
    · Anakart: LGA775 soket, Intel® Core™2 Quad desteği, 2xDDR2-800 DIMM Bellek Yuvası, 4xSATA 3.0 Gb/s, 2 x PCI, 1 x PCI-E (x16).
    · Sabit Disk: 500 GB 8MB 7200 rpm S.ATA2
    · Bellek: 4 GB DDR2 800 MHz
    · Disket Sürücü: MS, CF/MD, SD/MMC,SM/xd Kart Okuyucu/Yazıcı
    · Ekran Kartı: 512/1GB HD3450 16X DUAL DVI / HDMI Bağımsız Ekran Kartı
    · Optik Sürücü: 20X Dahili DVD Yazıcı (+/-)
    · Ses Kartı: Tümleşik 6 Kanal High Definition
    · Ethernet: Tümleşik PCI-E 10/100 LAN
    · Kasa: 350W Atx Kasa , Çift fan , LCD PANEL : Isı Göstergesi , Fan Hızı Ayarı , Renkli Ekran
    · Klavye-Mouse: Kablolu Klavye ve Mouse
    · Hoparlör: 6Watt
    · İşletim Sistemi: FREEDOS

icerisinde arkadaslar bir islemci fani birde kasa fani var ekran kartı harici olmasina ragmen fani yok.. ve inanirmisiniz havalimaninda oturuyormusuz havasi yaratiyor evde kasa fanini cikardim hic ses cikmior ama bu seferde reset atior kendi kendine .. napabilirim yardimci olursaniz sevinirim.. yeni kasa fanı almam gerekiyorsada uygun ve gusel kullanisli modeller de belirtirseniz sevinirim..

• işlemci fanınız stok fan ise, stok fanlar işlemci ısındıkça hızlarını arttırırlar... Hız arttıkça da gürültü artar... Ses yapan işlemci fanınız ise bloğunuzun acilen değiştirilmesi gerekir... Sisteminizde power supply'ın ve cpu'nun fanı haricinde bir kasa fanınız var ise kasa fanınızın sayısı da arttırılabilir... Ancak öncelikle CPU bloğunuzu değiştirmelisiniz... 70-90TL aralığında gayet güzel modeller mevcut... Ben hangisi daha iyidir tam olarak bilemediğim için bilen arkadaşlar cevaplasın...

Ancak kasa içi hava sirkulasyonu da çok önemlidir... CPU civarına taze hava geliyor olmalı ve gene cpu civarında oluşan sıcak hava da kasanın dışına atılabiliyor olmalı...
  • Cok Saolasin Kardes Degerli Bilgilerini Paylasdigin icin .. Ama Sanirsam İslemci Fanında Sorun Yok Cunku Kasadaki Fanı Cıkardıgımda Ses Tamamen Kesiliyor ama bu seferde 2 ser saat arayla pc kendi kendine reset atıyor sanırsam ekran kartı ısınıyor yada islemci .. Geri takdım bugun yok boyle birses ya traktorden daha beter.
  • haa... O zaman işiniz çok daha kolay... Kasa fanları zamanla arızalanabilir... Çoğu kasa ile gelen fanlar aşırı dandik oluyor... Hele hazır sistemler daha da beter olabiliyor. Sonradan alacağınız fanlar şimdikinden çok daha uzun ömürlü olur. Kasanızın modelini bilmediğim için, kasa fanınızı sökün, kaç santim ölçün. 8, 9.2 veya 12cm olmalı. Herhangi bir bilgisayarcıdan aynı ölçülerde kasa fanı alabilirsiniz... Kasanızın kapağını hazır sökmüşken, fan monte edilebilmesi için açık bırakılmış yerler var mı ona da bakın. Eğer varsa 1-2 fan daha takın bilgisayarınıza. Çünkü kasa fanınızın iptal olmasıyla cpu bloğunuz sebebiyle sistemin reset yemesi, cpu bloğunuzun da sınırda yettiğini gösteriyor. Önümüz de yaz. Havalar ısınınca bu reset olaylarının başlamaması için kasanızda fan takılabilecek yerleri doldurmanızda fayda var...

Fan alırken kutusunun arkasında kaç cfm üflediğini ve kaç desibel olduğunu yazar... CFM ne kadar fazla ise, o kadar yüksek performanslı bir fandır. DB ne kadar yuksekse o kadar gürültülüdür! Genelde bu ikisi doğru orantılıdır... Ankara'da vatan bilgisayar gibi dev bilgisayarcılardan birine gidin, tum fanların kutularının arkasını okuyun, aklınıza yatanını alın...

• cok tesekkurler bugun hepsiburadadan bir fan siparis verdim bakalim iyidir umarim deniyip gerekirsede bilgisini paylasirim bu sorunu yasayan arkadas cok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.