NOT: Bisiklet referansı olarak İstanbul belediyesi (İspark-İsbike) ile İzmir Belediyesi (İzulaş-Bisim) 'ne ait tüm kiralık bisikletlerin lastikleri güncel olarak Tyre Protector tarafından korunmaktadır.
Diğer önemli referanslar üstteki linkteki gibidir.
Sık Sorulan Sorular (SSS): 21 Temmuz 2015, 01:21 Bisiklet & Motosiklet kullanıcılarının Sık Sorduğu Sorular üzerine alttaki soru-cevapları hazırladık. Aslında bu yazı neden Tyre Protector Formula X kullanmanız gerektiğini de özetliyor. Keyifli okumalar :)
1-) Sürüş sırasında tekerden gelen su sesi: Piyasada muadil olarak satılan ürünlerin hemen hepsi süt kıvamında ''Solüsyon'' dur, Tyre Protector Formula X ise daha yoğun boza kıvamında ve içinde kauçuk granüller olan gri renkli bir ''JEL'' dir, ses yapmaz.
2-) İçerisinde sıvı varken tekerin sağlıklı dönememesi, merkez kaç dengesizliği: Formula X JEL kıvamında olduğu için diğer ürünler gibi lastik tabanında toplu halde hareket etmez; aksine, lastik iç çeperinde homojen bir şekilde yayılarak bir katman oluşturur ve statik bir şekilde bekler. Lastik durduktan sonra bile tabanda toplanma yapmaz.
3-) İçerisindeki sıvının yama yapılmasını zorlaştırması.Yapılan yamanın atmasını sağlaması: Formula X lastik patlamasını %95 oranda engeller. Lastik ile kimyasal tepkimeye girmez, ayrıca jel kıvamında olduğu için %5 risk ile lastiğiniz patlasa bile ilgili patlağa rahatlıkla ve kalıcı olarak yama yapılabilir.
4-) Tekrar hava basmak istediğimiz de sibobu yukarda tutsak bile içerisindeki sıvının dışarı püskürmesi: Formula X diğer ürünler gibi süt kıvamında hareketli değilir, lastik tabanında hareketsiz bekler. Lastiğinizi amuda kaldırsanız bile siboptan püskürmez :)
5-) Sıvının lastiğinize hava basarken donması sonucu sibobun diğer tarafında sıvının donması ve bombe oluşturması: Formula X 'in çalışma prensibi diğer tüm muadil ürünlerden farklıdır. Diğer tüm ürünler delikte donarak tıpa şeklinde deliği tıkarken, Formula X ilgili deliği sıvayarak kapatır, lastikle birlikte esneyebilmesi için tamiratın da esnek olması tasarlanmıştır.
6-) Sürüş sırasında oluşan (gül dikeni bile olabilir) patlaktan üstünüze fışkıran beyaz-yeşil sıvı (markaya göre rengi değişebiliyor): Formula X gri renklidir ve yüzünüze fışkırmaz :)
7-) Bu ürünler işe yaramıyor, yeni aldım ama lastiğim yine patladı: Formula X haricindeki muadil tüm ürünlerin son kullanma tarihleri vardır. Formula X'in ise kapalı bir kap içindeki ömrü ''Süresiz'' dir.
8-) Şambrelli lastiklerde işe yarıyor mu?: Evet, Formula X şambrelli ve tubeless lastiklerde etkilidir.
9-) Süt şeklindeki ürünler balans yapıyordu, bunda da oluyor mu? : Hayır.
10-) Presta tip ince siboplarda ürün uygulanabiliyor mu? Evet, ürünün uygulanabilmesi için tek kriter sibop iğnesinin çıkabiliyor olmasıdır.
11-) 700X23 ölçüsündeki ince lastikli Yarış bisikletlerinde kullanılabiliyor mu? Evet, yalnız sibop iğnesi çıkabilen tip şambrel olması gerekir. İhtiyaç halinde, sibop iğnesi çıkan tip şambrel tedariği yapabiliriz.
Ben konuyu açalı uzun zaman olmuş ve hala mesajlar gelmiş. Arkadaşlar tecrübelerimi anlatayım size. Yılda en az 3000 km yol yapan bir bisiklet sever olarak canımı çok sıkan bu duruma iyi bir çözüm buldum. Hem iç lastik dış lastik arası patlak önleyici şerit hem de jel kullanıyorum. Ben marka olarak slime kullandım ve oldukça iyiydi. Yukarıda ürün reklamını yapan arkadaşın değindiği nokta var. Bazıları sıvı kıvamında evet. Bu yüzden oldukça küçük noktları kapatıyorlar. Mesela bizim bisiklet turlarında arkadaşın bir bisikletinin iç lastğine bundan sıkmış. Büyük bir patlak olunca tekerler döndükçe fışkırtıyor üstünü başını hep batırıyordu. Açılan deliği kapatması da baya bir zaman alıyordu. Ama jel kıvamlı olanlar iç basınçla birlikte hemen orayı dolduruyor. 1.5 sene içerisinde 2 kez lastğim indi ve sadece içine giren kıymığı çıkarıp hava basmam yeterli oldu. Yama vs yapmadım. Şimdi bazı arkadaşlar ağırlık artmıyor mu diyecek evet artıyor ama turlarda lastiğin patlaması ve onun yamasıyla uğraşmak hem can sıkıcı hem de zaman kaybı. Varsın biraz ağır olsun benim için önemli değil diyorum.
@GingerMan Merhabalar ürününüz ilgi çekici ve bilgilendirmeler için teşekkürler. Fiyatlarınızı makul görmedim biraz daha indirim yapsanız sizin ürününüzü denemek isterim. Hatta test amaçlı gönderebilirseniz çok daha iyi olurdu.
brsdrgn, mesajınızı tesadüfen ve şimdi gördüm..:(
Benim bilgim dahilinde, dünyada jel kıvamında olan tek bir ürün var, o da ''Tyre Protector Formula X'' Formula X, boza kıvamında, içinde kauçuk granüller olan gri renkli tiksotropik jeldir ve lastik iç çeperinde homojen yayılarak bir film tabakası oluşturur, lastik durduğunda bile tabanda toplanma yapmaz. Piyasada benim gördüğüm tüm diğer muadil ürünler ise süt kıvamında solüsyondur, ve her zaman lastik tabanında dururlar.
Facebook sayfamızda Hediye Çekiliş Kampanyası var, bugün başladı. Mümkünse katılmanızı arzu ederim;
Teşekkürler. Keşke başka bir ürün almadan önce görseydim sizi denerdim. Çekilişe katıldım ve dilerim ürününüzü deneme fırsatım olur. Beğenirsem size geçerim artık.
Ben dağ bisikletimde bunu kullanıyorum gayet de memnunum;
En güzeli aslında tubeless lastik alıp onu böyle bi sıvı ile kullanmak ama para yok :D
arkadaşlar merhaba formulax alacağım da bisikletime az binsem de iç lastiklerim çok yamalı ve 3-5 yıllık formulax e uyumlu kaliteli iç lastik ne önerirsiniz bana sıkmadan yenileyim de baya gitsin ömrü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme