Şimdi Ara

Bu Proje Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar youtube'dan izlediğim birkaç video bu fikri aklıma yerleştirmişti ama yapılabilir mi bilmiyorum bir de size sorayım dedim.Video linki:https://www.youtube.com/watch?v=jiAhiu6UqXQ Videoyu izledim ve neodyum mıknatıs sipariş vermeye karar verdim.Tabii bir de fan bulacağım.Tahmin ediyorum ki sistem çalışacak ama benim bu sistemden beklediğim şey bir telefonu şarj edebilecek kadar elektrik üretmesi.Sizce bu olabilir mi, olursa ne kadar güçlü bir fana ihtiyacım var?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler Allah'a emanet olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 1 Kasım 2014; 10:13:01 >

• Onunla direkt telefon şarj etmek biraz zor olur ancak adafruit power boost ürününü incelemenizde fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardunyocu

Onunla direkt telefon şarj etmek biraz zor olur ancak adafruit power boost ürününü incelemenizde fayda var.

Sağolun hemen bakıyorum.
  • Bu ürün tam olarak ne yapıyor?Akımı veya da voltajı falan mı yükseltiyor?
  • http://m.youtube.com/watch?v=RRW4pBCzXBA

Bakın burada aynı ürünün güneş paneli için kullanılması anlatılıyor.

• 4. Dakikadan sonrasında göstermiş

• Ürünün sitesine baktım da birden fazla ürün vardı galiba siz bana gerekli olan ürünü bulup linkini verebilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu tam olarak ne oluyor
    3 ay önce açıldı
    Aselsan ne zaman 200TL olur?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu üründen üç çeşit var.

PowerBoost 500: 2-5V alınca 5V 500mA (Tüm pillerle çalışır)
    http://www.adafruit.com/product/1903

PowerBoost 1000: 2-5V alınca 5V 1A (Tüm pillerle çalışır)
    http://www.adafruit.com/product/2030

PowerBoost 500c: 2-5V alınca 5V 500mA (Yalnızca Lityum ion ve lityum polimer bataryalarla çalışır.)
    http://www.adafruit.com/product/1944

500c nin şöyle bir artısı var. L-ion yada L-poli bir bataryayı bağladığınızda ve devreye güc verdiğinizde bataryayı şarj eder. Güc kaynağı kesildiğinde normal bir "500" e döner yani yine batarya üzerinden çalışır.

Eğer telefonunuz 500 mAh ile şarj oluyorsa 500c kullanışlı olacaktır. Yok benim telefonum şarj için +500 mA istiyor derseniz mecburen 1000 lik olanını alacaksınız.

Ancak şarj olayını dert etmeyin internette birsürü şarj devre şeması bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardunyocu -- 1 Kasım 2014; 11:15:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ardunyocu

Bu üründen üç çeşit var.

PowerBoost 500: 2-5V alınca 5V 500mA (Tüm pillerle çalışır)
    http://www.adafruit.com/product/1903

PowerBoost 1000: 2-5V alınca 5V 1A (Tüm pillerle çalışır)
    http://www.adafruit.com/product/2030

PowerBoost 500c: 2-5V alınca 5V 500mA (Yalnızca Lityum ion ve lityum polimer bataryalarla çalışır.)
    http://www.adafruit.com/product/1944

500c nin şöyle bir artısı var. L-ion yada L-poli bir bataryayı bağladığınızda ve devreye güc verdiğinizde bataryayı şarj eder. Güc kaynağı kesildiğinde normal bir "500" e döner yani yine batarya üzerinden çalışır.

Eğer telefonunuz 500 mAh ile şarj oluyorsa 500c kullanışlı olacaktır. Yok benim telefonum şarj için +500 mA istiyor derseniz mecburen 1000 lik olanını alacaksınız.

Ancak şarj olayını dert etmeyin internette birsürü şarj devre şeması bulabilirsiniz.

1 amperlik olan işimi görür heralde ama ben şunu soracağım ben bu parçayı fanla kullansam yani videodaki düzeneği hazırlayıp fanın kablolarını da uygun parça ile o devreye bağlasam telefon şarj eder mi?

• Öncelikle ilk video sahte inanmayın böyle şeylere.
    ikinci olarak ebay aliexpress vs gibi sitelerden DC-DC step up/boost devresi alabilirsin telefon için alacağın 1000mah'lik 1-4.5V in 5V out dişi USB soketli devreyi 1.5-2 dolara alabilirsin boşuna 10-15 dolar vermeyin hali hazırda kullanıyorum sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

Öncelikle ilk video sahte inanmayın böyle şeylere.
    ikinci olarak ebay aliexpress vs gibi sitelerden DC-DC step up/boost devresi alabilirsin telefon için alacağın 1000mah'lik 1-4.5V in 5V out dişi USB soketli devreyi 1.5-2 dolara alabilirsin boşuna 10-15 dolar vermeyin hali hazırda kullanıyorum sıkıntı yok.

İlk videonun sahte olduğunu söylemişsiniz ama gayet çalışıyor görünüyor .Neden sahte olduğunu açıklayabilir misiniz?
  • ilk başta fanı çıplak halde gösteriyor sonra masaya koyduktan sonra video kesiliyor düzenek hazırlanıp video tekrar kayda giriyor sonra kare neodyum yaklaştırıyor bir benzerini ben şaka maksatlı arkadaşlara yapmıştım reed role ile çokta güzel olmuştu ama sonuçta devreyi pille besliyordu.

Bu bedava enerji olayında biraz araştırma yapmanız yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

ilk başta fanı çıplak halde gösteriyor sonra masaya koyduktan sonra video kesiliyor düzenek hazırlanıp video tekrar kayda giriyor sonra kare neodyum yaklaştırıyor bir benzerini ben şaka maksatlı arkadaşlara yapmıştım reed role ile çokta güzel olmuştu ama sonuçta devreyi pille besliyordu.

Bu bedava enerji olayında biraz araştırma yapmanız yeterli olacaktır.

Bu insanları enayi yerine koyup kandıran insanlardan nefret ediyorum.Çok teşekkür ederim beni uyardığınız için.Ama yine de aklımda soru işareti kaldı acaba böyle bir şeyin olması gerçekten de imkansız mı?Yani hiç mi olmaz?
  • İmkansız değil ancak manyetik alan yönünü mekanik veya çok düşük güçle bir şekilde kontrol edilebilinirse bu sistem çalışabilir ama şuanda elle tutulur bir gelişme yok.
  • Konuyu yeni gördüm, ahmet_01 arkadaşımıza aynen katılıyorum.
    Keşke mıknatıs siparişi vermeseydiniz,,ama kargoya verildiyse ve uygun ebatlı olursa güzel bir sabit mık.lı alternatör yapmanız için tam destek vermeye hazırım.Mıknatısları da boş yere almamış olursunuz.
  • umarım yapacağınızın çalışacağına inanmıyorsunuzdur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

umarım yapacağınızın çalışacağına inanmıyorsunuzdur?

Bu kadar olmaz lafından sonra inanmıyorum ama denemek de isterim sadece sonucu görmek istiyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Konuyu yeni gördüm, ahmet_01 arkadaşımıza aynen katılıyorum.
    Keşke mıknatıs siparişi vermeseydiniz,,ama kargoya verildiyse ve uygun ebatlı olursa güzel bir sabit mık.lı alternatör yapmanız için tam destek vermeye hazırım.Mıknatısları da boş yere almamış olursunuz.

Sağolun Daha sipariş etmemiştim ama zaten etsem de sıkıntı olmazdı zaten neodyum mıknatıs almayı planlıyordum geçen yıldan beri.Alternator yapımını da anlayabileceğim şekilde anlatırsanız makbule geçer.
  • Aldatmaca var videoda,lambayı nasıl yaktığını bilmiyorum ama(aldatmacası orada zaten) vaat ettiği şekilde yakmadığı kesin.Dönen fanı tek bir disk gibi düşünün diske uygulanan manyetik alan hep sabit,değişken manyetik alanlar induced voltage(türkçesi oluşturulan voltaj tarzı birşey sanırım) oluşturur.Mıknatısı ileri geri hareket ettirse bir ihtimal ama burada sabit. dB/dt zamana göre B değişmezse akım oluşturamaz,bi burada değişmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngaraGraLı

Aldatmaca var videoda,lambayı nasıl yaktığını bilmiyorum ama(aldatmacası orada zaten) vaat ettiği şekilde yakmadığı kesin.Dönen fanı tek bir disk gibi düşünün diske uygulanan manyetik alan hep sabit,değişken manyetik alanlar induced voltage(türkçesi oluşturulan voltaj tarzı birşey sanırım) oluşturur.Mıknatısı ileri geri hareket ettirse bir ihtimal ama burada sabit. dB/dt zamana göre B değişmezse akım oluşturamaz,bi burada değişmiyor.

Sağolun ama ben sadece deneyip olacakları görmek istiyorum belki denersem video çekip atabilirim. :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.