Şimdi Ara

Bu Psu 390x e yeter mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet farkindayim ancak 12+12 seklinde kombin yapildigini anladim sahsen bu durumdan bu sekilde yorumluyorum zaten baska mantikli aciklamasini ancak firma detayli datasheet formlarindan anlasilabilir...mobil oldugum icin arastirmam biraz zor aksam ancak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 3 Mayıs 2016; 16:18:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun teşekkür ettim.

• 80 PLUS BRONZ SERTİFİKA ALMAK BASİT İŞ DEĞİL ARKADAŞLAR plugloadsolutions TESTLERE TABİ TUTUP DA VERİYOR.
    KOTÜ OLSA DAHA DÜŞÜK SERTİFİKA VERİRDİ BRONZ VERMEZDİ YADA HİÇ SERTİFİKA VERMEZDİ.

YAZAN DEĞERLERİN FAKE OLMA İHTİMALİ YOK. 80PLUS SERTİFİKASI ÖZELDİR plugloadsolutions TARAFINDAN VERİLİR.
    İHTİBARLI VE GÜVENİLİRDİR HAKETMEYENE VERMEZ ALMIŞSA POWER İYİDİR. BİRDE SANAYİ BAKANLIĞININ ZORUNLU TUTTUĞU TESTLER VARDIR.
    BU ZORUNLU TESTLERDEN GEÇEMEYEN ÜRÜNLER SATIŞA SUNULAMAZ YANİ FATURALI SATAMAZSIN ALAMAZSIN.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ARKADAŞLAR BURASI HERKES KAFASINA GÖRE YAPABİLSE BU İŞLERİ HERKEZ KAFASINA GÖRE ÖZELLİK YAZSA. HİÇ KİMSE ALIŞ VERİŞ YAPAMAZ.

KOS KACA TÜRKİYEDE BU TARZ İŞLER BİRİLERİNİN İNASFINA BIRAKILMAZ. BAKANLIKLARLA YASALARLA ÜRETİCİ TÜKETİCİ SİSTEMLERİYLE KONTROL EDİLİR.

FATURALI GARANTİLİ İSE GÜVENLE ALABİLİRSİN 80PLUS BRONZ SERTİFİKASIDA CABASI

MSI 390X 275 W ÇEKER (MARKA FARK ETMEZ ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI 390X KULLANAN KARTLAR AYNIDIR.)
    https://tr.msi.com/Graphics-card/R9-390X-GAMING-8G.html#hero-specification

• Kaç Watt tüketiyormuş göz atın isterseniz.

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_390X_Gaming/28.html

Ayrıca, bir PSU'nun Bronze sertifika alması, onu tek başına iyi yapmaz. Konu sahibi arkadaşa yine tavsiyemdir, bu güç kaynağı ile 390(X) falan kullanmasın.

Binlerce liralık sistemlerinizi böyle ürünlere emanet etmeyin. Sanayi bakanlığını falan da geçin. Bir sürü fason 70+ bile olmayan, çeşitli koruma sertifikaları olmayan takatuka PSU'lar da satılıyor ülkemizde neticede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 4 Mayıs 2016; 14:25:33 >
  • Mesele satilamaz meselesi degil oncelik kullanicidir burada aldigi urun degerleri normal olmasi da degil 750watt psu verdigi cikis gucu itibari ile biraz daha eklenmis bu durum kullanilan bilesen kalitesinde ister istemez sorgulama yapmak zorunda birakiyor,bronz sertifikayi almak mesele degil sorun bu psu max yukte ne kadar zaman araliginda sorun vermeden calisir aslinda kast edilen budur,her psu ayni oranda ariza ihtimaline tabii dir,ancak bu marka bilinirligi kullanici yorumlari veya guvenirlik beyanlarindan anlasildigi uzere risk'lidir diyorum...gecirildigi test asamasini atlatan ancak ileriye yonelik cikarablecegi muhtemel sorunlardan sorumlu tutulmasi gereken yine firmadir ancak forum da her bilesen tipinden turunden kullanici mevcut ve kimsenin durduk yere marka karalama muhabbeti yapacagini iyi niyetli biri olarak dusunmuyorum...ekran kartina yeterliden ziyade ne derece guvenilir sorusu daha makul ulkemizin yaptigi testler baska kullanicinin bizzati yasadigi sorun baska kaldiki malum ulkemizde herkes ups kullanmiyor sebeke egrisi burada beni daha cok dusunduruyor acikcasi kucuk harfler ile anlasmak daha iyi niyetli benim acimdan...mobilim imla vs....

Not: R9 390x guc tuketimi tek basina bazi testlerde 400watt geciyor yukarida verilen deger gercekci durmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 4 Mayıs 2016; 14:16:42 >

• http://i.hizliresim.com/21aYpq.jpg

Eğer PSU buysa bana güven vermedi. 970 neysede 390X'i asla bununla kullanmazdım.
  • Bu psu'nun bronze sertifikasının olduğunu ben göremedim. Şuradan kontrol edebilirsiniz.
    http://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=0&type=1

Bulursanız yazın.

Bana göre bu psu 700w değildir, 80+ bronze sertifikasına da sahip değildir, ne olduğu da belli değildir ne kadar güç verdiği de belli değildir... Hangi korumalara sahip olduğu da belirsizdir. 2 sene kullanımla da yıllık yıpranma payının %5-10 olarak kabul edersek psu vaad ettiği değerleri geçtim, ilk günkü verdiği max gücü de artık veremez duruma gelmiştir zaten. Psu, etiketi üzerinde voltaj ve amperlerinin altına dahi güç değerlerini yazmayarak zaten size ne mal olduğunu açıkça söylüyor. Bir hiç

Anca ihtimaller üzerinden size değerlendirme yapılabilir. Eğer i5 intel işlemciniz varsa ve overclock ile kullanmıyorsanız, 390X'i besleme ihtimaliniz iyi sayılabilir o kadar da kötü değildir diye tahmin ediyorum.

Eğer AMD FX ve lga 2011 platformunda bir işlemciye sahipseniz bu ekran kartıyla bu psu'yu kullanmayın. Uzun süreler ağır grafikli yani ekran kartına ve işlemciye tam yük bindirebilen oyunlar oynuyorsanız yine bu ekran kartıyla bu işlemciyi kullanmayın.

Son olarakta kartı diyelim aldınız ve psu da aşırı fan sesi ve ısınma, ekran kartında da aynı şekilde yüksek sıcaklık ve az performans görürseniz psu yetmiyor diyebilirsiniz eğer işlemciniz 390X'i iyi besleyebilecek güçteyse... Genelde bu tip güç yetmeme durumlarında sistem kapanır gtx970 gibi 100-120w kadar daha az güç tüketen bir ekran kartı daha az masrafa ve riske sokar sizi. Bu sefer de coil whine riski var tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 4 Mayıs 2016; 17:43:16 >

• R9 390X güç tüketimi;

Intel Core i7-5960X Extreme Edition setup on the X99 chipset platform. This setup is clocked to 4.40 GHz on all CPU cores. Bu işlemci fazla güç çekiyor sonuçta.

System Wattage with GPU in FULL Stress = 342W

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_390x_gaming_8g_oc_review,8.html

Arkadaştaki Everest Psu'nun üzerinde ki değer tablosu garip olmuş, normal de 750w kaliteli psu'lar 56-60A arası 12v gücüne sahiptir, Platinum ve Gold olanlar bir tık daha iyi olabiliyor.

Everest'te belirtilen 32A + 32A yazması şişirme değerdir, sistemi bu psu ile kullanabilir ancak ne kadar süre yük altında stabil kullanılır orasını bilemeyiz...

Overclock yapılmadan bu psu ile kullanılıp yük altına sokmak lazım sistemi, o zaman

• Bence Yük altına Sokup sistemi risk'e etmenin manası yok gereksiz bir tavır,olası sistem sorununa yol açma durumu takınılması doğru olmasa gerek

390x yük değerleri işin içine Oc girmesi durumu sıkıntı olabilir;

https://www.ozeros.com/2015/07/review-tarjetas-graficas-sapphire-r9-390x-tri-x-8gb-r9-390-nitro-8gb-y-r9-380-nitro-4gb/

Zamanında Baktığım Yurt dışı kaynaklarından hatırladığım kadarı ile 400 yakın Oc. ile Geçtiğini görmüştüm...Burada Kullanıcı tasarrufu dikkate almalı sistemi kendisi kullanıyor sonuçta...

• Gtx 970 aldım, uyarılarınızı dinlemiyor değilim ama benimde fazla param yok ikinci el 970 aldım arkadaştan, inşallah sıkıntı çıkmaz.

• Crackli_Kraker kullanıcısına yanıt
    Kaç Tl'ye aldın ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: klement

Kaç Tl'ye aldın ??

Hocam arkadaş zengin baya 1000 serisi mi ne öyle bir şey çıkacakmış onun için sattı asus strix 970 850 liraya aldım iyi mi sizce? Benim işlemci de 6350 darboğaz yapacak diyorlar onuda bir süre donra değiştirecem

• Crackli_Kraker kullanıcısına yanıt
    1-1,5 ay daha bekleseniz daha uygun fiyatlarda bulabilirdiniz...Hayırlı olsun yeni kartınız....
  • quote:

Orijinalden alıntı: klement

1-1,5 ay daha bekleseniz daha uygun fiyatlarda bulabilirdiniz...Hayırlı olsun yeni kartınız....

Yeni seri çıkacağından dolayı mı hocam ? Bu arada benimde tatil başladı 3 ayım var oyun oynamaya 1.5 ay benim için baya geç oldurdu. İşlemci hakkında ne düşünüyorsunuz? Ne kadar darboğaz yerim ne yapmalıyım sonradan

• Gta V ile Örnek verirsek Zaten işlemci düşmanı olduğu için baştan kayıplar yaşanır kart elinden geleni işlemci beslediği sürece yapacaktır ancak min pfs düşük olacağından oynanmaz durumda bile olabilir işlemci arayışınız artabilir bu durumda....Evet yeni Seri kartlar çıkışında biraz daha düşmesi beklenebilir...Hali hazırda normal 1000-950 arası piaysası iken bu gün 850tl almış bulunuyorsunuz oratalama 2-3 haftaya kadar 700tl' bandına düşmeside beklenebilir aciliyeti olan arkadaşlarımız açısından..Tekrar hayırlı olsun kartın güle güle kullan...
  • klement kullanıcısına yanıt
    Sağolun

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.