Şimdi Ara

Bu PSU nasıl sistemi kaldırmaz? (MSI A650GF)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 3600 ve RTX3060 lı sistem yüke girince reset attırıyor. Tek başına furmark da sorun yok, yine tek başına cinebench de de sorun yok fakat ikisi birden çalışınca sistem 2dk içinde çat diye kapanıyor ve kendi kendine yeniden açılıyor. Aynı şey BFV içinde geçerli bazen 20dk bazen 50dk sonra benzer şekilde kapanıyor. RDR 2 giriyorum sıfır sıkıntı, oyunda CPU yükü %20 civarında gezdiği için hiç bir sorun olmuyor.

Velhasıl böyle bir PSU nun bu iki bileşene nasıl yetmediğini aklım almıyor, ya PSU bozuk ki o da düşük ihtimal 6-7 aylık sıfır aldım ya da başka bir şey var. Amazondan idarelik 700W highpower eco sipariş ettim 1-2 gün içinde onunla denicem eğer highpower ile sorun çözülürse MSI servis yolcusu.

Bazen diyorum git konsol al şu uğraştığın şeylere bak, cidden PC bir yaştan sonra amele işi olmaya başlıyor...

• Psu yetmediğinden değil de , içindeki bileşenlerden sıkıntı oluşturan hangisi ise ondan dolayı yüke girince reset atar. Bende 10 yıl once thermaltake psu vardı o zamanki sistemde yüke girince aynı bu şekil atıyordu reset sürekli .Sistemde taş çatlasa 250 watt civarı çeken bir sistemdi 750 lik power canı sıkıldığı zaman atıyordu. Bende en yeni onu aldığım için hiç şüphelenmedim başka parçalarda aradım hep sıkıntıyı. Hatta format bile attım olmadı , ilerleyince sıkıntı işletim sistemi kurarken bile atmaya başlayınca anladık sıkntıyı. Bazen biraz oyun oynarken veya stress testi yaparken bile olmaz o işlemler bittikten sonra bile yapar şaşırtır insanı. Arkadaş fsp marka güç kaynağını getirip denedimiz de anladık tam olarak. Dediğiniz gibi başka bir power ile denemek lazım. İçinde sıkıntı varsa power ın en yeni bileşen olsa bile, watt ı 750 -1000 arası bile olsa fark etmiyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 11 Şubat 2022; 1:9:23 >
  • O psu'nun yetmesi lazım normalde. Aşağıdaki şekilde bağladınız değil mi ekran kartını? Diğer bağlantıları da tek tek kontrol edin ne olur ne olmaz. O da olmazsa garanti tek çözüm zaten.

• Psu kötü değil, Japon capasitor kullanılmış ve dörlü 12v kanalına sahip bir seri.

12v x2 vga kanalları 30A güç verebiliyor, sisteme rahatlıkla yeter, üründe sorun olabilir servis test ederek durumu netleştirir.

850w olanının inceleme sonuç yorumları;

https://www.thefpsreview.com/2021/07/06/msi-mpg-a850gf-850w-power-supply-review/7/#ftoc-heading-24

• @Erhan1982DZC @Black_Wolf14 @LEON-X

Yorumlarınız için teşekkürler.

1 saat kadar önce amazondan aldığım güç kaynağı geldi ve 40dk boyunca furmark + cinebench çalıştırdım hiç bir sıkıntı yok, sorunun kaynağı tahmin ettiğim gibi MSI ile alakalıymış.

Gerekli videoları da aldım MSI ı servis yolcusu edicem artık, umarım sorun yok deyip uğraştırmazlar.

Bu arada biraz PSU lara bakındım da acayip uçmuş fiyatlar...

• @128MilyarDolar geçmiş olsun sorununuzun çözülmesi iyi olmuş .Biraz da sorun kendini belli etmişti. Malesef psu dahil bir çok parçanın fiyatı artık ulaşılmaz yerlerde piyasa ve kur yüzünden. Çok kötü bir servisleri yok bildiğim kadarıyla msi ın sorunu kendileri de test ettiklerinde göreceklerdir artık.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Valla hocam burası Türkiye ve malum servis kalitesini biliyorsunuzdur. Sistemi fişe takar masaüstünü görürler hiç bir şey yok diye geri gönderirler Bu PSU nasıl sistemi kaldırmaz? (MSI A650GF) 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @128MilyarDolar Doğru hocam onu yapanda çok var. Bir kere high power güç kaynağını kendi elimle götürdüm aldığım yerin servisine , fanı sesli çalışıyor diye .Adam gözümün önünde takar takmaz kulağını dayadı bir saniyede eee bunda bir şey yok dedi Bu PSU nasıl sistemi kaldırmaz? (MSI A650GF)  .Yaww arkadaş saniyesinde demedik ki dedim, biraz çalışsın yüke girsin gör bak dedim :) Neyse o zaman servisine gönderelim dedi 14 günü geçtiği için , bnde tmm dedim. O ürün sonra servisten değişim oldu :) haklı buldular yani. Tabi bnmkisi örnek di. İlla böyle olacak diye bir şey yok ilgilenmeyecekler diye , düzgünce bakarlar diye ümit ediyoruz artk.

• @Erhan1982DZC @LEON-X @Black_Wolf14

Bu arada sorunun asıl kaynağı PSU değilmiş geçen hafta çözdüm sorunu fakat konuda yanlış bilgi verdiğim için düzeltmek istiyorum.

Sorunun asıl kaynağı çok saçma ama işlemci sıcaklığıymış. High Power PSU ile reset atmamasının sebebi güç kaynağını kasaya monte etmek yerine yan camı açıp ayak üstü deneme amaçlı basit bir kurulum yapıp o şekilde test yaptığım için yan cam açık olmasından kaynaklı işlemci sıcaklığı ciddi anlamda düşüyormuş.

Biraz karışık ve 15 yıllık donanım hayatımda ilk defa gördüğüm saçma bir sorun ama dediğim gibi sonunda çözdüm ve şuan arızalı sandığım MSI PSU ile sorunsuz kullanıyorum. Yalnız işlemci sıcaklığı derken öyle 90-95 derece falan sanmayın 75 derece bile olsa işlemci 2-3dk içinde sistem reset atıyor bu saçmalığı anlayamadım. Biraz voltaj düşürüp, 120mm sıvı soğutmanın fanlarına da hafif rpm artırınca cinebench R23 de 70 derecede sabit kalmaya başladı ve sistem reset atmadı aynı şekilde BFV de reset atan sistem de 1 haftadır reset atmıyor.

İnce ayar çekerek voltajı 1.15 e kadar düşürdüm ve stabil değeri yakaladım şuan işlemci 60 dereceyi bile geçmiyor fakat Ryzen 3600 nasıl olur da 1.275v da 75 dereceyi görünce sisteme reset attırır? bu kısım gerçekten komik ve bir türlü anlam veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 22 Şubat 2022; 20:56:46 >

• @128MilyarDolar hocam daha önceki işlemcim olan 3600 ü 1.245 v da 12 cm lik kule tip soğutucu ile kullandım nadiren 70 leri görüyordum bir sorun olmadı hiç reset atmadı. 75 ler de niye atıyor ? voltaj o kadarda düşük değil 1.275v. Hadi 85 ve üzeri olsa ısı anlarım voltaj sıkntısı diye veya az geliyor diye. Bir de şunu soruyim voltajı 1.15 yapınca işlemci frekans hızı kaçlarda oluyor en fazla ? 60 ı geçmiyorsa ısı, frekansta 3.8 - 3.9 lar da diye tahmin ediyorum. Düşürmüştür bir miktar hızını işlemci. Ara sira deneme yanılma yoluyla voltaj gerekirse arttırılabilir sıkıntı oluyor mu diye.

• R5 3600 için öngörülen çalışma sıcaklığı, Max. Operating Temperature (Tjmax) 95°C

https://www.pcgamer.com/amd-views-ryzen-5000-cpu-temperatures-up-to-95c-as-typical-and-by-design/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.