Şimdi Ara

Bu PSU nasıl sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • psu nun üzerinde yazan herseyi buraya yazıyorum arkadaslar bu psu2ya hangi ekran kartları uyar??

Switchıng power supply
    Model : ATX 350W p4

AC INPUT: 220V~50Hz 4A
    -
    DC OUTPUT(MAX):

+5V -5V +12V -12V +3.3V +5VSB
    25A 0.5A 10A 0.5A 28A 2A

Sistemim:
    c2d e6550
    hdd 250 gb
    7600 gs
    1 gb ram

powerın markası yok arkadaslar ya olmassa
    high power 400w olanlarından almayı düsnüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celal395 -- 26 Temmuz 2009; 12:11:44 >

• ilk önce 350 wat psu günümüz sistemleri için en düşük değer sayılır ,bu şekilde ekran kartı önermekte doğru olmaz durumu nedir marka nedir yazarsanız daha iyi olur
  • elinde madem guc kaynaginin markasini da yaz.islemcini de yaz panel acilmadi bende.ati 4670 olur sanirim.
  • 12V kanalından sadeec 10A verebilen bir güç kaynağının gerçek değeri 200W civarındadır. Senin elindeki de muhtemelen gerçekte 200W olan350W etiketli bir güç kaynağı. Bununla az güç harcayan Core2 bir işlemci ve HD4650/4670 serilerini çalıştırabilirsin, tabi etiketinde gerçek değerinin 150W fazlasını yazan bir güç kaynağına sistemi emanet etmek ne kadar doğru olur orasını bilemem.
  • o psu ile onboard vga kullanın daha ötesine bulaşmayın

+12V'dan şu kadar veren değeri gerçekte şu kadar wattdır demek pek mantıklı değil, bu hususta sizinle daha önce tartıştığımı hatırlıyorum

belli bir hiyerarşi tablosu mu var da 12V değerinden verilen miktara göre psu'yu gerçek 200'lük 750'lik 1300'lük diye ayırıyorsunuz?
    hangisinin iyi olduğu biliyor olabilirsiniz ama kurduğunuz mantık ilişkisi hatalı.. son bir kaç gündür bu şekilde yazılan yanlış yazılarınızı görüyorum
  • Evet ,adıda cüzdan .şakayı bir tarafa bırakalım ne demek istediğinizi anladım ,yine buna benzer bir soruya verdiğim cevabı koplayacağım izninizle

''Şahsen çok basit bir kıstasım var +12vda toplamda 400w psu için 27-29amper , 500w psu için 36amper veremeyen psu benim gözümde şişirilmiştir .FSP/aopen/high-power/silverstone psular bu değerleri makul fiyata verirken bunlardan daha pahalı fiyat çeken psuların bu değerleri verememesine kızgınım şahsen''
    300w psu için +12vda 18amper veremeyen psu şişirilmiştir benim için

Türkiyede iyi psu sınıfında en yaygın ve en ucuz olarak bulunan aopen/fsp psuların verdiği +12v değerleri minimum kıstas benim gözümde .Aopen /fsp den daha az +12v değerine sahip bir psuyu niye alayım ,önereyim hele birde daha yüksek fiyat etiketine sahipse ?
    +12v hattı zaten en çok güce ihtiyaç duyan bileşenleri besleyen hat cpu/ekran kartı/hdd/fanlar /optik

quote:

Orijinalden alıntı: Temren
    belli bir hiyerarşi tablosu mu var da 12V değerinden verilen miktara göre psu'yu gerçek 200'lük 750'lik 1300'lük diye ayırıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 25 Temmuz 2009; 17:41:10 >

• işte bu psu'nun dikkate alınması gereken spesifikasyonlarıyla alakalı

Watt bu dikkate alınacak öncelikli parametler arasında değildir..
    12V çıkış gücü(oyuncu veya o.c ile ilgilenen birisinin bakması gereken ilk değer)
    verimi
    sessizliği
    ve diğer ekstra koruma özellikleri watt'tan daha önceliklidir

ama siz yine 12V çıkış miktarına bakıp bu işi tüm watt'a çevirirseniz hata yapmış olursunuz. Benim karşı olduğum buydu. Yoksa zaten piyasada 550(örnek olsun diye bu miktarı veriyorum) wattlık ucuz psu'lar var pahalı psu'lar var. ikisinin bu bahsettiğim özellikleri var. ve aslında ikisi de gerçekl. gerçeklikle ilgili bir sorunları yok. uzay zaman dahilinde hacim kaplıyorlar. üzerinde yazan özellikleri sağlıyabiliyorlar. Önemli olan bu özelliklerin sizin ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem nasıl sizce?
    4 ay önce açıldı
    Sistem sizce nasıl?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yoksa zaten piyasada 550(örnek olsun diye bu miktarı veriyorum) wattlık ucuz psu'lar var pahalı psu'lar var. ikisinin bu bahsettiğim özellikleri var. ve aslında ikisi de gerçekl. gerçeklikle ilgili bir sorunları yok. uzay zaman dahilinde hacim kaplıyorlar. üzerinde yazan özellikleri sağlıyabiliyorlar. Önemli olan bu özelliklerin sizin ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığı

Bir güç kaynağının üzerinde 550W yazmasına rağmen 12V kanalları sadece 14A+15A ise benim gözümde bu güç kaynağı "gerçek" 550W değildir. Kullanılmayan 3.3V ve 5V kanallarından 250W, diğer 12V kanalından ise bugün FSP/High power gibi markaların 400W modellerinin verebildiği kadar, yani sadece 300W güç verebilen bir güç kaynağı afedersiniz ama nasıl açıklarsanız açıklayın 550W olamaz.

LC-Power 550W ise diğer 400W diye etiketlenen güç kaynaklarının suçu ne? Onlar da nasılsa kullanılmayan 3.3V ve 5V kanallarının değerlerini şişirip 30-40A gibi değerler yazıp piyasaya 550W diye çıksalardı, fena olmaz mıydı? Tabii ki değerlendirmemi bugün işlemci ve ekran kartlarının kullandığı 12V kanalı üzerinde yapacağım, sistemine PCI ses kartına göre güç kaynağı alan tanıdığınız var mı?

• üzerinde yazan voltaj ve amper değerlerini maksimumda atx standartına göre %10 farkla sağlıyabiliyorsa o psu gerçektir. istediği şeyi besleyebilir. kahve ısıtıcısı olsun, isa ses kartı olsun

Sizin belirttiğini gerçeklik tanımı buna uygun değil ve teknik olmaktan çok uzak. Varmak istediğiniz nokta doğru olsa da işleyişten haberdar olmayan avam ağzı diyebilirim buna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 25 Temmuz 2009; 19:14:36 >
  • beyler afdersiniz ama acayip sacmalammısınız ya biri dio''150W fazla yazmıslar'' biri dio ''ekran akrtı takma '' yok daha neler ya kac w takim bu pcye 2000W lık psu nasıldır sizce
  • quote:

üzerinde yazan voltaj ve amper değerlerini maksimumda atx standartına göre %10 farkla sağlıyabiliyorsa o psu gerçektir. istediği şeyi besleyebilir. kahve ısıtıcısı olsun, isa ses kartı olsun

Sizin belirttiğini gerçeklik tanımı buna uygun değil ve teknik olmaktan çok uzak. Varmak istediğiniz nokta doğru olsa da işleyişten haberdar olmayan avam ağzı diyebilirim buna.

İstediğiniz kadar avamlıkla suçlayabilirsiniz ama mühendislik demek pratik değeri olmayan bilgilerle ahkam kesmek değildir, bunu sadece bilim adamları yapabilir çünkü onların görevi insanlara bu teorik bilgilerin uygulamasını sunmak değildir. Benim yaklaşımım gayet basit ve net; Bugün insanlar ekran kartı ve işlemci için güç kaynağı alıyorsa ve kafalarında 400W-500W gibi tanımlar varsa o zaman bu insanlara 400W-500W tanımı ihtiyaç duydukları ekran kartı ve işlemci gücüne göre yapılmalıdır, bu da 12V gücüdür. Geri kalan %10 atx standardı vs. bunlar burada soru soran insanları doğru sonuca ulaştırmaz, eğer sen sırf ATX standartlarına uyuyor diye 12V gücü piyasadaki diğer 400W güç kaynakları kadar olan bir güç kaynağını "evet bu gerçek 550W'tır" şeklinde insanlara önerirsen hem buna gidip GTX260 veya üstü bir kart takmaya çalışıp da hüsrana uğrayan hem de ürününü "gerçek" değerinde yani 400W olarak etiketleyip satmaya çalışan insanların vebalini de almış olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: celal395

beyler afdersiniz ama acayip sacmalammısınız ya biri dio''150W fazla yazmıslar'' biri dio ''ekran akrtı takma '' yok daha neler ya kac w takim bu pcye 2000W lık psu nasıldır sizce

p4 işlemci tam olarak ne ? pcı mı agp mı ekran kartı ? bunun dısında sıstemde kac hdd cd/dvd surucu var gıbı bılgılerı verırsen daha net bılgı alırsın bence

kısa vadede cok sayıda ekran kartı calısır ama uzun vadede ya psu yada dıger bılesenler hasar gorur benım fıkrım 8600 2600 3850 gıbı orta segment kartlar kullanman yonunde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nymphea7 -- 26 Temmuz 2009; 2:27:18 >
  • @celal395

Powerın markası nedir ?

Asus, Aopen, Cooler Master, High Power vb markalar ise, HD4830 vb segmentteki kartları kullanırsın, kullananlar var çünkü.

Ama genel olarak markasız ve kalitesiz ürünler olduğu için standart kasa powerları, genelde 6/8pin beslemeli harici güç girişi istemeyen kartları öneriyoruz güç tüketimi düşük olsun diye direk slota takıp kullanılabilsin diye.
  • Power larda dikkat edilecek en önemli hususlardan biride gücünün yanında kaç A sağlayabildiği ve bunu ne kadar stabil verebildiğidir. Bazen 600 W psunun açamadığı sistemi bilinen markalardan 500 W rahatlıkla açabilir, bu tip olaya şahitlik etmişliğimde vardır. O yüzden senin power ındada 6-8 pin vga için güç çıkışı olmadığından en mantıklısı bu tip güç gerektirmeyen bir ekran kartı bulman ve olabildiğince düşük güç tüketen bişey bulman çok daha mantıklı olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.