Şimdi Ara

Bu ramlar uyum sağlar mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bende adata 1x2gb ddr2 800mhz ram var. Ben bunu 4gb yapmak istiyorum. Her hangi bir markadan alacağım 2gb ram olur mu? Yani1+1+2gb de uyum sorunu çıkar mı? Mesela vatanda gskill ramde indirim var. Bir tane 2gb 800mhz alsam sorun olur mu? 3 tane slot kullanmış olacağım sonuçta. Acil yardım bekliyorum teşekkürler.

• Bir sorun olacağını zannetmiyorum benim anakartta da 2 slot var 2 farklı marka ram var
  • Benim anakartta 4 slot var. Hem 3 slotu kullanmış olacağım hem farklı marka hem de farklı gblerde ram kullanmış olacağım. Uyum sorunundan korkuyorum.
  • Farklı markalar dual çalışmayabiliyor. Makina 4 gb la çalışır fakat dual olmaz gibi geliyor bana...
  • O zaman şöyle sorayım. 2gbde mi kalsın yoksa dual çalışmasa bile 4mü yapayım?
  • 2gb kalsın bence öbür türlü birbirini fazla desteklemez alacaksanda öbür ramlerle aynı marka al daha verimli olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkkadi

O zaman şöyle sorayım. 2gbde mi kalsın yoksa dual çalışmasa bile 4mü yapayım?

Dual çalışmazsa hiç de iyi olmaz alacaksanız aynısından aln dual çalışsınlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart Performansı etkiler mi?
    2 yıl önce açıldı
    Sizce bu sistem uyumlu mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bendede 4 slot var 3ünü kullanıyorum 2 kingston 512mb ddr2 1tanede bigboy 1gb ddr2 ram ile hiç bi sorun yok
  • Selam
    Bu mesajımı genel olarak yazıyorum arkadaşlar.

RAM'lerin performans sağlaması için, üreticilerin %100'ü aynı marka ve değerlere sahip olmasını isterler veya önerirler. Ama ne yazık ki bilerek veya bilmeyerek her önüne gelen istediği RAM'i alıp takıyor ve bilgisayarında sorunlar yaratıyorlar. Sonrasında donmalar, kasmalar vs.vs.. sorunlar başlıyor ve soruna çözüm aramak için FORUM sitelerinde yardım arıyorlar. Sizce buna gerek var mı?

Bazı anakartlara ne takarsanız çalıştırır ama performansa gelince, istenilen hıza veya değere ulaşamazsınız. Bu nedenle bende diyorum ki, aynı marka ve değerlere sahip RAM alıp takmanızdır. Zaten doğrusuda budur!

RAM'lerin takılma sırasına göre şöyle olmalı ki, performanstan ödün verilmesin!

1. Slota takıldığında: Tek Kanal ve Yavaş Çalışır(Memory Runs at Flex Memory Mode) Örneğin; bir tane 2 veya 4 GB RAM
    1 ve 2. Slota takıldığında: Tek Kanal ve Yavaş Çalışır(Memory Runs at Flex Memory Mode)
    1 ve 3. slota takıldığında: Çift Kanal ve Hızlı Çalışır Aynı Zamanda Önerilir(Memory Runs at Dual Cannel Interleaved)
    2 ve 4. Slota takıldığında: Çift Kanal ve Hızlı Çalışır Ama Önerilmez(Memory Runs at Dual Cannel Interleaved)
    3 Slota takıldığında: Tek Kanal ve Yavaş Çalışır(Memory Runs at Flex Memory Mode)
    4 Slota takıldığında: Çift Kanal ve Hızlı Çalışır(Memory Runs at Dual Cannel Interleaved)

Bilmem açıklayıcı oldu mu?
    Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 9 Temmuz 2011; 14:27:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.