Şimdi Ara

Bu Ramler Bir Harika Dostum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pc'imde takılı iki adet 2GB kingston 1600 MHz ram var. Ben 2 tane daha alıp 4 e tamamlayayım diyorum.

Forumda satan bir arkadaştan buldum. Fakat kod numaraları aynı olmasına rağmen voltajları farklı gözüküyor. Nedir bu durum? Benim ramlerimde 1.7 - 1.9V yazıyor. Arkadaşınkiler 1.65V Bu ramleri birlikte kullanabilir miyim? Kullanabilirsem satın alacağım.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Benim ramlerim:

Satın almak istediğim ramler:

Şimdiden teşekkürler.
     Bu Ramler Bir Harika Dostum. Bu Ramler Bir Harika Dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamahapower -- 8 Ağustos 2015; 5:23:14 >

• Ayrıca Belirtmem gerekirse Anakartım Gigabyte P55-UD3R ve i7 860 işlemcim var.

Ram Bilgileri:

Bu arada bu ramler 1600 MHz değilmi neden 600 küsür gözüküyor? işlemci fsb hızı ile alakalı olabilir mi?

Anakart ve ram çalışma voltajı bilgileri:

Cpu bilgileri:

Başka bir bilgi lazımsa seve seve eklerim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamahapower -- 8 Ağustos 2015; 6:35:04 >

• Ram voltajı deyince bi sessizlik oldu sanki. :) Nerede uzmanlarımız?
  • Hocam sisteminizde overclock var sanirim, oc yaparken ram frekanslarini dusurmus olabilirsiniz. O degeri 2 ile carpmaniz gerekiyor sizinki 1300 lu degerlere denk geliyor. Bunun disinda 1.7-1.9V araligini nereden buldunuz bilmiyorum ama ekran goruntuleri sizin makinaniza aitse zaten 1.58 de calisiyor ramleriniz. Bu kosullarda uyumsuzluk icin bir neden goremiyorum.
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    Tüm görüntüler benim bilgisayarıma ait. Bios ekran görüntülerimi de ekliyorum.

Bu Ramler Bir Harika Dostum.[album]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamahapower -- 9 Ağustos 2015; 5:53:41 >

• Hocam ayni ramlarin farkli frekanslarda farkli gecikme degerleri ve voltajlari olur. Eger model numarasi vs hersey uyuyorsa buyuk ihtimalle bir problem olmayacaktir. Hepsini taktiktan sonra once uretici sayfasindan bu degerleri ogrenip daha sonra biosunuzun ram ayarlari bolumunden icinize sinen kombinasyonu ayarlayabilirsiniz. Ornegin ben 1.5V ile 1600 mhz cl 9 olarak kullanabiliyorum ancak 1.5V 1866 mhz cl10 olarak ayarlamayi tercih ediyorum, bunun gibi.
  • Bunu sadece çalışma voltajını değiştirerek mi ayarlayabiliyorum sadece? Yani gecikme değeri ve çalışma frekansı buna göre mi belirleniyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamahapower -- 9 Ağustos 2015; 5:57:13 >
  • Datasheetlerini de vereyim.

Benimkiler:http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3K2_4G.pdf

Alacaklarım:http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3K2_4GX.pdf

Aradaki farklar,

-Alacağım ramler intel® xmp (extreme memory profiles) destekliyor.

-Refresh to active/refresh command time (trfcmin) benimki 110ns, alacağım 160ns

-Maximum operating power benimki: 1.800 w alacağım 2.160 w

Birde burada pek uzman yok sanırım. Bu sorularımın cevabını bulabileceğim uzman insanların olduğu bir forum biliyorsanız söyler misiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.