bulunduğum yerde fiber başka alternatif olsa bir dakika durmam. turktelekom Fiber/Hiper 100mbps limitsiz 357 TL gözüküyor sitelerin. aylık bu fiyatlar verilmez internete. geriye VDSL kalıyor. onda da TurkNet, Netspeed, GibirNet vb. ISS'ler üzerinden alabilirim. Max hız 85 Mbps Turnet verebilir gözüküyor sorgulamada, diğerlerinde 73 Mbps çıkıyor. En azından Sol'de 100mbps temiz alıyorum şuan. Ağustos'da taahhüt doluyor. neye geçsem diye araştırıyorum ama halen mantıklı gelen bir ISS yok. en kötüsü de bu, SOL kötü ama yağmurdan kaçarken doluya tutulma olayını da yaşamamak lazım. |
Bu rezaleti herkes görsün. [Statik Ip vs Dinamik Ip] *Şimdide akşamları ping sorunu başladı* (2. sayfa)
-
-
burada öncelik devreye giriyor. online oyun ve ping öncelikse bir saniye SOL’da kalmayın derim. TT altyapısı VDSL’de hız konusunda üzmez sizi ama ping konusunda mutlu eder.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Samimiyetle söylüyorum, 100mbit Superonline kullanmak yerine 50 mbit VDSL TurkTelekom kullanmayı tercih ederim.
-
Şikayeti BTK'ya taşımıştım. BTK'da bomboş bir kurum. Gerçi hangi kurumun içi boş değil orası da ayrı bir konu. Buradan açtığımız şikayete de firma cevap veriyor. Ben zaten firmadan gelen veya gelecek cevapları biliyorum. BTK inceleyip firmayı yada beni haklı bulmayacaksa ne anlamı var buradan şikayet açmanın. Sonra internet neden gelişmiyor? Hiç bir yaptırım yok ki firmalara, istedikleri gibi at koşturuyorlar.
-
konunun başında paylaşığım Overwatch sunucularına Turktelekom vdsl ile yaptığım ping ve tracert test sonuçları.
valla boşa fiber kullanıyormuşum. overwatch dışında LoL EUW, Valarant EUW sunucularını da VDSL ile test ettim 3-4 ping fark var superonline lehine.
neredeyse hiç bir artısı yok fiberin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 14 Mayıs 2022; 21:8:44 >
-
Türk Telekom fiber çektirmeye çalışın hocam. Binanızda ya da sitelerde SOL varsa TT 3 aya oraları fiber manyağı yapar Müdürlüklere vs. dilekçe verin. Forumda gırla konusu var zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen öyle hocam diğer konularda da sıkıntılarımı sizlerle paylaşmıştım. Sadece kablosu fibermiş aldanmışım.
-
ben konuyu tekrar uzattım, forumdan Beylikdüzünde oturan bir arkadaştan konudaki ip adresine tracert testi yapmasını rica ettim.
arkadaşın bana ilettiği tracert sonucu,
buda benim halen sıkıntılı (dinamik ipdeki) sonucum. bu arada arkadaşta da statik ip yok.
Altyapı SOL fiber fark muazzam. İşin tuhafı ikisi de aynı sayıda hop yapıyor. İkisi de seabone üzerinden çıkıyor. Geriye tek seçenek kalıyor işte. İçinde bulunduğum dinamik ip havuzunda sıkıntı var. Zaten statik ip aldığımda ping düşüyor, tracert testi konunun ilk sayfasında paylaştığım gibi gayet normal gözüküyor.
Bu kanıtları da SOL fibere atıp durumu anlattım bu hafta başında. Israrla duruma müdahale edemeyeceklerini, SOL tarafında hiç bir sıkıntı gözükmediğini, bağlandığım oyunun sunucusunda sorun olduğunu söylediler utanmadan. Diyorum bağlandığım sunucuda sıkıntı olsa arkadaşımın tracert testide aynı şekilde yüksek çıkar ayrıca 1000 kere dedim statik ip aldığımda ping inanılmaz bir şekilde düşüyor. Utanmadan "sıkıntıyı çözmüşsünüz işte statik ip alın o zaman" diyen bir müşteri temsilcisi "bayan" denk geldi. Terbiyemi bozmamak için zor tuttum kendimi. Yaklaşık 5 kişi ile görüştüm bu hafta SOL tarafında ısrarla dinamik ip havuzuna müdahale edilemediğini, modemin otomatik olarak çektiğini söylediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 19 Mayıs 2022; 19:5:46 >
-
PING 185.60.112.157 (185.60.112.157): 56 data bytes 64 bytes from 185.60.112.157: seq=0 ttl=242 time=43.872 ms 64 bytes from 185.60.112.157: seq=1 ttl=242 time=43.856 ms 64 bytes from 185.60.112.157: seq=2 ttl=242 time=43.471 ms 64 bytes from 185.60.112.157: seq=3 ttl=242 time=43.496 ms 64 bytes from 185.60.112.157: seq=4 ttl=242 time=43.781 ms --- 185.60.112.157 ping statistics --- 5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss round-trip min/avg/max = 43.471/43.695/43.872 ms
Kod
Yığını:Comnet
-
Değerler güzel, VDSL mi altyapınız?
-
Türk Telekom FTTH üstünde - İstanbul
-
SOL 500 MBPS DARICA DİNAMİK İP.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 22 Mayıs 2022; 20:1:48 > -
sizin değerler de gayet iyi bir çok SOL fiber kullanıcısı gibi.
bende SOL fibere bunu anlatmaya çalışıyorum ama sorunu çözmek için çaba sarf etmiyorlar. hatta sorun olduğunu bile kabul etmiyorlar. ben ısrarcıyım. statik ip alıp bunlara para kazandırmayacağım. uzun zamandır erteliyorum modem ayarları silinmesin diye ama yarın fırsat bulursam modeme hard reset atacağım bir kaç kez. Belki bir ihtimal dinamik ip havuzu değişir diyorum. zaten buda çözmezse bireysel kullanıcı olarak yapabileceğim bir şey kalmıyor artık.
-
Btk’ya ve Twitter’dan Murat erkana yaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BTK ile ilgili yukarıda bir şeyler yazdım hocam. Buradaki şikayetlere de firma cevap veriyor. BTK'nın hiç bir yaptırımı yok. İki kez yazdım BTK üzerinden iki şikayetim de çözümsüz kapandı. Daha doğrusu çözümleri "bizde sıkıntı gözükmüyor, işine gelmiyorsa Statik ip al" minvalinde.
Twitter kullanmıyorum ama son çare buradan da denerim dediğiniz gibi.
-
Modeme reset atmamda sıkıntıyı çözmedi arkadaşlar destek verir misiniz tweet serime?
Gökberktwitter“Rezil superonline! Dinamik ip'de 159 ping aldığım oyundan statik ip satın aldığımda 78 ping alıyorum. Defalarca şikayet açtım, aradım sonuç yok. Bu kadar gerizekalı müşteri temsilcisini nasıl bir araya getirdiniz? 1 aydan fazladır kanıtlarla sıkıntıyı anlattım.”https://twitter.com/gokberk_klc/status/1528625773116108801Sırf bu sıkıntı için twitter açtım artık varın siz düşünün durumumu.
-
Twitter DM'den de aynı cevapları veriyorlar ya kafayı yiyeceğim.
Nasıl sorun yok diyebilirler bu durumu aklım almıyor. Dinamik ip'den statik ip'ye geçtiğimde sıkıntı çözülüyorsa belli ki bir sıkıntı var.
Yemin ediyorum karşımda biri olsa tekme tokat girişeceğim artık. Forumda varsa SOL çalışanı yada çalışan tanıdığı yardımcı olsun gözünü seveyim.
-
İptal et Türk Telekom felan bağlat.
-
gidişat o yönde valla. 2 ay 1 hafta kaldı taahhüt bitime. TT altyapısıyla VDSL'e döneceğim 11-12 yıl SOL fiberden sonra.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X