Şimdi Ara

Bu şarkının adını bilen var ise ALLAH rızası için söylesin....son çarem burası (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir iş ne kadar az kişinin üstüne yüklenirse o kadar zor olur diye bir mantık yürütebiliriz bu konuda. Ayrıca benim karşı çıktığım bir diğer konu ise müzisyenlerin bazı şarkıcıların arkasında ezilip gitmesidir. Eğer bir müzik icra ediliyorsa, vokali de müzisyeni de herşeyi ortada olmalıdır ve hepsi saygı görmelidir. Tek kişi ve onun etrafındakiler mantığını beğenmiyorum. Ayrıca ben seninle bir noktada hem fikir olmaya çalışırken pek olmuyor sanırım.

Ayrıca ikimizin de hem fikir olacağını düşündüğüm bir diğer nokta ise, şuan Türk Pop Müzik piyasasında %90 civarında kişinin bu müziği sadece ya da öncelik olarak para kaygısı güderek yaptığını düşünüyorum ve para kaygısı güdülen bir sanat eseri, sanat eseri olmaktan çıkar. Ayrıca pop müzik malesef ki sanıldığından daha kolaydır.
    Aylarca sahil kenarındaki villasına kapanarak söz yazdıklarına kim inanır? O kadar basit sözler için 10 dakikadan fazla ayırdıklarını sanmıyorum ben. Aksi halde hiç yetenekleri yok demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RideMyRocket -- 18 Nisan 2011; 3:21:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RideMyRocket

Bir iş ne kadar az kişinin üstüne yüklenirse o kadar zor olur diye bir mantık yürütebiliriz bu konuda. Ayrıca benim karşı çıktığım bir diğer konu ise müzisyenlerin bazı şarkıcıların arkasında ezilip gitmesidir. Eğer bir müzik icra ediliyorsa, vokali de müzisyeni de herşeyi ortada olmalıdır ve hepsi saygı görmelidir. Tek kişi ve onun etrafındakiler mantığını beğenmiyorum. Ayrıca ben seninle bir noktada hem fikir olmaya çalışırken pek olmuyor sanırım.

Ayrıca ikimizin de hem fikir olacağını düşündüğüm bir diğer nokta ise, şuan Türk Pop Müzik piyasasında %90 civarında kişinin bu müziği sadece ya da öncelik olarak para kaygısı güderek yaptığını düşünüyorum ve para kaygısı güdülen bir sanat eseri, sanat eseri olmaktan çıkar. Ayrıca pop müzik malesef ki sanıldığından daha kolaydır.
    Aylarca sahil kenarındaki villasına kapanarak söz yazdıklarına kim inanır? O kadar basit sözler için 10 dakikadan fazla ayırdıklarını sanmıyorum ben. Aksi halde hiç yetenekleri yok demektir.

Şuan ki müziklerin hepsi müzik açısından iyi olabilir ama söz bakımından sıfıra yakınlar.Anlamadığım diğer bir konu ise ingilizce şarkılarda sözler türkçeye çevirildiğinde anlamlarını yitiyorlar.Diyorsunuz ya sözleri ve ruhu diye , şarkının sözlerinin , anlamını bilmeyen dahi dinleyip bişey anlamıyor.Ancak müzik evrenseldir ve her çeşidi birşeyler hissettirir. Şahsi fikrimce zeki müren bu konuda ülkede gelmiş geçmiş en iyi isimdir.

• Evet müzik evrenseldir katılıyorum. Klasik müzik gibi tamamen enstrümantal müzikler ise daha bir evrensellik taşır. Çünkü dil yoktur. Ayrıca bence Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi müzisyeni Fazıl Say'dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RideMyRocket

Evet müzik evrenseldir katılıyorum. Klasik müzik gibi tamamen enstrümantal müzikler ise daha bir evrensellik taşır. Çünkü dil yoktur. Ayrıca bence Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi müzisyeni Fazıl Say'dır.

Evrensellik taşınmaz benim bildiğim kadarıyla.Fazıl say da önemli bir isimdir ancak senin baktığın acı çok ters bir açı.Zeki müren dediğim şahsın kendine ait 300 adet bestesı bulunmakta , fazıl say gibi sadece nota şarkıları yapmamaktaydı.20 , 30 beste değil , notaları ve sözleride bunlara ekleyerek tam 300 adet beste , ve 50 senedir hala şarkıları heryerde çalınıp söyleniyorsa , işte buna sanat ve kabiliyet denir.......Ve unutmaki sanat güneşi diye adlandırılan bir tek isim vardır , Zeki müren .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 18 Nisan 2011; 12:11:15 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.