Şimdi Ara

Bu sefer tercihim AMD olacak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    386dx lerden beri pc kullanmaktayım. Her seferin de upgrade yaparken İntel tercih ettim. Ama bu sefer tercihim forumumuz sayesinde AMD olacak.
    neyse çok fazla uzatmadan asıl sormak istediğime geleyim.

mevcut sistemim Asus P4P800SE anakart + P4 HT 3.0/1/800 cpu + ati 9550AGP ekran kart + 80GB Samsung HDD
    6 ay önce Psu arızası nedeniyle uzun yıllardan beri kullandığım ATX kasama Vatan dan FRISBY FR-PS35F12 350W 20+4 Pin/2xSATA,12 CM FAN Power Supply
    aldım ve taktım. Şu an sorunsuzca kullanıyorum. Ama artık sistemimin bana yetmediğine karar verdim.. ve Şu bileşenleri almak istiyorum.

Asus M4A785TD-V Evo AMD 785G 5200 Ht 4xDDR3 1800(OC) Soket AM3 Anakart
    AMD Phenom II X4 945 AM3 3.0GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    KINGSTON 2GB Hyperx DDR3 1333MHz CL7 Tek Modül Ram
    WD 3.5" 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black Harddisk

sistem yaklaşık 740 tl tutuyor.

pek oyun oynayan birisi olmadığımdan ekran kartı almayacağım.
    Ama masa üstü performansımın iyi olmasını istiyorum.

asıl sorum şimdi.. forumda bu parçaları tespit edebilmek için baya gezdim. ve ayırdığım para anca bunlara yetiyor.
    Elimde ki mevcut kasa ve psu ile bu sistem çalışırmı ????

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

• mevcut kasa ile çalışır sorun olmaz.
  • Mevcut kasa çalıştırır sistemi. İşlemci x4 955 tavsiyemdir.Çok cüzi fiyat farkı var.Remleri 4lerseniz çok daha güzel olur.Sonra ilave edebilirsiniz de.
  • yorumlarınız için teşekkür ederim. Kasa alma sorunum ortadan kalktı.
    575m tevsiyeninizi dikkate alacağım 20 tl farkı sanırım finanse edebilirim :))
  • oyun oynayan biri olmadığınıza göre işlemciyi x4 630 bile alsanız yeter ki, oyun oynayan biri bile olsanız yine yeter.
  • Psu sorun çıkartabilir asıl gücü onların 230 watt..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurluaslan

Psu sorun çıkartabilir asıl gücü onların 230 watt..

ekran kartı olmadığı için yük altın max tüketim 150w yi geçmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: strider_venom

oyun oynayan biri olmadığınıza göre işlemciyi x4 630 bile alsanız yeter ki, oyun oynayan biri bile olsanız yine yeter.

Athlon II 4x 630 2 mb ön bellekli ama 575m in tavsiyesi Phenom II 4x 955 8Mb önbellekli. Ön belleğin performansa katkıda bulunacağını düşünüyürum. sizcede 4x 955, 4x 630 dan daha performanslı ise 1 kere masrafı gözden çıkarıp iyi bir sistem yada iyiye en yakın bir sistem olsun istiyorum.
    ne dersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj gamer

quote:

Anlamadığım 750 lira meblağ ayırıyorsunuz ve bu sistemi frispy gibi kuş tezeği ağırlığında 180 taş çatlasın 230 watt bir güç kaynağına teslim ediyorsunuz...

• quote:

quote:

Yorumunuz için teşekkürler dj gamer.
    Aklıma takılan en buyuk sorun şuydu FRISBY FR-PS35F12 350W 20+4 Pin/2xSATA,12 CM FAN Power Supply in 8 pin guç çıkışı yok
    20+4 Pin, 4 Pin Güç Çıkışı, Sata, IDE Hdd/Dvd, Floppy.. özelliği bunlar ..

8 pin güç çıkışına ihtiyacım olacakmı bu sistemde ?

• quote:

quote:

quote:

Anlamadığım 750 lira meblağ ayırıyorsunuz ve bu sistemi frispy gibi kuş tezeği ağırlığında 180 taş çatlasın 230 watt bir güç kaynağına teslim ediyorsunuz...

Size hak veriyorum uguraslan ama herşeyi bütçeme göre planladım. Planım eger bu kasa daha doğrusu psu beni 6 ay idare etse ki
    önümüz yaz pek pc başına oturmam. daha sonra sizlerin önereceği bir psu alıp kendimi sıkmadan güzel bir sisteme sahip olmam.
    psu alsam şu an diğer bileşenlerden ödün vermem gerekecek...

• hocam ben x4 920 aldım psu yetmedi açmadı bile makinayı. powerdan tık sesi geliyor. ama senin durum ne olur bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz707

hocam ben x4 920 aldım psu yetmedi açmadı bile makinayı. powerdan tık sesi geliyor. ama senin durum ne olur bilemem.

psu nuz neydi ?
    birde ekran kartı takılımıydı sistemde. eğer ekran kartı olsa bende düşünmüyorum sistemi kaldıracağını 350w frisby nin ?
  • ekran kartı ati 3870.
    pasu asus 350 watt 400 peak power
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz707

ekran kartı ati 3870.
    pasu asus 350 watt 400 peak power

125watt olan amd x2 6000+ ve 9600gt li sistemi o asus psu kaldırdı. hiç açılmamasının başka sebebi vardır. Güç yetmezse kapanır psu. Pc açılırken tam yük çalışmaz parçalar yaklaşık 120watt çeker toplamda normal bir sistem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.