Merhaba arkadaşlar ben uzun zamandır ingilizce öğrenmeye isteyen bir üniversite öğrencisiyim. Kimi zaman öğrenme isteğim tavan yaptı kimi zaman da ben bu dili asla öğrenemem deyip saldım. Son zamanlarda İngilizce öğrenme isteğim tekrardan arttı ve yazın ortalarından beri 2 yöntem yapıyorum.
Bir diğer yöntem de Twitch kanalında 4-5 kişilik yabancı insanların oturup sohbet ettiği ve yeni konuk alarak eğlendiği bir kanalı izliyorum.2 günde bir yayınlanıyor. İlk başlarda ne dediklerini zor anlarken şimdi %100 olmasa da dedikleri şeyleri,sorularını,şakalarını anlıyorum. Bazen hızlı konuştuklarında anlamıyorum tabii.
Sormak istediğim şey ise bu yöntemle devam edersem ingilizce'yi yüksek oranda geliştirebilir miyim yoksa konuşmadan asla olmaz mı diyorsunuz?
Dil öğrenmede iki tip beceri vardır: Girdi(okuma/dinleme) ve çıktı(yazma/konuşma). Bu ikisi birbirine bağlıdır. Sadece bir tanesine odaklanırsan diğerine bağlı olduğu için bir süre sonra o da gelişmez. Olduğun yerde sayıyor gibi hissedersin. Yani evet, dil öğrenmek için konuşmak şart. Bir eğitim seti edinmek ve yaptığın şekilde İngilizce diyaloglar dinlemek(mümkünse İngilizce altyazılı ama Türkçe altyazıSIZ) sana yardımcı olabilir ama uzun vadede İngilizceni iyi seviyeye getirmek için konuşman, pratik yapman gerekir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme