Şimdi Ara

Bu sene Allah izin verirse mühendis çıkıyorum...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ama yapamadığım o kadar çok şey var ki hayatta, arkadaşlarım çoktan mezun oldu, onlara o kadar çok özeniyorum ki. Ve de çok dolu dolu yaşadılar üniversite hayatlarını ben ise ot gibi yaşıyorum. Tabi bunda tek pay sahibi ben değilim, ailem, yetiştirme tarzı, yanlış tercih yaptırmaları vs. gibi bir sürü etmen var.

Ama ben bu sene birşeyler değişsin istiyorum...

Bu doğrultuda yapacaklarım çok çalışmak derslerime, bir yerde işe girip para kazanıp eve çıkmak, eskiden uğraştığım sporla aşırı derecede tekrardan uğraşmaya başlamak. Düzenli beslenip kilo vermek ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak.

Birayı haftada 3-4'ten fazla içmemek, sigarayı ise tamamen bırakmak.

Öte yandan kendi projelerime vakit ayırarak Google Play'de şansımı denemek, bir yandan da iOS öğrenmek.

Bunların yanında okulda bir kulübe girmek sosyalleşmek için, ve kız arkadaş edinmek. Belki bir dans türü öğrenmek, veya bir dövüş sporu.

Bunları yapmadan mezun olursam hayatım boyunca çok koyacak. Şuanda yaparsam tesellinin tesellisi ikramiyesi gibi olacak ama en azından olacak. Ve yapamazsam da tesellinin tesellisi bile elimde olmayacak, o yüzden çok kötü.

Arkadaşlarım özellikle de bir tanesi çok iyiydi üniversite yaşamı boyunca, ve öyle de devam edicek. Ben de en azından bari üniversite kapanırken hayatımı yoluna sokmaya başlayayım diyorum.

Yaş 24 bu arada.

Edit1: Fransızca öğrenmek de listemde. Ama çok önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anera -- 4 Temmuz 2016; 23:45:07 >

• Sigarayı tamamen bırakıyorsan içkinin her turlusunu de birak. Alkolle hayat düzene falan girmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı dil zaten biliyorum ama Fransızca öğrenmek de listemde. Vakit kalırsa tabi bu çok öncelikli değil.
  • bölüm,okul,şehir nedir hocam ?
  • Sandigin kadar pembe degil her seye hazırlıklı ol

• istediklerini yapman için onlarca yılın varken neyin üzüntüsü bu
    senin görevin o okulu bitirmek şu an
    ailenin verdiği parayı maharetmiş gibi bira ve sigaraya harcıyorsun.

Şu saçma sapan moddan kurtulunda yararlı mühendisler olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuz1071

Bizde bu yıl mezun olduk çoğumuz işe bile başladı, bizim ekipten herkes işe girdi. Bizle beraber takılan arkadaş ise hala 2. sınıf. Şimdi şu yazdıklarını okuyunca o aklıma geliyor içimi bi keder kaplıyor. Hala yurtta eleman, çok pişman olmuştur şimdi okulda kimsede kalmadı. Hergün birlikteydik her sınav sabahı birlikteydik biz sınav çalışırdık oda laptopla oyun oynardı. Hakkaten içimi bi hüzün kapladı. Bunalıma girmese bari
    Senin durum yine iyi hocam. Son seneye gelmişsin artık. Alttan falan dersler varsa takma kafaya. Son yıl bi şekilde hallediyor insan
    Kulüplerin bi faydasını görmedim. Karı işinide çok takma kafaya. Son yıl zaten, odaklan derslere ve işe falanda girme. Bi an önce bitirmeye bak. Çalışacağın alanla ilgili kitap aş kütüphaneden oku derim ben. Yani önceliğin okulu bitirmek olsun. Mesleki anlamda sana katkı sunacak şeylerle uğraş bence. O kulüp işleri cicim ayları icraatlerinden. Son yıl uğraşılmaz onlarla

ayn arkadaştan bende de var,üzülüyorum ama ailesine...bilerek yaptı çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenup

istediklerini yapman için onlarca yılın varken neyin üzüntüsü bu
    senin görevin o okulu bitirmek şu an
    ailenin verdiği parayı maharetmiş gibi bira ve sigaraya harcıyorsun.

Şu saçma sapan moddan kurtulunda yararlı mühendisler olun.

Hocam maharet gibi harcamıyorum ama zaten şuan okulun uzamasında en büyük pay sahibi ailem. (ota boka suçu başkasına atan birisi değilim, gerçekten öyle :) )

Onun dışında 2 ekleme daha yapayım:
    FPV Quadrocopter vs. işleri
    ve Fotoğrafçılıkla ilgilenmek istiyorum.
  • Hayırlı olsun şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: Mavi-kilim-esra

Sigarayı tamamen bırakıyorsan içkinin her turlusunu de birak. Alkolle hayat düzene falan girmez.

nalaka?
  • yaparsın inşallah ama buraya bunları yazacağına bir sistematik oluştur, yola koyul.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.