Şimdi Ara

Bu Sistem Hakkında Fikirleriniz,Tavsiyeleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI 870-C45, Amd 870, Soket AM3, DDR3-2000, Anakart
    AMD Phenom II X4 945
    KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 HYPERX
    PALIT GT240 512MB 128BIT GDDR5
    AKASA GENESIS ATX 450W KASA

Arkadaşlar yukarıdaki konfigürasyon hakkında fikirleriniz rica ediyorum. Uyumlu olmayan, fazla kaçan, az kaçan bir durum var mı? Maliyeti artırmadan, hatta biraz daha düşürerek parçalarda kendinizce oynama yapmanızı rica ederim. Bütçe 850TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KLLAXON -- 20 Aralık 2010; 18:28:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KLLAXON

MSI 870-C45, Amd 870, Soket AM3, DDR3-2000, Anakart
    AMD Phenom II X4 945
    KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 HYPERX
    PALIT GT240 512MB 128BIT GDDR5
    AKASA GENESIS ATX 450W KASA

Arkadaşlar yukarıdaki konfigürasyon hakkında fikirleriniz rica ediyorum. Uyumlu olmayan, fazla kaçan, az kaçan bir durum var mı? Maliyeti artırmadan, hatta biraz daha düşürerek parçalarda kendinizce oynama yapmanızı rica ederim. Bütçe 850-900TL

işlemcıyı x4 640 yap ekran kartını 5750 yap (butce yetıyorsa 5770 yap) Akasa genesıs 600 w olanından al.

edit:Ramlerıde ucuz bır ram al 2x2 gb 1333 mhz cl9 a-data olabılır 100 tl olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levanesa -- 20 Aralık 2010; 16:30:48 >
  • msi 870a-g54 180tl
    a-data 1333mhz 2*2 soğutuculu ram 100tl
    akasa genesis 600w kasa 140tl
    amd athlon ii x4 640 190tl
    vtx 5750 ekran kartı 200tl

toplam 810 tl duruma göre
    işlemciyi phenom ii x4 925
    ekran kartını vtx 5770 yapabilirsin

ürünleri eksen bilgisayardan taksitli fiyatlarına göre yazdım
  • Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Bilgisayarda hiç oyun oynanmayacak. Bu nedenle performansı yüksek bir ekran kartına ihtiyaç duymayacağım. Şuanda kullandığım sistemde, flash sitelerdeki kasıntı hiç yaşanmasın ama onboard da olmasın diye bir ekran kartı alacağım. Alacağım bu bilgisayar 5 yıl kadar kullanımda olur diye düşünüyorum. Buna göre, grafiksel becerisi orta halli ama işlemsel becerisi ona nazaran daha ön planda olan bir sistem arıyorum. Bu doğrultuda tavsiyelerinizi rica ediyorum.

-------Düzenleme--------

Yukarıda, tavsiyelerinze uymaya çalışarak değişiklikler yaptım. Hem benim bütçeme hem de sizin tavsiyelerinize uygun olduğunu düşünüyorum. Bunların yanında önceden aldığım fakat kullanamadığım Samsung (HD322HJ) 320GB,7200RPM,16MB sabit diski kullanmam performansı çok düşürür mü? Ve şu son durum hakkından neler düşünüyorsunuz. Ailemden ödeneği aldım, beni pişman etmeyecek birşey almak istiyorum. Bu yüzden bu kadar tedirginim. Kusuruma bakmayınız :)

-------Düzenleme--------

Arkadaşlar, bu 5570 yukarda belirttiğim koşulları karşılar mı? Bu kartla Riplenmiş 480p,720p,1080p .mkv akıcı olarak izlenebilir mi? Öneriniz olan 5750'i ekleyince fiyat 888TL çıkıyor da, bu farkın getirisi ne olur?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KLLAXON -- 20 Aralık 2010; 19:43:28 >

• kasanın on tarafına 12 cm fan takın ekran kartı film izlemeye yeter 5570 alicaksaniz kasayı asus vento 350w yapabilirsin
  • Artık sonuçlandırmak gerekiyor sanırım, yeni önerinizi uyguladım. Ama kasayı farklı bir seçim yaptım, ekran kartı 5570... Son durum aşağıdaki gibi. Lütfen yanlış yolda olmadığımı söyleyin :) Grafiksel olarak bir beklentim olamadığı için ekran kartından kısma yoluna gittim. Bu sistemin diğer parçalarını çok fazla etkilemez diye umuyorum, doğru mudur? Şu durumda monitörsüz 756Lira oldu bana verilen ödeneği oldukça zorladım ama önümüzdeki 4-5 yıl daha bilgisayar mevzusu açılmayacağından bunu yapmak zorunda kaldım. Lütfen son bir görüşünüzü alayım ve şu sistemde karar kılabileyim.

• sonic kasa hakkında kalite konusunda asus vento kadar iyi oluçagini zannetmiyorum asus 350w kasalara bakın
  • Kararımı nihayet vermiş bulunuyorum. Tavsiyeleriniz ve ilginiz için çok teşekkürler. Şuanda alacağım donanımları belirledim. Başta önerdiğiniz sistemde karar kıldım. Bunda bütçenin esnetilmesinin payı oldu... Çünkü monitörde almam gerekecek. Fiyatları Eksen Bilgisayar baz alarak hesapladım. Şimdi son olarak birkaç sorum daha olacak, cevaplarsanız çok sevinirm.

Eksen bilgisayar'dan aldığım fiyatlar piyasaya göre uygun mudur?
    Diyelimki bu firmadan almakta karar kıldım. Alımı nasıl gerçekleştirebiliriz? Kendilerine toplattırmak istiyorum sistemi... Mecidiyeköy şubesinden kendimiz alacağız diyelim, internetten siparişi verip, gidip kurulu sistemi alıp dönüyor muyum?

Teşekkürler.

Son dakikada MSI 870-C45 anakartı MSI 870A-G54 ile değiştirdim. Sanıyorum C45 5750 desteklemiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KLLAXON -- 20 Aralık 2010; 23:40:44 >

• mecidiyeköye bir kere gidip ordan toplatıp ya oradan alıp dönersiniz belkide 1-2 gün sonra hazır olur derler bilemicem..

fiyatlarıda çok pahalı geldi bana..

sistem bileşenleriniz iyide anakart iyi gelmedi bana..

870 c45 sb 710 olması lazım..

870a Ud3 alın çok daha iyidir 50-60lira fazla verin hakeder kapasitör vs çok önemlidir..

bilgisayar elektronik bir makinedir.. ve Elektirikle çalışır..

ne ekerseniz onu biçersiniz (biraz uymadfı ama olsun :) )

nasıl beslerseniz o kadar verim alırsanız güç kaynağı elektiriği alır anakartta bileşenleri korur..

kesintisiz güç kaynağı iyi bir anakart iyi bir psu aldığınız zaman en iyi korumayı sağlarsınız..

kapasitör içinde enerjiyi biriktirir binevi akü görevi görür..

ne kadar çok kapasitör olursa o kadar iyi korunuz işlemciniz..(ve stabil çalışır) her zaman doğru akımla beslenir..

• 925 olan fiyat ilerleyince 850-800 arası bi değere gelicek havale kapıda ödeme eft ve kredi kartı seceneklerınde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.