Şimdi Ara

Bu Sistem Hakkındaki Görüşleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç arkadaşımdan tavsiye aldım ve şöyle bir sistem listesi oluşturdum. Yorumlarınız? Bu sistemde birbiriyle uyumsuzluk yapacak parçalar var mı? Kasa ve güç kaynağı bu sistem için iyi midir? Bu kasayla ileride iyi bir sıvı soğutmalı sistem oluşturabilir miyim?

ANAKART:

GIGABYTE GA-EP45C-DS3R (Intel P45, GLAN, SATA, LGA775)

EKRAN KARTI:

PALIT NVIDIA 9600GT Sonic 1GB 256BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 2.0

İŞLEMCİ:

INTEL CORE 2 QUAD Q9550 2.83GHz 12MB CACHE 1333MHZ LGA775

MONİTÖR:

SAMSUNG SyncMaster T220 22" 2ms (ANALOG + DVI) WIDE SCREEN

RAM:

KINGSTON DDR2 800 (2x2) 4GB

HARDDİSK:

SAMSUNG 500GB 5400RPM 16MB SATA2

DVD YAZICI:

SAMSUNG SH-S223F 22X SATA

KASA:

THERMALTAKE (VJ40001W2Z) V9 PENCERELİ ATX

GÜÇ KAYNAĞI:
    THERMALTAKE TOUGHPOWER QFAN 650 WATT GUMUS PFC-14 CM FANLI PSU W0163

Görüşleriniz benim için önemli, zamanım dar bir an önce karar vermek durumundayım. Teşekkürler...

• Sisteminizde Anakartı UD serisinden seçerseniz daha iyi olur birde oyun oynucaksanız o ekran kartı orta detaylarda ancak oyunları oynatabilir kasa sizin sevkiniz ona karar kıldıysanız sorun yoktur HDD olarak kesinlikle Seagte önermem WDC in 500 gb lık Caviar Black serisi HDD leri performans olarak seçtiğiniz hdd ten daha iyidir PSU güzel Qfan serisi bir PSU sessizlik bakımından gayat yeterlidir ama siz isterseniz bütçe belirtin daha iyi komponentlere sahip birt kasa oluşturabiliriz kanımca
  • Cevabızın için teşekkürler. :)

Şunu söyleyebilirim ki donanımdan hiç anlamıyorum ama iyi bir bilgisayar kullanıcısıyım. :) Aslında çok fazla oyun oynadığımı söyleyemem genelde PES ve Football Manager serilerini oynarım. Film ve internetin yanında video ve müzik yapma programları kullanıyorum. Özellikle müzik yapma programları bayağı iyi bir performans istiyor. Belki böyle bakınca çok iyi bir sisteme ihtiyacım yok gibi gözükebilir ama bilgisayarı genelde yorarak kullanırım. :) Ve ancak 4-5 senede bir sistem değiştiriyorum.

Bütçenin 2.500 TL'ye kadar yolu var. Tekrardan teşekkürler. :)

Bu arada bir sorum daha olacak kasa olarak şunu almam daha mı doğru olur:

THERMALTAKE ARMOR MX (VH8000BWS) ATX SİYAH - PENCERELİ KASA

İlk yazdığım kasayla aralarında 70 ytl civarında bir fark gözüküyor. Bu farkı göz önünde bulundurursak hangisini tercih etmek daha doğru olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yattara11 -- 31 Mayıs 2009; 18:09:10 >

• Bütcen 2500 TL ise dostum sana kendim için hazırladığım sistemi önereyim bari oyun oynamasanda seni 5 yıl rahat götürecek bir sistem olur kanımca özelliklerde şöyle

işlemci : AMD Phenom II 955
    anakart : GB MA790FXT-UD5P
    Ram : OCZ Special Ops Urban Elite 2x1 Gb DDR3 1600 Mhz
    E.kartı : Zotac GTX 275
    HDD : WDC 500 Gb Caviar Black
    Kasa : CM HAF 932
    PSU : Enermax Revolution85+ 850W 80+Silver

Fiyatı 2400 civarı birşey yapıyor. PSU için gereksiz diyebilirler .Onun için bu sisteme karar kılarsan High Power ın 650 W lık modelini önerebilirim onu seçersen fiyat düşer 200 lira gibi ama ben olsam Enermax dan şaşman Ömürlük PSU dur yani ..

Eğer önerdiğim kasa hoşunuza gitmezse mümkün mertebe PSU yuvası altta olan kasa modellerini tercih etmeniz doğru olacaktır.Zira ısınan hava yükselir mantığından yola çıkarsak kasanın içindeki ısınan tüm komponentlerin sıcaklıkları yukarı doğru, yani direkt olarak psu üzerinden dışarı atılır.Egzos fanı bir miktar ısıyı atar ama PSU ların fanları daha büyük olduğundan dolayı egzos fanından daha fazla rüzgar çekeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 31 Mayıs 2009; 18:28:39 >

• Teşekkürler bu tavsiyeyi de kesinlikle göz önünde bulunduracağım. Donanım bilgim zayıf olduğu için kafam çok karışıyor ama ne yapalım başa gelen çekilir
  • O sisteme o ekran kartı gitmemiş
    GTX275 ya da HD4890
    Biraz daha düşük dersen GTX260 ya da HD4870 öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çağrışş -- 31 Mayıs 2009; 18:39:20 >
  • Rica ederim yardımım dokunduysa ne mutlu bana Birde sormak istediğiniz başka şeyler varsa ,bilgim dahilince yardımcı olmaya çalışayım .

Konu Dışı Ekleme : Toprak sayılırız galiba ben Trabzonlu ve Trabzonspor'luyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 31 Mayıs 2009; 18:47:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacano

Bütcen 2500 TL ise dostum sana kendim için hazırladığım sistemi önereyim bari oyun oynamasanda seni 5 yıl rahat götürecek bir sistem olur kanımca özelliklerde şöyle

işlemci : AMD Phenom II 955
    anakart : GB MA790FXT-UD5P
    Ram : OCZ Special Ops Urban Elite 2x1 Gb DDR3 1600 Mhz
    E.kartı : Zotac GTX 275
    HDD : WDC 500 Gb Caviar Black
    Kasa : CM HAF 932
    PSU : Enermax Revolution85+ 850W 80+Silver

Fiyatı 2400 civarı birşey yapıyor. PSU için gereksiz diyebilirler .Onun için bu sisteme karar kılarsan High Power ın 650 W lık modelini önerebilirim onu seçersen fiyat düşer 200 lira gibi ama ben olsam Enermax dan şaşman Ömürlük PSU dur yani ..

Eğer önerdiğim kasa hoşunuza gitmezse mümkün mertebe PSU yuvası altta olan kasa modellerini tercih etmeniz doğru olacaktır.Zira ısınan hava yükselir mantığından yola çıkarsak kasanın içindeki ısınan tüm komponentlerin sıcaklıkları yukarı doğru, yani direkt olarak psu üzerinden dışarı atılır.Egzos fanı bir miktar ısıyı atar ama PSU ların fanları daha büyük olduğundan dolayı egzos fanından daha fazla rüzgar çekeceklerdir.

@Cqr24

Herhalde Arkadaşın kendi yazdığı sistemden bahsediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 31 Mayıs 2009; 18:48:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yattara11

EKRAN KARTI:

PALIT NVIDIA 9600GT Sonic 1GB 256BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 2.0

Lacano

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhacir -- 31 Mayıs 2009; 18:50:20 >
  • @ Y.E.K Dostum Düzelttim sonradan Arkadaşın benim yazdığım sisteme istinaden o mesajı attığını sandım ama konu sahibi arkadaşın E.Kartınından bahsettiğini anladım.

Konu Dışı Ekleme : Dostum bu arada Çanakkale'demi oturuyorsun ?
  • @ Lacano

Evet ben de Trabzonlu ve Trabzonsporluyum tabi ki
  • quote:

@Cqr24

Herhalde Arkadaşın kendi yazdığı sistemden bahsediyorsunuz.

Evet hocam kendi yazdığı 9600GT için dedim
  • @yattara11 He He He He

@Cqr24 tamadır dostum
  • T.Take Q-Fan Serisi gayet başarılı ve sessiz fazladan power'a masraf yapmanıza gerek yok...
  • Tüm tavsiyeleri elimden geldiğince dikkate almaya çalıştım ve sonunda şu sistem çıktı ortaya. Tüm parçaları hızlıal.com'dan sipariş edeceğim çünkü hemen her parça 50 lira daha ucuz diğer sitelere göre. Umarım bir sahtekarlık yapmazlar, daha önce hiç alışveriş yapmadım ordan. Site ucuz olduğu için bir kaç parçayı yükseltme şansım oldu. Sistemin hızlıal.com fiyatı 2.400 küsür TL çıktı. 23 liraya da montajı yapıyorlarmış. Öyle yaptırmayı düşünüyorum.

Şimdi size son bir sorum var. Bu sistemde birbiriyle uyumsuzluk yapacak parçalar var mı?

O kadar para harcayıp da parçaları sandığa kaldırmayalım.

Anakart:

Gigabyte EP45T-UD3P Quad Core DDR2 Ses Gigabyte Lan Pcpı.Exp. Fsb 1600Mhz

İşlemci:

Core 2 Quad Q9550 2,8Ghz LGA775 1333MHZ 12Mb 64 Bit Soket 775

Ekran Kartı:

Sapphire 1 Gb Ati HD 4890 (256Bit) GDDR5 TVO DUAL DVI-I Pci.Exp

Monitör:

SAMSUNG SyncMaster T220 22" 2ms (ANALOG + DVI) WIDE SCREEN

HDD:

WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 500GB 3.5'' SATA II 7200RPM SABİT DİSK WD5001AALS

Kasa:

Thermaltake Eureka Siyah FullTower Aluminyum Kasa (PSU yok) VC8000SWA

Güç Kaynağı:

THERMALTAKE TOUGHPOWER QFAN 650 WATT GUMUS PFC-14 CM FANLI PSU W0163

Ram:

Kingston 2 GB*2 1066 MHZ DDR2 Hyperx KHX8500AD2K2/4G (Kit of 2) Ram

DVD Writer:

Samsung DVD-RW 22X Bulk Siyah SH-S223F Sata Kutusuz

Son yorumlarınızı bekliyorum.

Her şey için teşekkürler...

• Gigabyte EP45T-UD3P anakartı ddr3 destekli ramleri ddr3 yap corsair,ocz,mushkin markalarından.
    O kasa bi tip ama alüminyum ve soğutmasıda iyi beğendiysen sorun yok.
    Ramler ddr3 olcak gerisi iyi duruyo, SAMSUNG 2333SW 23' LCD Wide Screen MONİTÖR 5 MS, DVI, Full HD öneririm aslında ancaki 2ms tabi samsung t220,
    SAMSUNG P2250 22" 2ms Full HD LCD te pahalı biraz 550tl civarı.
  • O zaman şu iki ram'den hangisi tercih etmem gerektiğini söyleyebilir misiniz?

Kingston 2 GB*2 1066 MHZDDR2 Hyperx KHX8500AD2K2/4G (Kit of 2) Ram

Kingston 2 GB*2 1333 MHZ DDR3 KVR1333D3N9K2/4G (Kit of 2) Ram

Bu iki ürünün fiyatı hızlıal.com'da aynı? Çok saçma değil mi?

Sistemde bir uyumsuzluk yok sanırım kimse aksini söylemediğine göre?
  • OCZ 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 Platinum
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4526

4 GB (2x2) KIT 1600MHZ DDR3 CL9 DHX RAM
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=34360

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 1 Haziran 2009; 18:25:29 >
  • Arkadaşlar hızlıal.com'dan siparişimi verdim. İşte sistem:

Anakart:

GIGABYTE EX58-UD3R CI7 DDR3 PCIX GLAN S1366 FW

İşlemci:

CI7 INTEL 2.66GHz(920)8 MB 1366MHZ COREI7

Ram:
    2 GB*2 DDR3 1333 MHZ OCZ REP. OCZ3RPR13332GK

HDD:
    500 GB WD 7200 RPM SATA2 32MB WD5001AALS CAV.BL

Kasa:
    THERMALTAKE VC8000BWA EUREKA SİY. FULLTOWER

Güç Kaynağı:
    THERMALTAKE TOUGHPOWER QFAN 650WAT W0163R

DVD Yazıcı:
    SAMSUNG 22X BULK SIYAH SATA SH-S223F

Ekran Kartı:
    1 GB SAPPHIRE HD4890 (256Bit) DUAL DVI-I TVO

Monitör:
    LCD 22 SAMSUNG T220 2MS SİYAH

Yapı Kredi'ye 6 taksitle 2.686 TL...

İnşallah pişman olmam arkadaşlar. Yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim...
  • Hayırlı olsun.
    Kurulumu tamamladıktan sonra sonuçları da bu başlığa yazarsan iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.