Şimdi Ara

Bu sistem ile E6750 yi stabil çalışacak şekilde en fazla kaça çıkarabilirdiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ANAKART: Asus P5Q-Pro
    RAM: Kingston DDR2 HyperX 1066 (2X1 GB)
    İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU: Thermaltake Ultra 120 Extreme

Kasada ön alttan 120 lil bir fan var içeri haa ğfleyen, arka üstte 80 lik bi egzos fan var havayı tahliye eden. Yan kapakta işlemciye hava üfleyen 120 lik, bide ekran kartı ve anakartın chipsetine doğru hava üfleyen bi 80 lik fan var....

Ben 3.2 de stabil çalıştırıyorum. Ama bu aralar havalar geçen haftaya göre biraz serin biraz o/c yapıyım dedim, siz deneyimli arkadaşlardan fikir almak istedim.

saolun.

• şansınıza bağlı olarak 3600 mhzde 1.35-1.45 volt civarı 450*8 3600 MHz de kullanırsınız daha fazla gitmez o işlemci,ramleri 900 mhze çekin 2.3 volt civarı verin ram zamanlarını 4-4-4-10 şeklinde ayarlayın,stabilite testi yapın,thermal rigt sizi yarıda bırakmaz sağlam bir cpu sogutucusudur kendisi
  • ramleri bu zamana kadar hiç 4-4-4-10 a çekemedim hep hata verdi ama tabi ram voltajınıda 2.1 in üstüne çıkarmadım hiç, voltajlamı alaklıdır sizce?
  • tabi direk olarak voltajla alakalı diyemeyiz ramlerinizin marka modeli yada şansınızla alakalı..
  • ben voltajsız 3.4 kullanıyorum stok fan ile. ama 3.6 da orthosda hemencik patlıyor sistem. anakartım giga p35 s3. ramlerimde sorun olduğunu düşünüyorum. ramler geil 800 mhz ddr2 cas4.

3.6 nasıl yapıcam bilmiyorum. eğer yabancı forumda bulabilirseniz. bios ayarlarını veren bir site. link verirseniz memnun olurum.
  • imzamdaki gibi rahat çıkabilirsin hiç bir sorun olmuyor günlük kullanımda boşta 39 C yükte 60 C civarı görüyor.
  • 3.7 günlük kullanıyorum.... hava soğutmayla 3.6 kullanıyordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SaLoVoLa

imzamdaki gibi rahat çıkabilirsin hiç bir sorun olmuyor günlük kullanımda boşta 39 C yükte 60 C civarı görüyor.

o ramlerle bende çıkarım
  • quote:

imzamdaki gibi rahat çıkabilirsin hiç bir sorun olmuyor günlük kullanımda boşta 39 C yükte 60 C civarı görüyor.

Sizin işlemciniz çok iyi çıkmış kıymetini bilin 1.7 ile 3.8 açamıyordum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: masterofpuppets69

quote:

o ramlerle bende çıkarım

ddr2 lerle de 3700 de kullanıyordum sonuçta çarpanı ayarlarsan 4000 de de çalşır yani ramleri 800 de bırakırsın. tabiki ramlerle alakası var ama direk alakası yok bence E6750 iyi bir anakart ve soğutucu ile ramlerle demiyorum 3800 günlük kullanılabilir.
  • bende 3.2 nın uzerıne cıkamıyorum nedense anakarta v vermemı soledıler ama anakartın v ısmını bıosda bılmıyorum ??
  • Stok fanla 1.55 İle 3840Ghz stabil kullandım bu işlemciyi 3920 max stok fanla yaptım.Ram lerim de dandik ramler di.Senin anakartın hakkında fazla bilgim yok Ama ben Ds3l ile bu degerde kullandıysam seninde kullanmama gibi bir şansın olamaz.
    Sadece işlemciye oc yapmakla olmuyor anakart+ram+işlemci olarak ele almak lazım hepsinin woltajını dikkatli bir şekilde ayarlamak lazım..
    Kendi anakartımdan örnek vereyim.Biostaki isimleri.

Ram için wolt.. DDR2 OverVoltage Control
    Anakart için. FSB OverVoltage Control
    İşlemci için.. CPU Voltage Control

Bu 3 Ana bileşene dogru zamanda dogru woltajı verirseniz 3800 e kadar stok fanla kullanma şansınız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::_Kosov@lı_:: -- 8 Eylül 2008; 21:48:34 >
  • xD 2133 le kullanıyorum ama stok fan dandik bi kasa kapalı alan.. nese
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.