Şimdi Ara

Bu sistemde neler OC edilmeli tavsiyeleriniz bekliyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
55
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sistemi alalı 1 yılı geçiyor sanırsam bileşenleri ayrı ayrı yazacağım hayatımda hiç OC turbo vs yapmadım fakat hep aklımda vardı sizlerin de yardımı olursa eğer mümkünse ne artıları olacağını öğrenip yapmayı düşünüyorum.

Sistem şöyle,

İşlemci: İntel i5 4460
    Anakart: MSI H81M-P33
    Ekran kartı: Sapphire R9 280 Dual-x
    Ram: Kingston hyperX Fury 8gb ddr3 1600mhz
    Kasa: Dark Cobra 600w
    Monitör: BenQ RL2455HM 1920x1080 1ms
    İşletim sistemim windows 8.1 pro bu arada.

Şimdi merak ettiklerim hangi parçalara oc yapabiliyoruz bunun limiti nedir ne kadar yapılmalı ne ölçüde performans artışı sağlar. Ekstra soğutmam yok bu arada kasada 2 adet büyük fan var birde ekran kartı ve işlemcinin stock soğutucuları. Bana bir tol haritası çizebilir misiniz? Son olarak bir de monitör 60hz sanırım ama 75hz'e çıkartanlar var diye gördüm bunun hakkında da bilgi verebilirmisiniz nasıl oluyor?

• İ5 k ibresi olmadığından oc için elverişli değil. Ramlere oc yapan sistemin iyi olduğundan çok fark etmez onu da boşver stabilize bozulmasın.
    Geriye ekran kartı kalıyor ona rahatlikla yapabilirsin ama bende o kart olsa oc olmadan kullanırdı zaten gayet güzel bir kart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladim hocam ekran kartimdan memnunum aynen ama ne kadar performans artisi olur onu merak ediyorum yapsam. Bir de biosda anakartla ilgili OC ayarlari var onlar nedir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ayarlarda sadece fsb yi arttırabilirsin o da stabil olmayacaktır. En rahat overclock "i" serilerinde yalnızca "k" ibreis bulunan işlemcilerde olur çünkü onlarda çarpan kilidi açıkdır ve fsb arttırmadan overclock yapabilirsin.

Ancak şu anda ekran kartına overclock yaparsan maksimum 5 fps fark eder bence stabiliteni bozmadan böyle devam et.Ayrıca fsb artı olarak ramlerin de çalışma hızını arttıracağından stabilite bozma oranı çarpan kilidi ile yapacağın hızaşırtmadan daha fazladır.

Hızaşırtma bağımlılık gibi olduğundan bende senin sistem olsa hiç bulaşmazdım çünkü gayet güzel bir sistemin var.
    Yardımcı olduysam ne mutlu bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belalı Baba

O ayarlarda sadece fsb yi arttırabilirsin o da stabil olmayacaktır. En rahat overclock "i" serilerinde yalnızca "k" ibreis bulunan işlemcilerde olur çünkü onlarda çarpan kilidi açıkdır ve fsb arttırmadan overclock yapabilirsin.

Ancak şu anda ekran kartına overclock yaparsan maksimum 5 fps fark eder bence stabiliteni bozmadan böyle devam et.Ayrıca fsb artı olarak ramlerin de çalışma hızını arttıracağından stabilite bozma oranı çarpan kilidi ile yapacağın hızaşırtmadan daha fazladır.

Hızaşırtma bağımlılık gibi olduğundan bende senin sistem olsa hiç bulaşmazdım çünkü gayet güzel bir sistemin var.
    Yardımcı olduysam ne mutlu bana

Çok teşekkürler hocam hiç bulaşmıyorum o zaman zaten memnun olmadığım bir yönü yok şimdilik, iyi günler :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.