Şimdi Ara

bu sisteme 480w'lık psu yeterli olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bayramdan sonra eski pc güncelemek istiyorum.
    bu sistemi düşünüyorum:

cpu= E8400
    anakart= Asus P5Q-E
    ram= Kingston 2*2GB 1066MHz
    ekran kartı= HIS IceQ4 HD4850 Turbo 512mb
    ups= powercom IMD-1000AP DIGITAL

1. sistem hakkında ne düşünüyorsunuz?
    2. eski pc de tt'nin 480W'lık (Silent Purepower) var. bu PSU yeni sistemde yederli olurmu?
    (netten baktığım testlerde 366w gibi bir sonuç çikti)http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
    şimdilik o/c yapmayı düşünmüyorum..

şuan kullandığım sistem:
    cpu= E6300
    anakart= Asus P5LD2-SE
    ram= Kingston 2*1GB 533MHz
    ekran kartı= Sahppire X1600XT 256mb
    mönitör= samsung 206BW 20" DVI
    2*DVDRW Asus
    2*Sata HDD Seagate
    ***1*ss2 tv kartı
    ***1*creative 5+1 sound blaster
    ***4*kasa fanı
    ***1*tt bigwater su soğutma sistemi

not:*** yeni sisteme takmaya bilirim.

şimdiden teşekkürler..

• 480w thermaltake yeterli olur.
  • cevabın için teşekkürler
  • yeterli olur
  • Elinizdeki güç kaynağı ATX2.2 spesifikasyonu ile uyumlu olmayan, sadece tek bir 18A gücünde 12V kanalına sahip (güncel 400W güç kaynaklarının 12V gücüne eş). 2003 yılında çıkmış bir güç kaynağı olduğunu düşünerek, satın almanızdan bu yana minimum 3 yıl geçmiş olduğunu ve en iyi ihtimalle her yıl ortalama %5 güç kaybına uğradığını varsayarsak (ki bu genelde %10 seviyesindedir) şu anda elinizde günce 350W-400W güç kaynaklarına eşdeğer bir güç kaynağı tutmaktasınız. Bugün sorun çıkarmasa bile 1-2 sene içerisinde sizi sıkıntıya sokacağı kesindir.
  • cevaplarınız için teşekkürler.
    büyük ihtimalle seneye (yeni aldığım parçaların borcu bittince. taksitli alacağım için.) psu değiştirmeyi düşünürüm.
    benim istediği en azından 6-8 ay idare etmesi...
  • peki ekran kartı hd4870 olsa yetermi?
  • yeter
  • SLi yapmadıktan sonra 300W bile yeter.
  • 4870 için yetmez.
    1) 4870 çift PCI Express çıkışı istiyor o güç kaynağında 1 tane bile yok
    2) ATX2.2 uyumlu olmayan tek 12V kanallı bir güç kaynağına 4870 gibi yüksek güç gerektiren bir kart takılmaz. Düşünsenize tüm 12v cihazları tek kanalda, 4870 tek başına yer bitirir o 12V'u diğerlerine bişiy kalmaz.
  • 6pinli bağlantılar bildiğim kadarı ile tek başlarına 75watt verebiliyorlar, 2 tanesi 150 watt yapar 12Vden çekilecek güç olarak +25watt'da slotundan çekerse 175watt sadece ekran kartı için en fazla olarak hesaplanmalı. Senin sistemin için o psu yeterli ancak okean'ın dediği gibi 4 tane molexi varsa(2 molex 1 adet 6 pinli slota bağlanıyor çeviricide) fanlar için sıkıntı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.