Şimdi Ara

bu sisteme bu işlemci nasıl gider ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sana bir kaç çeşit tavsiye yapalım karışık :)

Önce işlemcileri ve anakart verelim İntel için

Core2 Quad Q9400 2.66GHz 6MB Cache 1333FSB 45nm (362 lira)
    Core2 Duo E8400 3.0GHz 6MB Cache 1333FSB 45nm (323 lira)

DFI LanParty JR P45-T2RS Intel P45 DDR2 1066MHz 1333FSB (187 )
    P45T-C51 Intel® P45+ICH10 DDR2 1066MHz (O/C) FSB 1600 (O/C) (159)

Amd

Phenom II X4 940 B.E AM2+ 3.0GHz 8MB Cache 45nm (322 lira)

MSI 785GTM-E45 AMD 7850 + SB710 DDR2 1066MHz DVI&HDMI (140)
    Asus M4A785D-M PRO AMD 785G / SB710 DDR2 1066MHz VGA HDMI (149)
    DFI LanParty DK 790FXB-M2RS ATI 790FX+SB750 AM2+ DDR2 1066MHz (264)

Kabaca bu DDR2 ramlerini göz önünde bulundurarak bunları yazdım. Daha değişik sistemler olışturulabilir.
  • e8400 veya phenom x 945 düşünmen çok daha iyi olacaktır , 2x1 800 hesaplı ramler ve bir de ankartla fiyatı kurtarabilirsin sanırım ...

vista için ilk etapta ramler düşük kalabilir xp ile başlarsın
  • zaten vista kullanmıyorum şuan. kullanmayıda pek düşünmüyorum :) acaba bu remler için hem ddr2 hem ddr3 destekleyen bi anakart olabilir mi ? şimdi ddr2 li bi Anakart alsam 2 yıl sonra ddr2 ler piyasadan kalkar benim şansıma :( sonra tekrar Anakart değiştirmek gerekecek. onun için sordum hem ddr2 hem ddr3 olan bi AnakArt nAsıl olur ? var mı ?
  • Malesef öyle bir seçeneğin yok kafanı yorma sen zaten 2-3 sene demez yine sistem yenilersin. Bu sözümü yanlış algılama talebin doğrultusun da bunları yazıyorum şuan dd2 bırak ddr ramler bile güncel kullanılıyor hatta çevremde sd ram li makineler bile kullanan insanlar var ama dersen ki azıcık para koyarım o zaman sistemi değiştirip tekrar revizyona sokar ddr3 destekli bir şeylere bakarız ama ram alman da gerekecek. İstersen DDR3 ram dahil 550-600 lira arası orta hallice bir sistem toparlarız.
  • ddr 3 düşünüyorsan x9 serisi phenom işlemcilere yönelebilirsin , ama 3 ghz işlmecilerden alman zor bütçenle
  • yani ddr3 e şuan için fazla gerek yok. ddr2 den devam edebilirim ? peki intel mi olmalı yoksa amd mi ? bütçe belli. AmAcım da ağırlıklı olarak oyun. tabi burda şuan 2600 xt yi görüyorsunuz fakat onu düşünmeyin. sAdece Anakart ve işlemci olarak bakıyorum olaya. tabi remlerde cabası. Ama galiba ddr3 e fAzla gerek yok. o yüzden ddr2 li bi sistem düşünüyoruz.

acaba bu Phenom II X4 940 ile Phenom II X4 945 arasında ne gibi bir fark var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaz_kral -- 11 Aralık 2009; 16:43:00 >
  • Evet ayne öyle intel mi amd mi dersen konu hemen fanatiklik boyutuna taşınır.

Oyun sistemi diyorsan amd den şaşma

Phenom II X4 945 AM3 3.0GHz 8MB Cache 45nm bu 945 olanı

Bu da tavsiye ettiğim işlemci

Phenom II X4 940 B.E AM2+ 3.0GHz 8MB Cache 45nm

945 le dağlar tepeler yoktur ikiside 3.0 ghz 8 mb ön belleğe sahip 45 nm işlemcilerdir 940 ın farkı ise 1. si 945 AM3 platformunda üretilmiştir 940 ise AM2+ yani hem geriye dönük kullanım için üretilmiştir black edition olmasıda cabasıdır yani çarpan kilidi açıktır ve overlock için tasarlanmıi bir işlemcidir. B.E. alman senin daha hayırlı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faNtAsYbOy -- 11 Aralık 2009; 16:56:11 >
  • ddr3 lü bir anakart ilersi için bir avantaj olabilir , şuan sana ddr2 ye göre sana bir getirisi olmaz tabi

945 , 940 arasında pek bir per farkı yok... 945 dengi intel işlmeci e8400 dür ,8400 ün oc kapasitesi daha yüksek .. ama şu an içinde sana 4ghz yi görmenin pek getirsi olmayacak gibi en azından yeni bir ekran kartı alan kadar
  • yok ya ben zaten işin fanatiklik kısmınla ilgilenmiyorum. demek istediğim hangi işlemci oyun performansı olarak diğerinden üstündür diye. zaten söylemişsiniz amd diye. birde 940 olanda mı çarpan kilidi açık ? zaten bu işlemciyi uzun vadeli olarak düşünüyorum. yAni 1-2 sene içinde değiştirmicem. yani 4ghz olması şimdi olmasa bile 1 sene sonra atıyorum ekrAn kartını değiştirdiğimde fAyadAsını görmem iyi olur. her şeyi şu an için düşünmeyelim :) her sene 500-600 tl verebilseydim zaten şuan p4 bir işlemci kulanmıyo olurdum :)
    peki Phenom II X4 955 nasıl olur işlemci olAraK ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaz_kral -- 11 Aralık 2009; 17:59:51 >
  • 955 BE serisini alırsan senin yararına olur düz 955 alacaksan 940 BE alman daha mantıklı bence her haklukarda 940 BE de senin bileceğin iş öyle bir senede 2 senedede bu işlemciden performans kaybı yaşamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz_kral

yok ya ben zaten işin fanatiklik kısmınla ilgilenmiyorum. demek istediğim hangi işlemci oyun performansı olarak diğerinden üstündür diye. zaten söylemişsiniz amd diye. birde 940 olanda mı çarpan kilidi açık ? zaten bu işlemciyi uzun vadeli olarak düşünüyorum. yAni 1-2 sene içinde değiştirmicem. yani 4ghz olması şimdi olmasa bile 1 sene sonra atıyorum ekrAn kartını değiştirdiğimde fAyadAsını görmem iyi olur. her şeyi şu an için düşünmeyelim :) her sene 500-600 tl verebilseydim zaten şuan p4 bir işlemci kulanmıyo olurdum :)
    peki Phenom II X4 955 nasıl olur işlemci olAraK ?

amd lerin oyun per. olarak üstün olduğunu söylemek pek mumkun değil bu konuda intel işlmeciler hep bir adım önde olmuştur ... ama x9x serisi amd işlmeciler hiç fena iş çıkarmıyor gibi duruyor şu an tabi i7 ve i5 oyunlarda daha iyi genede
    burdan gpu üstünedki etkilerini görebilirsin işlmecilerin
    http://www.tomshardware.com/charts/2009-desktop-cpu-charts/3DMark-Vantage-1.0.2-GPU,1397.html
    buda bir oyun testi
    http://www.tomshardware.com/charts/2009-desktop-cpu-charts/Far-Cry-2-1.0.1,1401.html

ayrıca burdan istediğin iki işemciyi tıklayıp alttan compare yaparsan sana karşılaştırmasını sunar

penom ların x 965 haricindeki amd işlmeciler ise biraz oc özürlü açıkcası 4ghz yi bulman zor olacaktır , yani onun altındaki intel denkleri çok daha iyi oc oluyorlar

• burada en ideali i5 750 iyi gibi görünüyor. acaba kıyaslama yaparsak i5 750 mi yoksa Phenom II 965 X4 ? fiyatları hemen hemen aynı düzeyde..
  • biraz zor bir soru bu açıkcası Phenom II 965 X4 iyi oc olan bir işlemci ve şuan için oyunlarda "i" sersi ile gayet iyi kapışıyor a benziyor, diğer işlmelerde ise "i" sersini baya bir geride bırakabiliyor ... ama yeni teknoloji oyunlarda intel öne çıkacaktır diye düşünüyorum... bu noktadan sonra sorun "amd mi intel mi ? " oluyor sanırım

bu iki işlmeciye hangisi olursa farketmez per. bir kart taktığında oyunlardan üst düzey per. alabileceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 13 Aralık 2009; 3:21:12 >
  • İntel oyunda iyi amd ye göre yok amd intele göre daha iyi gibi durumlar bence söz konusu değil eğerki i5 ve 965 incelemelerine göz ucuyla bakıldığı zaman herşey ortada bu işlemciler bir kenara yukarda yazmıştım mesajlarda durum fanatikliğe gider diye amd de kullanıyorum intel de bunu ortaya koyayım önce müşteri şirket v.s. müşterilerime her iki sistemide kuruyorum şu ana kadar oyun performansın da kendim de dahil olmak üzere intelden aman aman bir haz almadım güncel intel makineler verdiğim müşterilerin işlemci değişimini amd ye çevirdiğim zaman tabiri yerinde ise ha şöyle yaw diyenler çok oldu. Hani diyeceğim oyunda intel daha performanslıdır demek biraz abes kaçar.

Konuyu açan arkadaşa gelince dostum testler nette mevcut ve şunları göz ardı etme seçimini yaparken 965 işlemciler revisyondan geçti güç tüketimi konusunda ve şuan gerçekten başarılı işlemci sınıfında yerini fazlası ile aldı ayrıca bir dikkat edeceğin husus ise saat hızları incele aradaki farkı görürsün 2 mb chache farkı var dağlar tepeler oynatmaz ama saat farkı göz ardı edilemez kısacası netteki testlerdede 965 in özellikle oyunda az farklada olsa önde olduğu görülmüştür kaldıki black edition bir işlemci yani overlock için yaratılmış bir icat biraz kurcalayınca neler yapabileceğini görürsün. Tercih sana kalmış

• amd nin sAat hızı 3.4 ghz olaraK gördüm. bende aslında Artık amd tarafına kayıyorum gibi. birde uzun vadeli düşündüğüm için bana uzun vadede faydalı olan gerekli. acaba amd ileride işlemci soket yapısını değiştirebilir mi ? intelde 775,1156,13.. gibi soket tipi geliştirdiği için. Amd de bu durum nasıl acaba ? birde Amd old.nu düşünürsek nasıl bir anakart önerebilirsinz ? benim tercihim Asus yönünde ama sizin fikirlerinizi almak istiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz_kral

amd nin sAat hızı 3.4 ghz olaraK gördüm. bende aslında Artık amd tarafına kayıyorum gibi. birde uzun vadeli düşündüğüm için bana uzun vadede faydalı olan gerekli. acaba amd ileride işlemci soket yapısını değiştirebilir mi ? intelde 775,1156,13.. gibi soket tipi geliştirdiği için. Amd de bu durum nasıl acaba ? birde Amd old.nu düşünürsek nasıl bir anakart önerebilirsinz ? benim tercihim Asus yönünde ama sizin fikirlerinizi almak istiyorum..

Tabiki saat hızı i5 e göre daha yüksek ve O.C. performansı da cabası uzun vadeli seçime deyinelim. Buna en basit örnek kullanımda olan 775 seri ve yeni çıkan 1156 -1366 serisi olsa gerek 1156 ve 1366 serisi yeni olmasına rağmen ikisinde bile ortak kullanım yok socket yapıları farklı şuan herhangi birisini alsan seneye bir socket tapısı daha çıkmayacağını kimse garanti edemez ve intel geride kalanlara pek aldırmıyor paran var mı var gel kardeşim yeni çıkardık fırından al bunu sıcak sıcak ye diyor. Ben dünki ekmeğimi yiyeceğim param kısıtlı diyemiyorsun. Ama amd cephesinden AM,AM2+ ve AM3 göz önünde bulundurursak 940 pin ve 938 pin, hali hazırda olan kullandığımız AM2+ bir anakartımızla amd nin güncel olan AM3 yapısınıda kullanabiliyoruz geriyede uyumluluk olarak kısacası AM3 platformu adım atlasa misal AM4 olduğunu düşünürsek mutlak geriye uyumluluk modu tekrar yapılaktır diye düşünüyorum sonuca gelecek olursak AM3 bir anakart şu konumda ileriye yatırım diyebileceğimiz bir opsiyon konumunda duruyor. Heleki intel platformundaki fiyat performans aranını düşünürsek daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Anakart önerme durumunu ise şöyle özetleyeyim. Öncelikle şunu belirteyim bilgisayar satış teknik servis ve yazılım satış destek işi yapıyorum. Kurumsal müşterilerimden tut bireysel her türlü müşteri portföyüne sahibim. Deneyimlerim ve yaşayarak gördüğüm tecrbübelerime dayanarak am3 platformuna kadar Asus anakartlarda amd sistemlerle çok fazla sorun yaşadım diyebilirim fakat am3 platformunda Asus anakart takmayacağım dememe rağmen bir iki müşterimin isteği üzerine mecburen kullandım fakat daha önceki yaşadğım sorunları yaşamadım ama hala çok sıcak baktığım söylenemez. İntel platformunda dersen kesinlikle asus tavsiye edebileceğim anakartlar arasında. Gigabyte'ı ele alırsak eski anakartlarını çok sevmeme rağmen am2+ serisine bir türlü ısınamadım eskiden beri süre gelen bir ram seçme sorunu hala devam etmekte örnek verecek olursak ddr2 1 gb 800 mhz kingston ram takıyorsun ok fakat Hi-level 1 gb 800 mhz ddr2 ram takıyorsun makine çakılıyor bu verdiğim emsal taşıması açısından bir örnektir ve bu durum epeyce başımı ağrıttı o yüzden gigabyte kartlardan da uzaklaşmaya başladım. Msi kartları eskiden beri sevmişimdir sorun yaşatan dönemi ise geride kaldı diyebilirim sata hdd lerin çıkması ile anakartların sata diskleri tanımaması gibi bir evre geçirdik diğer anakart üreticileri bu sorunu halletmesine rağmen Msi biraz geriden takip etti bu olayı ve elimizde bir disket sata diskt tanıtacağız diye geçirdiğim kara günleride unutmadım. Akabinde hiç bir sorun yaşamadığım kartlara gelelim DFİ anakartların intel yada amd hiç fark etmez şu ana kadar hiç birisinde tek bir hata sorun yaşamadım buna istinaden foxconn anakartlar ilk toptancımın stoğunda gördüğüm zaman aynen şunu söylemiştim bu ne la ne kadar dandik bir kart demiştim. Yurt dışı yabancı sitelerde incelemelerini gördüm ve gittim hususi denemek için x tarihte foxconn bir anakart aldım kendime kanfigüre ettim müşterilerimde kullanmadan 3 ay gibi bir süre hem kullandım hem test etme şansım oldu ve müşterilerimde kullanmaya başladım 2. sorunsuz sıkıntısız kullandığım anakartta budur hala küçük kuzenime verdiğim makinede ilk taktığım foxconn anakart vardır bilgisayara resmen ızdırap çektiriyor çocuk ama anakarttan hiç bir sorun yaşamadık.

Bunlar kişisel bazı deneyimlerdir yanında bir çok kart kullandım fakat yoğun kullanıp kendimce tecrübelerimdir.

Özetlersek şunu söyleyebilirim türkiyede herşeyde oldu gibi bir üst seri bir alt seri birde orta seri malzeme kategorisi var üst seri modellerde deneyimlerim doğrultusunda kolay kolay sorun yaşamadım alt seri kartlarda ise görünen şu adam tutuyor Phenom II X4 965 AM3 3.4GHz 8MB böyle bir işlemciye 70-80 dolarlık markası asus olsun misal bir anakart takıyor ve diyorki yahu bu anakart sorun yaratıyor birda asus taktık, şunu takamıyorum yok bunu ayarlayamıyorum v.s. v.s. abi sen tutup ferrari motorunu serçeye takarsan ya şanzumanı indirirsin ya arabayı ikiye bölersin böyle bir motorlada 2. vitese atıp gitmek olmaz sanırım. Yani diyeceğim anakart seçimi arz talepten önce sistem kriterleri iyice araştırılmalı kullanılacak işlemciden rami ne kadar ekran kartından psu güç denetimine kadar ince eleyip sık dokunulmalı bilindik markalar yanında yeni piyasaya girmiş çok güzel performans veren anakartlar mevcut tabiki doğru seçimler doğrultusun da.

• teşekkürler yAzı için. çok aydınlAtıcı olmuş. bende hali hAzırda gigabyte anakart kullAnıyorum zaten yAzımın başındA blirtmiştim. rem uyum sorunun bende yaşadım. ilk başta 2x1 gb ddr2 667 kingston rem Almıştım. sonra tek 2 gb ddr2 667 kingston rem Aldım tAktım fakAt çalışmadı :( gerçi yeni ankart ve işlemci Aldığmda ddr3 e geçicem. ddr3 lerde de rem uyumluluk sorunun var mı bilmiyorum açıkçAsı. yAptığım birkaç arAştırmada da Amd bir işlemci alma düşüncem güçlendi diyebilirim. büyük ihtimallede phenom II X4 965 olacAk. söylediğin çok doğru böyle bi işlemci aldığında bütçe azldı diye anakart genelde ucuz yollu bir şey seçeriz. örn: ben :) artık bu hAtaya 2. kez düşmek istemiyorum. yani alacAğım işlemci tahminen 350-400 tl arAsında, bu demekki buna alacağım anAkartta en Az 150-350 tl arasında birşey olmalı diye düşünüyorum.

birde şunu gördüm amd sistemlerde rem lerin saat hızları 1666mhz max. olarak görüyorm. fakat intellerde 2200+ mhz gördüğüm bile vaR. acAba bu bir fark yaratır mı ? amd sistemlerde 2200mhz rem kullAnamıyormuyuz ? işlemci x4 965 olaRak bAkarsak..

• Ram hızları anakarta bakar işlemci ile direkt orantılı değildir anakartın destekliyorsa tabiki üzerini kullanabilirsin. Ayrıca 965 alacaksan revizyondan geçmiş olanını al 370 lira ek olarak 350 gibi bir anakart düşünürsen MSI 790FX-GD70, AMD 790FX, DDR3, 4X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX bu anakartı şiddetle tavsiye ederim evladiyelik kullanırsın. Ama daha makul seçeneklerde buluruz. Sen karar ver hemen liste eklerim.
  • valla bende Aynı şeyi düşünüyodum. dün ArAştırayım dedim şu msı ı. zAten ilk pc deki işlemci de amd ve msı dı. gerçi onlArı kasa değiştirirken yAktım ama neyse :) bende sana tAm onu sorAcaktım acAbA nasıldır diye ? özelliklerine göre fiyAtı iyi gibi geldi bana. overclock performAnsı falan nasıldır ? resmilerinde falan anAkartın üstünde hızlı overclock düğmeleri falan gördüm.
    işlemci içinde revizyondan geçmiş derken neyi kAstedtin bu 125 w olanlarımı söylüyorsun ? birde bunlara rem almam gerekecek haliyle ddr3 bi anakart old. için. birde bu anakart max. kaç mhz rem destekliyor ?
  • Nasıldır ne demek manyaktır diyorum tek kelime ile yurt dışı overclock rehberlerinde mutlak göreceğin ve AMD nin bir çok resmi overclock denemelerinde kullanılan anakartttır. Şiddetle tavsiye olunur bütçe yeterli ise tek geçerim Tıkla bu link üretici sayfasına gider. İnceleyebilirsin ojinal değerleri. Buda sitemizden bir link mutlak incele ne anlatmak istediğimi daha rahat anlarsın. Ram konusunda ise resmi siteyi incelediğinde de göreceksin 2133 Mhz'e kadar destek sağlıyor O.C. tabiki DDR3 alman gerekecek ek olarak evet doğru C3 revisyon işlemci almalısın 965 i.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.