Arkadaşlar Başlıktada Belirttiğim Gibi Resimdeki Sistemde Bulunan Güç Kaynağı Bu Sisteme Yeter mi ?
İşlemciyi 8320 ile değiştirmenizi öneririm. 8350, 8320'nin OC'li hali. PSU konusuna gelince ileride SSD de aldığını varsayarsak fazlasıyla yetiyor. Ben hesapladım 500W'a yakın çıktı. Siz de bu linkten hesaplayabilirsiniz:http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
H4PPY
kullanıcısına yanıt
Yetmez hocam. Orada hesap yaparken peak load %100 ve capacitor aging %25 yapmalısınız hesaplayacaksanız. Ayrıca ürünü regular desktop değil high end olarak seçmelisiniz. O.C yapmadığınızı düşünürsek ve 3 sene boyunca sorunsuz kullanım istiyorsaniz, minimum
700-750w PSU almalısınız.
quote:
Orijinalden alıntı: Ozgn13
Yetmez hocam. Orada hesap yaparken peak load %100 ve capacitor aging %25 yapmalısınız hesaplayacaksanız. Ayrıca ürünü regular desktop değil high end olarak seçmelisiniz. O.C yapmadığınızı düşünürsek ve 3 sene boyunca sorunsuz kullanım istiyorsaniz, minimum
700-750w PSU almalısınız.
High end şecmemize gerek yok.
H4PPY
kullanıcısına yanıt
Ne zaman high end seçmenize gerek var hocam?
quote:
Ne zaman high end seçmenize gerek var hocam?
LGA 2011 diye biliyorum ama çünkü konuyu açan arkadaşın sistemi zaten normal bir anakarta sahip diye düşünüyorum. Yine de tam sonuç için başka arkadaşlara danışalım
Hocam high end sistemler yüksek performans üzerine kurulu sistemler anlamina geliyor. Siz GTX 660Ti 4 way sli lı sisteme high end dersiniz bir başkası, titan black 4 way sli + liquid cooling kit li sisteme high end der.
Bu tartişmaya girdiğiniz zaman olay "Intel mi AMD mi" ya da "Nvidia mı Amd mi" gibi sonuçsuz kalır. O yüzden, oyun oynanacak ve o.c potansiyeli olan cihazlari high end olarak nitelersek, daha doğru sonuclara ulaşırız.
quote:
Hocam high end sistemler yüksek performans üzerine kurulu sistemler anlamina geliyor. Siz GTX 660Ti 4 way sli lı sisteme high end dersiniz bir başkası, titan black 4 way sli + liquid cooling kit li sisteme high end der.
Bu tartişmaya girdiğiniz zaman olay "Intel mi AMD mi" ya da "Nvidia mı Amd mi" gibi sonuçsuz kalır. O yüzden, oyun oynanacak ve o.c potansiyeli olan cihazlari high end olarak nitelersek, daha doğru sonuclara ulaşırız.
Tamam o zaman başkaları da gelmeden tartışmayı kapatalım
H4PPY
kullanıcısına yanıt
Minimum Recommended System Power (W)
Yazıyor o 600w karşısında. Yani diyor ki sen Intel işlemci al, O.C yapma, power a bas, açılır...
Ama arkadaş oyun oynayacak! CPU AMD! ve O.C potansiteli yüksek. Neyse hocam emin olun yetmez. 650w ile çalışır ama kısa süre çalışır. PSU güç kaybına ugruyor her gecen zaman içinde, onu da hesaba katmanızı öneririm..
quote:
Minimum Recommended System Power (W)
Yazıyor o 600w karşısında. Yani diyor ki sen Intel işlemci al, O.C yapma, power a bas, açılır...
Ama arkadaş oyun oynayacak! CPU AMD! ve O.C potansiteli yüksek. Neyse hocam emin olun yetmez. 650w ile çalışır ama kısa süre çalışır. PSU güç kaybına ugruyor her gecen zaman içinde, onu da hesaba katmanızı öneririm..
Tamam dedik ya açık mı arıyorsun kardeşim Allah Allah
Katılıyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme