Şimdi Ara

Bu sisteme kapasitör gerekir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
8.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En sonunda ses sistemine en son halini verdim.Merak ettiğim bu sisteme kapasitör gerekir mi?Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Ana ünite: pioneer deh 6350 sd( 3 amfi çıkışlı rear-front-sub at 4 v)

Ön kapı : vibe silick 5 companent 80 w rms (1 takım)

Arka pandizot: pioneer tsa 6993 s oval hoparlör 80w rms (1 takım)

Subwoofer : jbl cs 1214 250 w rms bass

Amfi : M acoustic 4x70w - 1x 200 w 4 ohm beş kanal amfi

Akü : 72 amper mutlu

Bu bileşenler ışığında sisteme kapasitör gerekir mi?Gerekirse kaç faradlık olmalı?Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• 1,5farad rahatlıkla yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: yespeed

1,5farad rahatlıkla yeter

Bazı arkadaşlar bu sisteme kapasitör gerekmiyeceğini söyledilerde..
  • Bu sisteme kapasitör gerekmez, zaten bir etkiside olmaz , kapasitör çok yüksek akım çeken sistemlerde işe yarar, akünün durumu iyi ise araç çalışırken 4 kanal bir anfi asla akım sorununa neden olacak kadar tüketim yapmaz. kaliteli bir kablo ile direk aküye bağlayarak kullanabilirsiniz. Alırsan zararı olmaz ama boşuna masraf etmiş olursun. 72ah bir akü ömrünü doldurmamışsa ~1000rms değerine kadar sorun suz kapasitörsüz kaldırır sistemi
  • Eğer aracınızın alternatör (şarj dinamosu) bileşeninde bir sıkıntı yoksa ve akü şarj problemi yaşamıyorsanız kapasitöre ihtiyacınız yok.
    Bunu anlamanın en iyi yolu bir oto elektrikci (tavsiyem akü satan bir ana bayi) ziyaret etmeniz ve aracınızda kaçak olup olmadığınıza baktırmanız.
    Eğer kaçak yoksa akünüze bir zarar vermez, zira kapasitörün kullanım amacı voltajı içindeki kondansatörler sayesinde sabit olarak 12voltta tutmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktugvw

Bu sisteme kapasitör gerekmez, zaten bir etkiside olmaz , kapasitör çok yüksek akım çeken sistemlerde işe yarar, akünün durumu iyi ise araç çalışırken 4 kanal bir anfi asla akım sorununa neden olacak kadar tüketim yapmaz. kaliteli bir kablo ile direk aküye bağlayarak kullanabilirsiniz. Alırsan zararı olmaz ama boşuna masraf etmiş olursun. 72ah bir akü ömrünü doldurmamışsa ~1000rms değerine kadar sorun suz kapasitörsüz kaldırır sistemi

Göktuğ kardeş bu 1000 w rms neye göre hesaplanıyor.Amfinin gücüne göremi yoksa sistem bileşenlerine göremi.Mesela bas:250 wrms,companent:2x 80wrms,coaxiyel:2x80wrms=570w rmslerin toplamı gibi mi.Yoksa mafinin gücü:4x70w rms+1x200wrms=480 wrms gibimi?
  • Hesaplarken anfinin ürettiği gücü baz alırsak daha mantıklı olur çünkü (genel konuşuyorum senin sistem için aşırı besleme olmamış görünüyor) subwooferı gerektiğinden az beslerken , componentlere nominal gücünden fazla giriş yapmış olabiliriz. Anfiler zaten üzerinde yazdığı değerleri 14.4v ta veriyor genelde. Akü alternatör vs durumuz çok iyi bile olsa araç çalışır durumdayken ~13.5V civarı akım sağlayabilmek bile iyi sayılıyor. Oyüzden anfinin gücünü biraz daha az olarak düşünebilirsin. Maksimum seste bile 500wattan az rms güç üretecek , anfinin tam yükte kaç amper tükettiği de önemli ama bu güçler için kapasitör kullanımı gereksiz lüks olur bana soracak olursan...
    Kapasitör yerine kablo setinin kalitesini artırmak daha belirgin kazanç sağlayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu psu sistemi besler mi *
    4 ay önce açıldı
    650W bu sisteme yeter mi ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ÖNCELİKLE HERKESE MERABALAR BENİMDE SIKINTI OLARAK Bİ SORUM OLACAK ARKADAŞLAR BENDE FİAT TİPO MARKA ARABAMA

PİONEER DEH 1220 OTO TEYP
    JBL 1000 WAT 250 RMS WOOFER
    JBL 75.4 ANFİ
    Bİ TAKIM PİONEER 6993S 460 WATLIK
    Bİ TAKIM PİONEER 6914i 550 WATLIK
    AKÜ OLARAKTA MUTLU AKÜ 72 AMPER AKÜ VARDIR

SES SİSTEMİ MEVCUT VE BU SES SİSTEMİ BEN ARABAYLA SEYİR HALİNDEYKEN SESİ ÇOK AÇTIĞIM ZAMAN BELLİ Bİ SÜRE (15 DK) FALAN ÇALDIMMI ARABANIN IŞIKLARI GİDİP GELİYO VE EĞERKİ STOP EDERSEM ARABAYI ÇALIŞMIYOZ AKÜ BASMIYOR BU KONU HAKKINDA NE YAPMALIYIM BİRDE BU SİSTEME KAPASİTÖR ŞARTMIDIR EĞER ŞART İSE KAÇ FARATLIK VE HANGİ MARKA KAPASİTÖRÜ TAVSİYE EDERSİNİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: selo_84

ÖNCELİKLE HERKESE MERABALAR BENİMDE SIKINTI OLARAK Bİ SORUM OLACAK ARKADAŞLAR BENDE FİAT TİPO MARKA ARABAMA

PİONEER DEH 1220 OTO TEYP
    JBL 1000 WAT 250 RMS WOOFER
    JBL 75.4 ANFİ
    Bİ TAKIM PİONEER 6993S 460 WATLIK
    Bİ TAKIM PİONEER 6914i 550 WATLIK
    AKÜ OLARAKTA MUTLU AKÜ 72 AMPER AKÜ VARDIR

SES SİSTEMİ MEVCUT VE BU SES SİSTEMİ BEN ARABAYLA SEYİR HALİNDEYKEN SESİ ÇOK AÇTIĞIM ZAMAN BELLİ Bİ SÜRE (15 DK) FALAN ÇALDIMMI ARABANIN IŞIKLARI GİDİP GELİYO VE EĞERKİ STOP EDERSEM ARABAYI ÇALIŞMIYOZ AKÜ BASMIYOR BU KONU HAKKINDA NE YAPMALIYIM BİRDE BU SİSTEME KAPASİTÖR ŞARTMIDIR EĞER ŞART İSE KAÇ FARATLIK VE HANGİ MARKA KAPASİTÖRÜ TAVSİYE EDERSİNİZ

Akünüz bitmeye yakın olabilir.
    Şarj dinamosunu kontrol ettirin.

1 faradlık olsa yeterlidir kaliteli markalara bakabilirsiniz.

• ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YANLIZ BEN AKÜYE GİDEN SARJ ORANINI ÖLÇTÜRDÜĞÜMDE BU ORANIN NORMAL OLDUĞUNU SÖYLEDİLER SİZCE TESİSATIN DÖŞENME AŞAMASINDA Bİ SORUN OLABİLİRMİ YANİ YANLIŞ BAĞLANTI YADA HAT ÇEKİMİ AYRICA AKÜ DAHA YENİ 6 AYLIK Bİ AKÜ KAPASİTÖR OLARAKDA CADENCE 2.5 FARATLIK KAPASİTÖR ALSAM İYİMİDİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: selo_84

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YANLIZ BEN AKÜYE GİDEN SARJ ORANINI ÖLÇTÜRDÜĞÜMDE BU ORANIN NORMAL OLDUĞUNU SÖYLEDİLER SİZCE TESİSATIN DÖŞENME AŞAMASINDA Bİ SORUN OLABİLİRMİ YANİ YANLIŞ BAĞLANTI YADA HAT ÇEKİMİ AYRICA AKÜ DAHA YENİ 6 AYLIK Bİ AKÜ KAPASİTÖR OLARAKDA CADENCE 2.5 FARATLIK KAPASİTÖR ALSAM İYİMİDİR

Dinamodan giden kablonun kalın olmasıda önemli.

Yanlış bağlantı olacağını sanmıyorum.
    2,5 ileriye dönük olur alabilirsiniz.
  • Bana Kalırsa gerek yok.
  • Sizdeki sorun kapasitör ile ilgili değil. Benimde aracımda benzer sorun vardı. Kapasitör taktık, ses düzeldi ama akü komple bitti.
    Bizim akü ömrünü tamamlamıştı. Sizinde sorun aküde yada şarj sisteminde olabilir. Oto elektrikçide bir şarj oranınızı ölçtürün.
    Birde şarj ölçen alete bakın dalgalanma oluyorsa sorun vardır. normalde 14.4 volt olması gerekiyor.
  • tekrar ölçtüreyim bakalım ne çıkacak ondan sonrada tekrar bilgi alışverişinde bulunuruz inşallah hayırlı kandiller sizlere ilgi ve alaka için çok teşekkür ederim iyi günler
  • 4 adet Vibe dome tweteer 100W RMS
    2 adet Vibe blackdeath qb69 (600W peak 200W RMS)
    2 adet Vibe black air kompenant (arka)
    2 adet JL Audio kompenant (ön)
    1 adet Soundface sf604 1800W (Streo-Mono)
    1 adet Soundface 1000,1 3000W (Mono)
    1 adet Powerbass Woofer 2000W (XXXL 40CM)

2.5 faradlık bir kapasitor tavsıye ettıler yeterlimi sizce suan kapasitorsuz bass vurdugunda (dusuk seviyede bile) amfinin bass ısıgı gıdıp gelıyor yukses sevıyede ıse 25 30 da falan bass amfisi kendini durduruyor 10 sanıye tekrar baslıyor calısmaya bu 2.5 faradlık mereti alsak bu sıkıntı ortadan kalkarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OuzTR -- 27 Ağustos 2014; 10:11:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.