Şimdi Ara

Bu sisteme neler yapılır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mönitörü 130'dan 6850 yi 220 den satıyorum yarın :)
    Fiyatı iyimiş onun.
    Aynen Tek hdmi çıkışlı alayım :)
  • snipercover kullanıcısına yanıt
    Dostum tv aldığın için monitörü çift hdmi girişli almana gerek yok. Ps4'ü tv'ye bağlarsın. Ayrıca zaten elde Pc varsa ve upgrade yapacaksanız ps4'e gerek var mı diye düşünmüyor değil insan.

Bunun dışında bende de xfx 6850 be var ve güncel birçok oyunu 1080p'de high-ultra arası oynatıyor. Bu sebeple ekran kartı en az 1 sene daha rahatlıkla kullanılır. Şimdilik sadece cpu-anakart-ram-hdd değiştirilerek bütçeyi çok zorlamadan işinizi çözebilirsiniz. Yok sonradan 6850 beni kesmiyor derseniz yeni ekran kartı almayı düşünürsünüz.

Dövizin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde boşuna fazla masraf yapmayın. Ayrıca elinizdeki psu ve boş kasayı şu an en az 250-300tl'ye alacağınızı düşünürsek, toplamda 1500'e elinizdeki 6850'den çok daha iyi bir ekran kartı alamazsınız. Şahsen 6850'den 7750-7850'eye geçmek çok mantıklı olmaz. Çünkü 7750-7770, 6850 ile denk kartlar.Geçecekseniz ati 7870xt-R9 280 yada nvidia 760-770 civarı bir karta geçin ki ciddi bir fark olsun.

Nacizane görüşlerim bu şekildedir.

İşlemci olarak amd 6300, uygun sata ve USB 3'lü bir anakart, 4x2 şeklinde 1600mhz ram ve 1tb'lık bir hdd işini görecektir. Artan para ile de güzel bir ses kartı yada güzel bir hoparlör vs alırsın. Yada neyse sen harcayacak biryer bulursun, onu da ben demeyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar ilkönce ilginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
    Tv aldım yanlız ailemle yaşıyorum müsait olmuycaktır her zaman o yüzden ps4'ü pc yanına kurup Tv müsait oldugunda orda kullanmayı planlıyorum.
    Pc upgrade etme sebebim Pc exc ve BF4 oynamam. Ps4'ü ise yine exc ve Fifa için tercih ediyorum.
    7850 veya 7870 mantıksız diyorsanız bencede 6850 kalmalı.
    Dövizde yüksek 0 ürünlere yönelemiyor 2.el piyasasına bakıyorum.
    Şuan problem bu mönitörün kesinlikle değişmesi gerektiği.
    23'' Hdmi mönitör + 6300+anakart+Hdd ve ram 4 lüsünü kaça mal edebilirim bikaç gündür onun araştırmasını yapıyorum.
    Exclusive'ler için ps4 tercihine birşey diyemem ama daha alet yeni çıktı bu sebeple düzgün özel bir oyun çıktı mı, buna bakmak gerekir. Oyunları çok sıkı takip etmiyorum ama exclusive oyun için ps4 alınacaksa 1-2 sene daha beklenebilir diye düşünüyorum.

Fifa yada pes için ps4 almak ise bana göre saçmalık olacaktır. Elinde Pc var git al bir iki tane Logitech 310-710 joypad oldu mu sana ps3-4. Ben yıllardır futbol oyunlarını joypad ile Pc'den oynarım, hiçbir eksikliğini yaşamadım. Bu sebeple adam gibi Pc varken ps4'e boşuna masraf yapma. Ailene de yazık.

Onun yerine al bir dağcı çantası, uyku tulumu, çadır vs. Git kamp yap ne bileyim bir elektronik davul al, müzikle uğraş. Yıllar sonra o ilk kampının yada ilk enstrümanın hatırası olacak ama ps4'ün bir anısı olmayacak. Yani imkanın varken kendini geliştirebileceğin şeylere yatırım yap.

Ha yok ben yine de ps4 alacağım dersen de 400tl civarına 22" hdmi ve dvi girişi olan 5ms tepkimeli bir monitör işini görür. Ps4'ü hdmi'dan, pc'yi de dvi'dan bağlarsın.

Hocam elinize sağlık güzel şeyler yazmışssınız sistem tavsiyesinden hayat tavsiyelerine kadar uzanmışssınız :)
    Ben zaten Artvinliyim. Her yaz yaylaya çıkıyorum. Rafting,yamaç paraşütü gibi etkinliklerede katılıyorum :)
    Ps4 Yurt dışı ucuza gelicek o yüzden öyle bir heveslendim birde kardeşim var aslında onun hevesiyle yurtdışından arkadaşımdan istedim :)
    Pc'de Fifa 14 Pro club oynuyoruz zaten F310 var.
    Bu arada parçaları satışa çıkarttım tek tek göz atabilirseniz nedir ne değildir diye :)
    Ps4 bağlamasam bile Şuanki mönitörde sıkıntı var yukarda konusunuda attım zaten mecbur değişcek. Hdmi çıkışı olmasada 2ms'li iyi bir mönitör almak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snipercover

Merhaba arkadaşlar öncelikle sistemim şu şekilde;
    İntel Core2quad Q8200 2.33 Ghz @3.0 + XIGMATEK LOKI II INTEL LGA775/1156/1155/1150/1366 & AMD AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ SOОUTUCU
    Kingston DDR2 4GB 800mhz
    MSi p45 Neo3-FR
    Asus HD6850 Direct CU 1gb
    Seagate 7200.11 320gb Sata2
    Aerocool S9-A
    Corsair Builder Series CX500 80plus
    Samsung 19'' 932nw ( 60Hz sorunu var konusu burda )

Monitör sorunum var.
    4gb ram yeterli değil birde ddr2 olunca.
    Gpu yeniledim ama tam gücünü kullanamıyorum. BF4 yine lowda oynuyorum.
    42'' 3D tv aldım. Bu sistem dahada zorlanıcaktır.

Tüm sistemi 750 TL'ye arkadaşım alıyım diyor.Bende üstüne 750 daha ekliyip 1500'e sistem mi çıkartıyım ?
    Yada cpu+Anakart+Ram 3'lüsünü değiştirip yola devam mı etmeli ?
    Fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum

Arkadaşım sana 875Tl ye bi kasa dizeyim bu kasayla en yeni oyunları orta ayarlarda eskileri yüksek ayarlarda oynarsın ve Crossfire yapma şansın var birde crossfire yaparsan 7750 veya 7770 i destekliyor her oyunu yüksek oynayacaksındır

AMD A10 X4 5800K 3.8/4.2GHz 4Mb HD7660D VGA FM2
    Asus A55BM-E 2xDDR3 2133Mhz VGA/DVI FM2
    Kingston KVR16N11/4 4 GB 1600 MHZ DDR3
    Frisby FC-8817-G5 - 400W Atx
    SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK
    Entegre grafik mevcut ve orta ayarlarda yeni oyunlar için yeterli CF ile yüksek oyna istersen birde ekran kartı alarak :)

http://www.gold.com.tr/amd-a10-x4-5800k-3-8-4-2ghz-4mb-hd7660d-vga-fm2_u
    http://www.gold.com.tr/asus-a55bm-e-2xddr3-2133mhz-vga-dvi-fm2_u
    http://www.gold.com.tr/kingston-kvr16n11-4-4-gb-1600-mhz-ddr3-pc-ram_u
    http://www.gold.com.tr/frisby-fc-8817-g5_u
    http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st500dm002-35-500gb-barracuda-sata-30-16mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=56368

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birimegamidedi -- 31 Ocak 2014; 2:41:44 >

Valla güzel kardeşim, bu ara çalışmıyorum ve keyif yapıyorum. Akşamları da bu saatte dh'e bakıyorum. Ama yeni nesil pc'ye ps4'e takmış kafayı. Vay ben 60 fps aldım ama arada 30fps'ye düşüyor. Lan eşek sıpası, oyna oyununu keyfine bak. Sidik yarıştırmanın ne alemi var.

Oyun oynamak güzeldir, insanın hayal gücünü geliştirir, bir cıv vs oynarsan genel kültürün gelişir, ingilizcen ilerler. Ama bu s.k kafalılar varsa yoksa fps diyor, benchmarklarda sıcaklık inceliyor. Evli barklı adamım, hanım hala oyun oynuyorum diye arada kızıyor ama zevk bu. Bu işlere commodore-amiga ile başladık biz, insan kolay vazgeçemiyor. Ama hala oyun oynarken sözlük önümdedir. Çünkü bilmediğim bir İngilizce kelime çıkınca bakarım, hatta kağıda yazarım. Bir şekilde kendime birşeyler katmaya çalışırım.

Allah'tan sen bu dediğim adamlardan değilmişsin de dediğimi anlamışsın.

Ps4 ucuza gelecekse alınabilir, ona birşey diyemem ama elinde düzgün bir Pc olan adam için şu an için masraf gibi geliyor bana. Artık maliyet-karlılık kısmını incelemek sana kalmış.

Pc parçaları konusunda ise psu, kasa ve monitöre verilen paradan kısılmamalıdır. (Çok abartıya kaçmadan). Çünkü bunlar en uzun ömürlü parçalar. Ben hala 8 senelik asus kasamı kullanıyorum. Psu ve monitör de 4 senelik. Yani verdiğim para çoktan çıktı. Ki monitörü özellikle hdmi girişli almıştım. Şu an istediğim zaman 2.tv olarak kullanabilirim.

Güncel donanımı çok sıkı olarak takip etmiyorum ama monitörü görüp almak çok önemli. Ayağı sağlam mı, yada öne arkaya eğiliyor mu? Mesela ben monitörü alırken az daha Samsung'tan bir modeli internetten alacaktım. Gittim vatan'a bir baktım ki monitör öne arkaya eğilmiyor. Ulan dedim böyle saçmalık mı olur? Hiç mi yerimi değiştirmeyeceğim, yada odada uzanıp bir film izlemeyeceğiz. Gittim başka bir model aldım. Yani buna dikkat et derim.

Herseyse mesajı yine uzattık. Sen fazla masrafa girmeden işini halletmeye bak. Bu arada 2.el fiyatları için uraniumpc diye bir site var. En azından fiyatlar hakkında fikir verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: snipercover

Mönitörü 130'dan 6850 yi 220 den satıyorum yarın :)
    Fiyatı iyimiş onun.
    Aynen Tek hdmi çıkışlı alayım :)

Pc ilk topladığımızda bizde takardık öyle şeylere ama sonradan bunların boşa vakit harcamanın olduğunu anladık tabi. Ben 2009'da topladım bilgisayarı sadece gpu ve psu değişti.
    Son anda quad almıştım. Çok iyi bir tercih oldu maddi durum iyi olsaydıda q6600 alabilsemdim :)
    2.tv olarak bende kullanmak istiyorum. Hatta şöyle bir durum var Dsmart bağlattım. Tv alınca digitürk 3 ay bedava verdi . Onuda odama alıp maçları flan izlemek istiyorum.
    Pc'yi hdmi ile bağlamaya gerek yok zaten DVI ile aynı işlevi görüyor HDMİ.(Sadece ses iletimi var)
    Tabi Birazda büyük olmasını istiyourm 27'' değil tabiki :) Şöyle en az 22'' olsun ama.
    Cpu , ram vs böyle şeyler ömürlük donanımlar 2. el alınabilir tabi overclock manyağının elınden çıkmadıysa :)
  • bence sistem değişimine gerek yok. eğer oyunu 3d oynaayacaksanız ve o sisteme rapmen lowda oynuyorsanız büyük ihtimalle oyunda problem var.
    ben imzamdaki sistemle bf4 orta ayarlarda oynayabiliyorum. hele quad işlemci + o ekran kartı ile yüksekte oynaman lazım. ve işlemciye biraz daha overclock yapmayı dene
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.