Merhaba donanım haber ailesi, ben aşağıda belirttiğim haldeyken sistemimi 4.0- 4.1 ve 4.2 ghz e kadar çıkartebildim 4.0 ghz de stabil yaklaşık 1 ay kadar çalıştırmıştım 2 sene önce daha sonra sisteme birkaç takviye yaptım şuan da bu 4.0 değerini görmek istiyorum açıkçası tadı damağımda kalmıştı :) bu yaz aylarında tabiki böyle bi işe kalkışmak dahi biraz uçuk gelebili insana ama denemek istiyorum yardımlarınız ve bilgilerinizle :)
-sadece işlemciye oc yapmayı düşünüyorum- fsbyi yavas yavas arttırmak yerine doğrudan 445 yazsam ne gibi sıkıntı olur daha önce böyle yapmıştım bi sıkıntı olmamıştı.
bu günlerde sistemin sıcaklığı ortamala anakart: 42C işlemci 32C Hdd ler 48 C kasamın önünceki fan bozuldu şuan önden hava girişi olmuyor fan takılı değil.
işlemci sıcaklığı çok iyi ben hemen çıkma taraftarı değilim hiç olmazsa 400'den başla işlemci kolay yanan bir parça değildir ama ömründen yiyorsun sonuçta.
Atıyorum 3.8'de çok iyi bir değer illa ki 4 bekleme bu yaz sıcağında. Çok kastırma derim.
Kolay gelsin.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum odanın sıcaklığı bile 32 C yi bulurken oc yapmak zor geldi açıkçası fanların sessiz fakat yinede duyuluyor nefret ediyorum :D kasanın yapıldığı malzemeden kaynaklanıyor olsa gerek neyse kışın artık denerim :)