Şimdi Ara

Bu sistemi oc yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba donanım haber ailesi, ben aşağıda belirttiğim haldeyken sistemimi 4.0- 4.1 ve 4.2 ghz e kadar çıkartebildim 4.0 ghz de stabil yaklaşık 1 ay kadar çalıştırmıştım 2 sene önce daha sonra sisteme birkaç takviye yaptım şuan da bu 4.0 değerini görmek istiyorum açıkçası tadı damağımda kalmıştı :) bu yaz aylarında tabiki böyle bi işe kalkışmak dahi biraz uçuk gelebili insana ama denemek istiyorum yardımlarınız ve bilgilerinizle :)

Sisteme ekleme yapmadan önceki durum;

İşlemci: E8400

Anakart: P35 DS3R ICH9R Bearlake fsb 1333

Ram: Ocz 800mhz DualCh 2x1 gb

Psu: 500 w high power

Ekran kartı: amd hd 3870 512mb

2 tane 7200 rpm hdd ,

creative audigy

ses kartı dwd rw

şuan sistemimde

ekran kartı hd 6850

hdd eklendi maxtor 7200 rpm

Ram arttırıldı 2x1 eklendi. toplam 4x1 gb 800 mhz

Ek olarakta,

işlemci soğutucum var Akasa AK-965BL

onboard ekran kartı yok, ses kartı devre dışı ethernet kartı devre dışı - pcı da ekstra takılı

--harici disk ( 1 tb ) kullanıyorum wlan adaptörüm takılı usb kalvye & mouse Usb portlarında bunları kullanıyorum

sorularıma gelirsek...

sizce 445 mhz ile 4.0 yaptığımda sistemimde bi sorun olşurmu yoksa 4.0 bu sistem için yüksek bi hedefmi ?

güç kaynağı sorun teşkil edermi

-sadece işlemciye oc yapmayı düşünüyorum- fsbyi yavas yavas arttırmak yerine doğrudan 445 yazsam ne gibi sıkıntı olur daha önce böyle yapmıştım bi sıkıntı olmamıştı.

bu günlerde sistemin sıcaklığı ortamala anakart: 42C işlemci 32C Hdd ler 48 C kasamın önünceki fan bozuldu şuan önden hava girişi olmuyor fan takılı değil.

• işlemci sıcaklığı çok iyi ben hemen çıkma taraftarı değilim hiç olmazsa 400'den başla işlemci kolay yanan bir parça değildir ama ömründen yiyorsun sonuçta.

Atıyorum 3.8'de çok iyi bir değer illa ki 4 bekleme bu yaz sıcağında. Çok kastırma derim.

Kolay gelsin.
  • Tavsiyeniz için teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum odanın sıcaklığı bile 32 C yi bulurken oc yapmak zor geldi açıkçası fanların sessiz fakat yinede duyuluyor nefret ediyorum :D kasanın yapıldığı malzemeden kaynaklanıyor olsa gerek neyse kışın artık denerim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Upgrade ya da Yenileme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.