Merhaba. Su soğutma sistemi için yurtdışına sipariş vermekten vazgeçip firebal'dan gerekli malzemeleri aldım. Forumda okuduklarımdan sonra kurduğum sistem stabil mi ve yeterli mi değil mi emin olamadım. Yorumlarınızı bekliyorum.
MSI DKA790GX Platinum Anakart üstünde İşlemci Amd X2 AM2+ 7750 Black Edition VGA Sapphire 4850 Toxic (2 Adet VGA Crossfire bağlantılı)
---------------------------------------- Radyatörü Coolermaster Cosmos 1000 kasanın iç tepesine yani ızgaraların altına monte ettim. Fan kontrolcü ile alttan 3 adet 120'lik, üstten de 2 adet 140'lık fan ile havayı radyatörden dışarı çektiriyorum. Ses fan kontrolcü sayesinde minimum düzeyde.
Su akış şekli ise ; "radyatör > pompa > vga1 > vga2 > işlemci" şeklinde. --------------------------------------- Evet sistem böyle arkadaşlar. Şimdi forumda bazı şeyler kafamı karıştırdı. Bazıları işlemciye ek olarak vga blok takılacaksa 2. bir radyatör vs.. ile ayrı bir soğutma gerekli gibi şeyler yazmış. Ancak ben sistemi çalıştırdığımda yük altında değilken işlemci 29C ve ekran kartları da 35C derecelerde idi. Yük altındaysa işlemci 40C ekran kartlarıda 47C derecelere yükseldi. Bana göre gayet normal gözüktü ancak uzun vadede bir sorun yaratma ihtimali nedir bunu bilmiyorum.
Sistem gayet güzel tek sorun pompa daha güçlü bişey seçsen daha iyi performans alırsın birde araya 1 tane 12cm lik radyatör koymanı öneririm