Şimdi Ara

bu soru avrupada özel bir sirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cevabı bilen varmı?Lütfen bilen yazsın
    "bu soru avrupada özel bir sirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur

Bir adam yıllar boyu Almanya'da bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın
    artık yurda dönmeye karak verdiği gün lan felekten bir gün çalim bari deyip bir
    bara gitmis..

Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizimki kadına
    hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda tanışabilirmiyiz mesajını yazdıktan
    sonra garsonla kadına göndermiş.

Kadın kağıdı almış okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir
    şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş. Adam kağıda bakmış bakmış....
    hiç bir şey anlamamış yazı ne Almanca ne bildiği bir dile aitmiş gitmiş kağıdı
    en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor
    burda diye sormus arkadaşı kağıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama
    arkadaşlığımı sona erdi diyip yanından gitmiş..

Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına ya siz eskisiniz bilirsiniz burda
    ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş . Anne babası kağıdı okuyunca adamı
    evlatlıktan red etmişler. Karısına göstermiş karısı boşanma davası açmış. Adam
    artık çıldırma noktasına gelmiş len demiş bunu en iyi anlayan doktor olur, nede
    olsa onların yazısı karışık diyip bir doktora gitmiş.

Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasina girmiş aradan
    1 saat 2 saat geçmiş doktor yok... Bizim adam merak edip odaya girince bir
    bakmıski doktor tavanda sallanıyor kendini asmış :Confused: Adam en sonunda pes
    etmiş len bu kağıt başıma çok işler açtı başkasınında hayatını karartmasın diye
    kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. O akşamda tesadüf bankaya
    hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kaçakları sırada
    hırsızların reisi kağıdı görmüş, şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları
    yerine koyun demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip
    gitmişler."

ŞİMDİ GELELiM SORUMUZA HALiYLE BU KAĞIT'TA NE YAZIYOR DİYCEM...

İP UCU : CEVAP İÇİN YAZIYI İYİ OKUYUN DERİM...

Soru gerçek olup, cevabı metin içeriğinde klasik ve basit bir şifreleme
    yöntemiyle gizlenmiştir. biraz dikkatli okursanız, gayet kolayca çözebilirsiniz

• Sıktı artık bu soru. Aynı soru için açılan konu sayısı 10'u geçmiştir. Cevabu yok işte ne zevk alıyorsunuz bilmeyenleri düşündürmekten anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 8 Mart 2006; 13:27:59 >
  • Pardon daha önce çıktığını hatırlamadım.Ama amacım cevabını bilen varsa öğrenmekti.Ben bilsem "bilin bakalım ne " tadında birşeyle açardım konuyu..Ama cevabını bilen varsa lütfen yazsın dedim.Yoksada cevap yazmayın..
  • cevabı: ne yazıyor bu kağıtta
  • bilemedim,
    bana pm atar mısın?
    yani sorunun cevabını içeren bir pm
  • adam emekli olmamış ki.herhalde adam azıttı dıye herkes terketmış arkadaşını.ama hırsızlar neden salaklık yapıp o kadar parayı alıp gıtmemış.bır kagıda koskoca bankanın parası bırakılır mı.
  • sorduğum kişilerden biri bunu gönderdi.Fake olabilir diye .

---Bi forumda gördüm....

"arkadaşlar bu soru psikolojik analiz yapmak için kullanılan sorulardan biridir.Zaten arkadaş gayet açık bi ip ucu vermiş yabancı şirketler iş başvurusu yapanlara soruyor diye..
    Bu tür sorularda sorulara verilen yanıta göre kişilik ve psikolojik analiz yapılır.
    Gelelim bu sorunun amacına;
    Soruya verilen cevaplara göre
    *şahsın ailevi ilişkilileri (eş,anne ve baba)
    *şahsın arkadaş ilişkileri
    *şahsın intihara eyilimi
    *şahsın hırsızlığa eyilimi
    olup olmadığının analizi için kullanılır."

Yukarıda açıklandığı gibi bu sorulardaki ortak yan IQ sorusu olmaları ve iş başvurularında kullanılmaları. Benzer forumlardaki yroumları hatta yukarıdaki kendi yorumumu bile inceleyince hak verdim. Bazıları bu daha lise yıllarında vardı bile diyor. Yani feyk konulardan oluşuyor. Isıtılıp ısıtılıp kişilik analizi için kullanılıyor.
    Lütfen siz bu konuda vakit kaybetmeyin.
    ---
    Bize biraz kaybettirdi ama olsun...

• ne gariptir ki eleman dısındaki herkes kagıtta yazanı anlıyor ama bizimki hala anlamıyor. git kardesim google da ara bir suru ceviri programı tara bul ne ugrasıyon elalemle. karınla papaz oluyon. doktoru intahar ettiriyon yok ailen seni redediyor falan.

bence orda sen salaksın seninle yasayanlarda senden salak yazıyordur.
  • Bu sorunun cevabı ne olabilir??? Kağıtta yazan şey soru işte.. Elinize bi kağıt vermişler ve bu soruyu okuyorsunuz.. Son bölümde bu kağıtta ne yazıyor diyor?? Kağıtta yazan okuduğunuz yazı bea.. Başka da bi cevabı olmaz bu sorunun.. Bu soruyla iq da ölçülmez.. Saçmalık..
  • arkadaşlar bakın ortada biyerde bişi yazdım onu okuyun lütfen.sorunun cevabı olmadığını düşünüyorum artık.Fake bir soru yani,sadece verilen cevaba göre kişiyi analiz etmek için kullanılan bir soru..Lütfen artık kimse cevap yazmasın...Ben merakımdan sormuştum.Ancak sorunun gerçekten belli bir cevabı olmadığını düşünüyorum artık..Sırf yazmış olmak için yazmayalım artık...Yine de teşekkür ederim..
  • o zaman hayal gücünü kullanmak gerekiyor demekki,

mesela ben şunu düşündüm bir an

bu kağıdı tutan dünyanın en kötü en amasız hastalığına yakalanacak ya da yakalanmıştır
    vb.

nasıl?
  • quote:

Orjinalden alıntı: elec

o zaman hayal gücünü kullanmak gerekiyor demekki,

mesela ben şunu düşündüm bir an

bu kağıdı tutan dünyanın en kötü en amasız hastalığına yakalanacak ya da yakalanmıştır
    vb.

nasıl?

evet ben de bu tarz bişey düşündüm... şarbon mesela... ya da şu da olabilir: bu kağıdı size veren kişi sizi birazdan öldürcek (bu kısmı şakaydı)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.