Arkadaşlar hepinize selamlar hayırlı ramazanlar. elimde Asus K53SJ eski bir laptop var. yıllardır kullanırım bir kaç sefer de format attım ancak dün Win7 den 10'a geçmek istedim. USB'yi hazırladım. boot ekranından usb yi de seçince bir kaç saniye siyah ekran ardından da bir satır boyunca renkli noktalar çıkıyor. Enter tuşuna basınca ise restart yapıyor. dedim yanlış yaptım galiba win 8.1 atayım yaptım yine aynısı. bir satır renkli noktalar kırmızı sarı mavi ve bir tuşa basınca restart atıyor. hiç bir şekilde format atamıyorum sebebi nedir bilen arkadaşların yardımına muhtacım 😊
secure boot ve uefi ayarlarıyla oyna. bios fotosunu atarsan daha güzel yorum yapılabilir.
kuasudba
kullanıcısına yanıt
şöyle bir hata mevcut
nurullah_seven7N
kullanıcısına yanıt
uefi boot kısmına tıklayın, başka hangi seçenekler var ?
kuasudba
kullanıcısına yanıt
enabled/disabled başka da yok hocam
nurullah_seven7N
kullanıcısına yanıt
disabled yapıp kuruluma geçin. kurulumda windows 7 yi gpt olarak kurun. kendisi zaten söyleyecektir gpt olarak kuruyorum diye. kurulum tamamlanınca enabled yapın.
kuasudba
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim deneyeceğim 👍
Win7 nin boot diskini format sırasında yok etmemişsin bu yüzden hata alıyorsun. Win7 uefi desteklemez. Ayrılmış bölümü biçimlendirmen yani BCD edit gerekiyor. Ben mesela Windows 10 boot sektörünü kullanıyorum. Bu hem win7 hemde windows 8.1 desteği sağlıyor.
En güzeli Windows 10 ile format atıp, ayrılmış bölümü o şekilde bırakmak.. Bu şekilde windows 7 uefi desteği bile kazanıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme