Şimdi Ara

BU SORUYU BİLENE HELAL OLSUN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • derece yi kelvine çevirin yada başka bir birime ...onun 2 katını hesaplayın...mesela sıfır derece kaç kelvin...odeğerin iki katına bakın daha sonra çıkan sonucu dereceye çevirin sonucu bulursunuz...
  • 0 olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: altinokta

derece yi kelvine çevirin yada başka bir birime ...onun 2 katını hesaplayın...mesela sıfır derece kaç kelvin...odeğerin iki katına bakın daha sonra çıkan sonucu dereceye çevirin sonucu bulursunuz...

hocam bende onu diyom zaten ama anlatamadık galiba
  • EVET BEYLER YURTDIŞINDAN İLK CEVAP BELÇİKADAN GELDİ METEOROLOJİ ENSTİTÜSÜ SORUYU ÇÖZEMEYİP HASTİR ÇEKMİŞ BAŞVURULAR DEVAM EDİYOOR
  • MUHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAA İSVEÇ METEOROLOJİ ENSTİTÜSÜNÜN CEVABI :BU NASILŞ SORU ÇÖZEMEYİZ NASAYA BAŞVURUN AMERİKADA TANIDIĞIM YOK Bİ EL ATI BEA
  • yahoo dan vietnamlı bir kız arkadaşa reca ettim vietnamın cevabı beklenen cevap ve basit:höööööööööö??
  • bırak artık hava 0 derece olmaz mart tayız soru saçma
  • 0 celcius 273 kelvin olduğuna göre,mutlak donma noktası da 0 kelvin olduğuna,hava sıcaklığı yarıya inerse ogünkü sıcaklık:
    -273/2=-136.5 celcius
    aynı zamanda da +136.5 kelvin olur..

not:havanın iki kat soğuk olması hava sıcaklığının yarıya inmesi anlamına gelir matematiksel olarak...
  • bugün hawa kaçtan sıfıra düştü ise.yarın iki kat daha fazla düşecek demektir.
    yani hawa 3 dereceden 0 a düştü ise. yarın 3 dereceden -3 derece düşecektir.
  • yaw ortalığı iyice karıştırdınız yaaaaaaaa
  • hala cevap bulunamadıııııııııı
  • bu konuyu en sonda yok olmaktan kurtardım wala ben busevaplarla kesin cennetliğim heee
  • adam kuyuya bı tas atmıs sızde cıkarın muhahahaa
  • cevabı bulunca ne olcak ki.... ona göre mi giyinecez.... ben kongo meteroloji müdürünü aradım cepten.... sövdü.... o yüzden çok kurcalamamak gerekir....
  • lem bugün benim 6600 a baktım çevirici varmış şimdi tam olarak olay şu,

0 derece 32 fahrenayt yapıyor (iki katı düşük olacağına göre )

-32 fahrenayt olur oda -35,55 derece

sorunun cevabı hava 0 derece iken iki katı soğursa
    -35,55 derece olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 9 Nisan 2005, 20:26:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tembel er

lem bugün benim 6600 a baktım çevirici varmış şimdi tam olarak olay şu,

-35,55 derece olur

beyfendi konunu tamamını okumadın heralde fhr yi clcs a çevirirsen buldugun sonuç yanlış olur
  • Bana göre bu sorunun üstesinden ancak şu şekilde gelinir
    şimdi 0 olmuyosa 0'a en yakın değeri alın
    ona göre bi sonuç söyleyin bu sonuç kesin sonuç olmasa da doğruya en yakın cevap olacaktır önce bunu çözelim sonra ufkumuz açılır baktınız kesin sonucu bulduk
    -1,0,+1
    şimdi hava daha soğuk olacağına göre sıfırın solunu baz alacaz 0 olmuyo ya

yani -1 -->bu şu demek hava sıcaklığını 0 değil de -1 olarak baz aldığımız için 1 derece daha düşük tutuyoruz (0'ın muzipliğinden dolayı)

şimdi -1'in iki katı --> -1x2=-2

sonuç belki -2 değil ama 0'a en yakın değer olduğu için doğruya en yakın sonuçtur

Buna göre kendi tahminimi yazayım
    0'ın muzipliğinden dolayı 1 derece düşük tutmuştuk sıcaklığı değil mi?
    şimdi 1 derece arttıralım
    -2+1=-1
    yani sonuç -1
    Benim nacizane fikrim bu...

• quote:

Orjinalden alıntı: tembel er

lem bugün benim 6600 a baktım çevirici varmış şimdi tam olarak olay şu,

-35,55 derece olur

fahrenhayta gore neden çözüm yapıyorsunuz anlamıyorum..fahrenhayt da celcius gibi, amayalnızca amerikanların kullandığı bir birim.fahrenhayt,celcius,reumor gibi birimler sonradan farklı referans noktaları alınarak uydurulmuş birimler.herkes kendi adına bir birim yapabilir kağıt üzerinde hesap yaparak.esas olan kelvin'dir. bilimsel olarak ispat edilebilmiş en düşük sıcaklık da 0 kelvindir.buna gore yukarıda çözüm yaptım zaten,merak eden bakabilir....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.