"Eğer bana yukarıdan bakarsanız, aptalın tekini görürsünüz, aşağıdan bakarsanız Tanrıyı görürsünüz, tam karşıdan bakarsanız işte o zaman kendinizi görürsünüz." Charles Manson (A.B.D'li seri katil) Bir anlamı var gibi ama anlayamadım. |
Bu sözün ne anlama geldiğini bilen varmı?
-
-
beni sadece yuzeysel yargilarsan yanilirsin
egerki beni cok abartirsan beni tanri yerine koymus olursun
egerki bana olmasi gerektigi gibi bakarsan sen beni yanlizca kendi anlama kapasiten kadar algilayabilecegin icin yanlizca kendi algilayabildigin kadar beni gorursun yani bi nevi kendini gorursun demek istemis
-
quote:
Orijinalden alıntı: Konungariket Sverigebeni sadece yuzeysel yargilarsan yanilirsin
egerki beni cok abartirsan beni tanri yerine koymus olursun
egerki bana olmasi gerektigi gibi bakarsan sen beni yanlizca kendi anlama kapasiten kadar algilayabilecegin icin yanlizca kendi algilayabildigin kadar beni gorursun yani bi nevi kendini gorursun demek istemis
Sizin dediğinizden ziyade bana şey gibi geldi, tam izah edemiycem belki ama;
"Bütün insanlar eşittir fakat birbirini eşit görenlerin sayısı çok az, yani mesela bir insanı kendinden üstün görüyorsan (aşağıdan bakıp tanrıyı görmek) veya kendinden aşağılık görüyorsan (yukarıdan bakıp aptalın tekini görmek) fakat eğer kendinle eşit görüyorsan (tam karşıdan bakıp kendini görmek) gibi anlamlara geliyor bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 18 Kasım 2020; 21:32:56 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-D67828229Sizin dediğinizden ziyade bana şey gibi geldi, tam izah edemiycem belki ama;
"Bütün insanlar eşittir fakat birbirini eşit görenlerin sayısı çok az, yani mesela bir insanı kendinden üstün görüyorsan (aşağıdan bakıp tanrıyı görmek) veya kendinden aşağılık görüyorsan (yukarıdan bakıp aptalın tekini görmek) fakat eğer kendinle eşit görüyorsan (tam karşıdan bakıp kendini görmek) gibi anlamlara geliyor bence.
Alıntıları Gösterbelkide burda adamin katil olup olmadiginin onemi olup olmadigini dusunmemiz gerekir cunku normal bi insan gibi bakarsak benim dedigime daha yakin cikiyor ama katilin bir sözü olarak bakarsak sizin dediginiz daha ağır basiyor cunku beni katil diyip kucumsuyorsun ama baktigin zamanda hepimiz esitiz ve benzer olaylari yasasasn sende benim gibi olurdun veya ben farkli olaylar yasasam katil olmazdim bi nevi kendini savunur gibi algilaniyor
-
Bu yazıyı geçenlerde okumuştum. Yorumum siyaset üzerine olurdu. -
Cidden guzel yorum -
quote:
Orijinalden alıntı: kyrie2
Cidden guzel yorumtesekkur ederim
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
beni sadece yuzeysel yargilarsan yanilirsin egerki beni cok abartirsan beni tanri yerine koymus olursun egerki bana olmasi gerektigi gibi bakarsan sen beni yanlizca kendi anlama kapasiten kadar algilayabilecegin icin yanlizca kendi algilayabildigin kadar beni gorursun yani bi nevi kendini gorursun demek istemis |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X