Şimdi Ara

Bu sunuculugu nasil halledecegim yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar.ben kendi evimde serverimi barindirmak istiyorum. ve i7 2770K, gigabyte GA-Z77X-UD5H ,12(3x4)gb 1600mhz ram ,128gb sdd+1tb hdd, 1+1 ve sivi radyatorlu bir kasa toplamayi planliyorum.
    sunucuda 1web sitesi(3 4 site birlsecek) 1 2ek prog. ,2 tane minecraft ve 1.6cs server barindirmayi planliyorum.
    size sorularim sunlar:
    sizce server kaldirir mi?
    int. olarak 100mbps 500gb fibernet planliyorum. serverda yavaslama olur mu
    buyuk ihtimal cogunuz Xeon serisi al diyeceksiniz ama birden o kadar para veremem , server dondukce aliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up up!!!!!

• server felan olucak diyorsan bence tercihin İntel olsun ama fiyat bakımından istersen Amd tercih et derim ben. Bu kadar şey aslında fazla değil ama soğutucuya ve power suppyle önem ver derim ben. Onun dışında parçalar uymlu ise sıkıntı yoktur :) sorunsuz çalışır yani.

bu arada sabit ip lazım biliyorsun dimi arkadaşım. Özellikle oyunlar için. TTnet bayisinle iletişime geç yardımcı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Beyoğlu -- 13 Kasım 2012; 23:03:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruelspecter

server felan olucak diyorsan bence tercihin İntel olsun ama fiyat bakımından istersen Amd tercih et derim ben. Bu kadar şey aslında fazla değil ama soğutucuya ve power suppyle önem ver derim ben. Onun dışında parçalar uymlu ise sıkıntı yoktur :) sorunsuz çalışır yani.

bu arada sabit ip lazım biliyorsun dimi arkadaşım. Özellikle oyunlar için. TTnet bayisinle iletişime geç yardımcı olurlar.

tabii ki. belki 2 3 ip alirim.
    ttnet asla , t.superonline forever.
    evet diger okuyanlar ???

• aklının takıldığı yer olur ise bana özelden danışabilirsin e-mail adresim de var orada.
    Ben şuan superonline kullanıyorum. Sabit 20 mb üstü hizmet alıyorum ve sabit 20mb/s geliyor. En iyisini düşünmüşsün ama ticari belge de lazım. bunları biliyorsun değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert Beyoğlu

aklının takıldığı yer olur ise bana özelden danışabilirsin e-mail adresim de var orada.
    Ben şuan superonline kullanıyorum. Sabit 20 mb üstü hizmet alıyorum ve sabit 20mb/s geliyor. En iyisini düşünmüşsün ama ticari belge de lazım. bunları biliyorsun değil mi?

saolun
    siz bu islerlen mi ugrasiyorsunuz/ugrastiniz mi ??
    niye gerekliki bu belge?nerden temin edebilirim ?
    bu isler icin upload hizi onemliymis . 100mbps upload hizi ve kotasi ne kadardir acaba?
    birde 20mbps indirme hizim sabit olsa 10kisi baglansa kisi basi 2mbps hiz mi duser
    1kısi icin en az hiz ne olmalidir

• yer sağlayıcı belgesi (YSE) Çünkü bu iş ticaret amaçlı olarak tanımlanıyor. Kurumsal olarak çalışmanız gerekiyor. http://www.superonline.net/kurumsal
    Kota vs. http://www.superonline.net/kurumsal linkinde gerekli bilgiler mevcuttur.
  • quote:

yer sağlayıcı belgesi (YSE) Çünkü bu iş ticaret amaçlı olarak tanımlanıyor. Kurumsal olarak çalışmanız gerekiyor. http://www.superonline.net/kurumsal
    Kota vs. http://www.superonline.net/kurumsal linkinde gerekli bilgiler mevcuttur.

peki lag ve yavaslik olmamasi icin kisi basi ne kadar hiz gerekir

• Yurt dışından en kötü ihtimalle VPS server kiralamanız daha mantıklı olur gibi gözüküyor 100mbps yeteceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exelente

Yurt dışından en kötü ihtimalle VPS server kiralamanız daha mantıklı olur gibi gözüküyor 100mbps yeteceğini düşünmüyorum.

Aslinda onu düşündüm .ama istediğin vakit upgrade yapılabilen bir sistem ,sınırsız disk alanı,istersen oyunda kurmak ve gözümün önünde olması güzel birşey fakat yangına nedende olabilir ve Amerika'da elektrik daha ucuz .hem yazın 2 ay kadar tatile gidiyorum ve elektrik gittiğinde açamam.acaba ne kadardır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişi başı 516kb/s yeterli dir. tahminimce. Ayrıca şöyle bi durum var. isterseniz net hızınız 1000mb/s olsun. Oyuncunun interneti yavaş ise yavaş bağlanır. Dediğim gibi 512kb/s kişi başına yeterli olabilir. MineCraft sunucusu daha önce kurmadığım için pek bir yorum yapamıycağım.
  • quote:

Kişi başı 516kb/s yeterli dir. tahminimce. Ayrıca şöyle bi durum var. isterseniz net hızınız 1000mb/s olsun. Oyuncunun interneti yavaş ise yavaş bağlanır. Dediğim gibi 512kb/s kişi başına yeterli olabilir. MineCraft sunucusu daha önce kurmadığım için pek bir yorum yapamıycağım.

512Kb/s biraz fazla değil mi ? Kişi başı için . 100 kişi aynı anda girse 50mb/s hız gerekmeli .
    Fakat oyunlar için fazla olduğunu biliyorum fakat bana göre fazla.
    Acaba videoları siteme koysam daha fazla hız gerekir mi ? Ona göre youtube channel açayım.
  • Dediğim gibi MineCraft sunucusu daha önce kurmadım. Bu arada size şöyle söyliyeyim: diyelim ki Videoları sitenize koydunuz. Oyuncular ziyaretçiler vs. videoyu izliyorlar. Sistem şu şekilde işler: Video sunucudan çağırılır, bu çağırma sırasında belli bir hız gerekir, yani illaki bir yerden sonra hız düşümü olur. Tavsiyem Youtube, Vimeo gibi sosyal video paylaşım sitelerini kullanın.
  • quote:

Dediğim gibi MineCraft sunucusu daha önce kurmadım. Bu arada size şöyle söyliyeyim: diyelim ki Videoları sitenize koydunuz. Oyuncular ziyaretçiler vs. videoyu izliyorlar. Sistem şu şekilde işler: Video sunucudan çağırılır, bu çağırma sırasında belli bir hız gerekir, yani illaki bir yerden sonra hız düşümü olur. Tavsiyem Youtube, Vimeo gibi sosyal video paylaşım sitelerini kullanın.

ya bi bayi hosting fiyatlarina baktim benim 2 - 5aylik int param ile 20 - 50sitelik sinirsiz web alani disk alanili var. ondan planliyorum fakat gene 16mbps veya 20mbps int alacagim. yada 100mbps 500gb alanli alacagim

• 100mb/s tavsiyemdir.

• quote:

100mb/s tavsiyemdir.

o 100mbps int. hizi download hizi. upload hizi yaklasik 20mbps

• tavsiyem upload hızını elinizden geldiği kadarı ile yüksek tutun. Oyuncular için önemli bi durum çünkü.
  • elbette en önemli şey upload hızı. lag olmaması gerekiyor ve bana göre bu kadar kişiye yetecek upload hızı ancak 1000mbps hızda falan vardır ve ben bu paketi hatta alamam . Vazgeçtim oyun serverlarından .
    http://www.natro.com/WebHosting/Bayi-Windows-Hosting.asp
    bu linkteki 10site 5 subdomainli olandan alıcağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.