Şimdi Ara

Bu tarz roman arıyorum: Sistem (Bilişim-Yazılım-Bilgisayar vs)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
3.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Adı: Pandora

Türü: Yeni nesil bilgisayar virüsü

Özellikleri: Öğreniyor, büyüyor, öldürüyor

Hissedarlarına yapacağı sunumda, kurucusu olduğu yazılım şirketinin geliştirdiği ve Google’la rekabet edebilecek arama motorunu tanıtan Marc, yarattığı yapay zekânın yalnızca birkaç küçük kusuru olduğunu sanıyordu. Yazılımın hazırlanmasında çalışan iki programcının esrarengiz ölümünden sonra, virüsün dünyadaki internet ağına hızla yayıldığı ve ulaştığı her yerde korkunç bir kaos ve yıkım yarattığı anlaşıldığında, işlemediği iki cinayetin zanlısı olarak aranmaya başlamıştı bile. Eski çalışanı Lisa ile birlikte bu yapay zekânın üstesinden gelip dünyayı kurtaracak bir antivirüs programı yazmak için ölümüne bir savaşa giriştiler. Ama daha hiçbir şey görmemişlerdi…

Bilgisayarlarının, açıp kapadıkları basit makineler olduğunu düşünenler! Düğmeye basmadan önce bir kez daha düşünün!

Böyle bilgisayar, virüsler, yazılım, internet, teknoloji vs bunlarla ufak da olsa ilgisi olan roman tavsiyeleriniz var mı?

Dan Brown - Dijital Kale listede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THR -- 22 Ocak 2011; 14:46:18 >

• Hayalet Program Daemon / Daniel Suarez
    Tam istedğin türde bir kitap ama bazı teknikterimler kafa karştırabiliyor. Ayrıca kitapturk sitesinde indirimde şu anda çok uygun fiyata alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greftly

Hayalet Program Daemon / Daniel Suarez
    Tam istedğin türde bir kitap ama bazı teknikterimler kafa karştırabiliyor. Ayrıca kitapturk sitesinde indirimde şu anda çok uygun fiyata alabilirsin.

Teşekkür ederim hoca sipariş verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: greftly

Hayalet Program Daemon / Daniel Suarez

aynısını ben önericektim arkadaşa, benden önce davranmışsın
  • WILLIAM GIBSON ROMANLARINA BİR GÖZ AT.
  • Bu tarzda bende roman arıyorum. Önerilere açığım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kitabı sevdiyseniz şunları da seversiniz:

Stainslaw Lem - Ölümlü Makineler
    U. Pozanski - Erebos
    Daniel Suarez - Hayalet Program Daemon
    Müge Serin Öztürk - Zamanda Buluşma
    Stieg Larsson - Millenium Serisi

Izgara - Philip Kerr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masumelek87 -- 7 Mayıs 2014; 0:14:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masumelek87

O kitabı sevdiyseniz şunları da seversiniz:

Stainslaw Lem - Ölümlü Makineler
    U. Pozanski - Erebos
    Daniel Suarez - Hayalet Program Daemon
    Müge Serin Öztürk - Zamanda Buluşma
    Stieg Larsson - Millenium Serisi

Şuan hayalet programı okuyorum diğer söylediklerinize de baktım ancak hani hayalet programa pek benzemiyorlar bilgisayarla teknolojiyle pek bir alakası yok gibi onların. Tekno roman arıyorum daha çok bu tarz hoşuma gitti. Ama önerdiğiniz kitaplarda fena değilmiş onlara da göz atacağım. Peki teknoloji ve bilgisayar ile alakalı bildiğiniz başka roman önerileriniz var mı?

• Dijital Kale okuyabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: THR

Roman değil ama bu kitap benim hoşuma gitti, gerçek hikayeler

http://www.hepsiburada.com/liste/sizma-sanati/productDetails.aspx?productId=kodtu64201&categoryId=211660&SKU=KODTU64201&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dkodtu64201%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253ds%255cu0131zma%255cu0020sanat%255cu0131%26fh_refview%3dsearch

sızma sanatı - Kevin mitnick

Roman olarak arıyorum yine de öneri için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: mharman

Dijital Kale okuyabilirsin

Şuan dijital kale ye geçtim onu okuyorum gayet güzel beğendim zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor :) başka önerilere de açığım çünkü bu kitapta fazla dayanmayacak neredeyse yarısına geldim bile oldukça sürükleyiciymiş

• konu hort.
    Yıl 2018 oldu başka tavsiye var mı :)
  • MuccahiT kullanıcısına yanıt
    Daniel Suarez'in birkaç tane kitabı daha çıktı ama yıl olmuş 2018 halen türkçeye çevrilmemiş :( ben başka da bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbk58

Daniel Suarez'in birkaç tane kitabı daha çıktı ama yıl olmuş 2018 halen türkçeye çevrilmemiş :( ben başka da bulamadım.
    Ben Dijital kaleyi okuyup çok beğenmiştim. Hayalet Program Daemon Dijital Kaleye göre nasıldır
  • MuccahiT kullanıcısına yanıt
    oldukça iyi ve sürükleyici bende, dijital kaleyi okuduktan sonra bu kitabı okumuştum ve ikinci kitabı için arayışa girmem hüsranla sonuçlanmıştı, şimdi siz konuyu hortlatınca baktım halen birşey yok. Daha önce hem yazara hem de basım evine bilgi talep etmiştim ama zahmet edip cevap bile vermediler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.