Şimdi Ara

Bu terimler ne anlama geliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Front end development, Back end development, code behind, full stack developer gibi terimlerin anlamları nedir ? Teşekkürler.

• Front end developer bir uygulamanın görsel dizaynını yapan kişiye verilen isim. İşlev kısmı ile ilgilenmez. Genellikle html ve css ile tasarım yaparlar.

Back end developer bir uygulamanın işlev kısmını yapan kişi. Tasarım kısmı ile ilgilenmez. Programlama derslerindeki bahsedilen kodlar işlev kısmında görev alır.

Code behind genelde .net te kullan bir isim. asp.net projesindeki uygulamaya işlev katan kodların bulunduğu kısmı belirtir. Genelde C# kodları olur.

Full Stack Developer = front end developer + back end developer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 17 Ekim 2016; 15:38:14 >
  • Ephésus tamamen doğru açıklamış. Çok ufak bir ekleme de benden : Full-stack developer özellikle Node.js çıktıktan sonra yaygınlaşan ve genelde Javascript frameworklerden birisi Ember, Backbone, Angular, Node.js gibi üzerine Express.js gibi yardımcı framework'er ve Jade gibi şablonlar ve Mongo gibi doküman tabanları ile web app geliştirme kapsamını ifade edio, hatta bir kısaltması bile var: MEAN > Mongo, Express, Angular, Node şeklinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Ephésus tamamen doğru açıklamış. Çok ufak bir ekleme de benden : Full-stack developer özellikle Node.js çıktıktan sonra yaygınlaşan ve genelde Javascript frameworklerden birisi Ember, Backbone, Angular, Node.js gibi üzerine Express.js gibi yardımcı framework'er ve Jade gibi şablonlar ve Mongo gibi doküman tabanları ile web app geliştirme kapsamını ifade edio, hatta bir kısaltması bile var: MEAN > Mongo, Express, Angular, Node şeklinde.

son cümlen beni korkuttu. bu nedir yahu. adamlar google dan java yazıp çıkan ne kadar sonuç varsa yazılımcıya yaslama niyetindeler galiba. nereye kadar gidecek böyle?
  • Hm tam olarak düşündüğün gibi değil, özellikle "yazılımcıya yaslama niyetindeler" cümlesinde "işverenin yazılımcıya yüklenmesi" nden bahsediyorsan. İşdünyasındaki yazılımcı sorunu ayrı bir konudur ve Türkiye'de felaket boyutta sorun vardır. Ancak "terimler" konusu ondan ayrıdır. MEAN development hiçbir işverene iş yapmıor olsan da kendi işini görecek birşeyler yaparken de kullanabileceğin bir terim. Aynı şekilde diğer tüm Javascript frameworkler, doküman tabanları, orta katman (middleware) frameworkl'leri, şablonlar (template) te. Node.js, hiç web projesi yapmayanın da kullanmak isteyebileceği bir sistem aynı şekilde Node.js modüllerinin dağıtım sistemi olan NPM da bambaşka alanlarda kullanılabilen sistem, nitekim o yüzden... Node.js ve NPM son yıllarda aşırı yaygınlaştı. Çok kel alaka gibi görünen ancak aslında yerinde bir örnek vereyim: Geçen ay Webpack üzerine bir tutorial aradım, tam aradığımı bulamadım fakat Github'ta Pete Hunt diye biri "Webpack How To" adında bir tutorial yayınlamış ki tam istediğim ayardaydı ve dahası tutorial'ı Github'ın editör formatı olan Markdown ile yazmıştı ( https://raw.githubusercontent.com/petehunt/webpack-howto/master/README.md ) ve Markdown'u alıp PDF'e cevirmek cok kolaydı. Ancak o şekilde PDF yapınca iPad'imde biraz sıkıcı görünecekti, kendim biraz stil katmak istedim ancak karşıma bir kısıt çıktı: Markdown'a öyle htmldeki kadar kolay stil ekleyemiyorsun. Google'da baktım, Markdown'a stil ekleme yöntemini buldum: https://github.com/mixu/markdown-styles Bu yöntemle Markdown metnine istediğin CSS stilini "generate-md" adında tek komut satırı ile ekleyip cok güzel html cıktısı alabiliosun. Nitekim generate-md'yi Windows XP laptop'uma kurmam gerekliydi , kurulum talimatlarına baktım ve meşhur "npm install" satırını gördüm ve dedim ki bu NPM güzel birşey, neden öyle dedim cunku tamamen keyfi ve lüks bir şey yaparken bir boşluğu doldurdu, bir iş gördü. İşini gören şeyi sen sevmez misin? :=) Uzun lafın kısası, işverenlerin jargonunda veya IT camiasında cok geçen bu terimler temelde güzel iş gören yardımcı araçlar, hepsi bu. .)

• quote:

Hm tam olarak düşündüğün gibi değil, özellikle "yazılımcıya yaslama niyetindeler" cümlesinde "işverenin yazılımcıya yüklenmesi" nden bahsediyorsan. İşdünyasındaki yazılımcı sorunu ayrı bir konudur ve Türkiye'de felaket boyutta sorun vardır. Ancak "terimler" konusu ondan ayrıdır. MEAN development hiçbir işverene iş yapmıor olsan da kendi işini görecek birşeyler yaparken de kullanabileceğin bir terim. Aynı şekilde diğer tüm Javascript frameworkler, doküman tabanları, orta katman (middleware) frameworkl'leri, şablonlar (template) te. Node.js, hiç web projesi yapmayanın da kullanmak isteyebileceği bir sistem aynı şekilde Node.js modüllerinin dağıtım sistemi olan NPM da bambaşka alanlarda kullanılabilen sistem, nitekim o yüzden... Node.js ve NPM son yıllarda aşırı yaygınlaştı. Çok kel alaka gibi görünen ancak aslında yerinde bir örnek vereyim: Geçen ay Webpack üzerine bir tutorial aradım, tam aradığımı bulamadım fakat Github'ta Pete Hunt diye biri "Webpack How To" adında bir tutorial yayınlamış ki tam istediğim ayardaydı ve dahası tutorial'ı Github'ın editör formatı olan Markdown ile yazmıştı ( https://raw.githubusercontent.com/petehunt/webpack-howto/master/README.md ) ve Markdown'u alıp PDF'e cevirmek cok kolaydı. Ancak o şekilde PDF yapınca iPad'imde biraz sıkıcı görünecekti, kendim biraz stil katmak istedim ancak karşıma bir kısıt çıktı: Markdown'a öyle htmldeki kadar kolay stil ekleyemiyorsun. Google'da baktım, Markdown'a stil ekleme yöntemini buldum: https://github.com/mixu/markdown-styles Bu yöntemle Markdown metnine istediğin CSS stilini "generate-md" adında tek komut satırı ile ekleyip cok güzel html cıktısı alabiliosun. Nitekim generate-md'yi Windows XP laptop'uma kurmam gerekliydi , kurulum talimatlarına baktım ve meşhur "npm install" satırını gördüm ve dedim ki bu NPM güzel birşey, neden öyle dedim cunku tamamen keyfi ve lüks bir şey yaparken bir boşluğu doldurdu, bir iş gördü. İşini gören şeyi sen sevmez misin? :=) Uzun lafın kısası, işverenlerin jargonunda veya IT camiasında cok geçen bu terimler temelde güzel iş gören yardımcı araçlar, hepsi bu. .)

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Görsel dizaynı yapan kişiye developer denmez, o grafik tasarımcıdır. Front-end developer javascript (ve front-end frameworkler) kullanarak client tarafındaki işlevleri karşılar. HTML, CSS bilmesi gerekir ama grafik tasarımcı gibi renklere şekillere hakim olması beklenmez, mesela bir Bootstrap temasını adapte eder.

peki bu bootstrap tam olarak nedir ?

CSS yerine gelistirilmis yeni bir teknoloji mi? Bakicam internetten arastirma yapicam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bootstrap 'i kullansaydın, HTML dosyası içinde aynen jquery gibi fakat JS değil de CSS dosyası olarak eklendiğini görürdün:
    Oradaki .min.css 'teki "min" ise hızlı yükleme için bootstrap in minimum versionu.

• quote:

Bootstrap 'i kullansaydın, HTML dosyası içinde aynen jquery gibi fakat JS değil de CSS dosyası olarak eklendiğini görürdün:
    Oradaki .min.css 'teki "min" ise hızlı yükleme için bootstrap in minimum versionu.

java ve jquery biliyorum orta seviye. css biliyorum, zaten jquery ile etki edebiliyoruz css kodlarina, bootstrap i hic denemedim cunku bilmiyordum. Dun internet uzerinden goz attim. dedigin gibi css tabali framework ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.