Şimdi Ara

//BU ÜLKEDEN BİR ATATÜRK DAHA ÇIKARMI?// (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: aytunzaa

Benim soyle bir dusuncem yada umudum var paylasmak istiyorum...

Buyuk ilderler bilirsiniz 100 yilda bir gelir dunyaya diye bir ongoru var ne kadar dogru ne kadar yanlis bilemem...

Simdi Ataturk 1881 de dunyaya geldi +100 yil = 1981

Umut ediyorum ki 1978,1979,1980,1981,1982,1983,1984,1985 yillari icerisinde dogumlulardan bir tane dogdu ve suan yasamakta oldugunu umit ediyorum...

Dusunsenize izledigimiz butun yakin tarihimizi ve Ataturk'u anlatan film ve romanlarda etrafinda gelisen olaylarla oradan oraya savrulan ve hayat suren kimsenin ta ki hukumete bas kaldirana kadar oyle yada boyle tanimadigi bir lider gelmis(Ataturk)... Benim umidimde bu yonde hicbirimizin suan oyle yada boyle tanimadigi ama hayatini suruduren yukaridaki yillara denk gelen dogumlu bir liderimizin oldugu yonunde...

Çok güzel bi noktaya değinmişsin.

• Tabikide çıkar saçmalamayın.
  • Karamsar olmak istemiyorum ama bu milletten hiçbir şey olmaz. Bunu artık çok iyi anlamaya başladım. Bu millet ne için yaşadığını bilmiyor herkes kendi başını kurtarmaya çalışıyor. Atatürk ün zamanında millet kendisinden önce vatanını düşünüyordu ve böyle düşünenler Atatürk e destek verdi. Şu an biri çıkıp ben Atatürk gibi bu vatanı yükselteceğim dese hadi ordan ne çıkarın var derler. Meclise baktığınızda 1 tane doğru adam görebiliyormusunuz hangisinin çıkarı olmadan sadece vatanını düşünüyor söyleyebilirmisiniz.

Herkes kendisi için mecliste. Kimisi dokunulmazlıktan korunmak için, kimisi yolsuzluk için, kimisi hapse girmemek için, kimisi babasının koltuğu gibi, kimisi rant peşinde vs..

Bu saatten sonra Atatürk çıksa onu anında bitirirler bu ülkede çünkü başarılı birisi bu toplumda istenmiyor.
  • Atam Gençliğe Hitabe'sinde bize ne yapacağımızı söylemiş aslında...

Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• quote:

Buyuk ilderler bilirsiniz 100 yilda bir gelir dunyaya diye bir ongoru var ne kadar dogru ne kadar yanlis bilemem...

Umut ediyorum ki 1978,1979,1980,1981,1982,1983,1984,1985 yillari icerisinde dogumlulardan bir tane dogdu ve suan yasamakta oldugunu umit ediyorum...

Dusunsenize izledigimiz butun yakin tarihimizi ve Ataturk'u anlatan film ve romanlarda etrafinda gelisen olaylarla oradan oraya savrulan ve hayat suren kimsenin ta ki hukumete bas kaldirana kadar oyle yada boyle tanimadigi bir lider gelmis(Ataturk)... Benim umidimde bu yonde hicbirimizin suan oyle yada boyle tanimadigi ama hayatini suruduren yukaridaki yillara denk gelen dogumlu bir liderimizin oldugu yonunde...

teziniz doğru olabilir ama türklerden çıkacağına dair bir garantiniz var mı ?

• quote:

Orjinalden alıntı: AsterStyle

Atam Gençliğe Hitabe'sinde bize ne yapacağımızı söylemiş aslında...

Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

atamız o zamandan görmüş bu günleri

• quote:

Güzel bir düşünce fakat gençlerin engellendiğini varsayarsak o Atatürk potansiyeli olan kişi toplumda kaybolup gidebilir.
    Konuyu açan arkadaş isterse ilk mesaja şu linki ekleyebilir:

http://rapid share.com/files/161732799/Faruk_Demir-Sar__305__Sa_l__305_m_Mavi_Goezluem.mp3.html

Kendi uploadımdır koyayım dedim.

• ben videoyu koydum isteyen arkadaslar direk youtube dan seyredebilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinyurdaer

Karamsar olmak istemiyorum ama bu milletten hiçbir şey olmaz. Bunu artık çok iyi anlamaya başladım. Bu millet ne için yaşadığını bilmiyor herkes kendi başını kurtarmaya çalışıyor. Atatürk ün zamanında millet kendisinden önce vatanını düşünüyordu ve böyle düşünenler Atatürk e destek verdi. Şu an biri çıkıp ben Atatürk gibi bu vatanı yükselteceğim dese hadi ordan ne çıkarın var derler. Meclise baktığınızda 1 tane doğru adam görebiliyormusunuz hangisinin çıkarı olmadan sadece vatanını düşünüyor söyleyebilirmisiniz.

Herkes kendisi için mecliste. Kimisi dokunulmazlıktan korunmak için, kimisi yolsuzluk için, kimisi hapse girmemek için, kimisi babasının koltuğu gibi, kimisi rant peşinde vs..

Bu saatten sonra Atatürk çıksa onu anında bitirirler bu ülkede çünkü başarılı birisi bu toplumda istenmiyor.

Örümcek ağı misali Türkiye'yi sarmış olan sistemin özeti.

• quote:

Orjinalden alıntı: SANQUIS

quote:

Karamsar olmak istemiyorum ama bu milletten hiçbir şey olmaz. Bunu artık çok iyi anlamaya başladım. Bu millet ne için yaşadığını bilmiyor herkes kendi başını kurtarmaya çalışıyor. Atatürk ün zamanında millet kendisinden önce vatanını düşünüyordu ve böyle düşünenler Atatürk e destek verdi. Şu an biri çıkıp ben Atatürk gibi bu vatanı yükselteceğim dese hadi ordan ne çıkarın var derler. Meclise baktığınızda 1 tane doğru adam görebiliyormusunuz hangisinin çıkarı olmadan sadece vatanını düşünüyor söyleyebilirmisiniz.

Evet bir yandan haklisiniz cok zor turkiyede donen bu carka comak sokmak ama dusunsenize Ataturk'unde onune cok engel cikti ama bir sekilde bunlari o zamanin sartlarina gore bertaraf etmeyi basardi ve bugunde cikacak olan lider bugunun sartlarina gore onune cikabilecek engelleri asar kanisindayim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SANQUIS

quote:

Evet bir yandan haklisiniz cok zor turkiyede donen bu carka comak sokmak ama dusunsenize Ataturk'unde onune cok engel cikti ama bir sekilde bunlari o zamanin sartlarina gore bertaraf etmeyi basardi ve bugunde cikacak olan lider bugunun sartlarina gore onune cikabilecek engelleri asar kanisindayim

O zamanlar insanlar yokluk içindeydi ve vatanı elden gidiyordu her yeri düşmanlar sarmştı. Atatürk işte ozaman çıktı ve vatanı kurtarma mücadelesi verdi. İnsanlar kendilerini kurtaracak lider arıyorlardı ve Atatürk çıkınca herkes gönüllü destek verdi elinde neyi varsa verdi. Şimdi ise yine düşmanlar sardı etrafı ama bu düşmanlar görünen düşmanlar değil. O zamanlar düşman elinde silah ile bekliyordu ve herkes görebiliyordu. Şİmdi ise düşmanların elinde para var ve herkes göremiyor düşmanları. İnsanlarda parayı görünce düşman olarak nitelendirmiyor.

Rönenesansı yaşamamış bir toplum olarak bundan sonra düzelemeyiz ancak yavaş yavaş belki 300 yıl sonra düzelebiliriz ozamanda dünya nasıl olur belli olmaz.

Size neden Atatürk çıkmaz diye o kadar çok madde yazabilirim ki.

Öncelikle birbirimize saygımız yok
    Her an kavga etmeye meyilli bir toplumuz ve konuşup ortak noktaya ulaşamıyoruz ve olayalar çıkmaza sürükleniyor
    Devleti yönetenlere bir bakın hepsinin geçmişi kara, kimisi hırsız, kimisi dolandırıcı,
    Siyasetçiler 25 yaşından beridir hala siyaset yepıyorlar, ben bildim bileli hep aynı isimler var,
    En önemlisi ise insanlar cahil ve tembeller.

• düşününce "çıkmaz" diyorum FAKAT!
    Dikkat ederseniz zaten Lider kavramı böyle B.ktan durumlarda ortaya çıkıyor.
    Yani güllük gülüstanlık ortamlarda çıkmıyor Atatürk gibi insanlar.

Şuanda B.ktan bi durumda mıyız? cevabınız evet ise çıkar diyorum.
  • 1.si Atatürk bir komutandır bizde şuan savaş durumunda değiliz
    2.si Atatürk'ün yanındaki hiçbir komutanın ismini anmıyorsunuz yeni gelicekleri mi takıcaksınız buna anca gülerim

Unutmanyın o savaşlarda Atatürk'den başka bir çok üst rütbeli orduları komuta edip zaferi almamızı sağlıyan kişi vardı

SAVAŞI KOMUTANLAR DEĞİL ASKERLER KAZANIR!
  • Yazmayayım yazmayayım dedimde yorumları çok beğendim dayanamadım

Şu yorum yapan arkadaşlara sormak istiyorum hepinizin yorumunu okuyamadım çok uzun yazmış herkes.

Acaba Atatürk anka kuşu gibi yeniden doğsa ve gelse ne yapmasını beklerdiniz yani bu kadar çok istiyorsunuz ya yeni bir Atatürk ya da bazıları diyor ya ''Atam Atam kalkta ben yatam'' filan cidden soruyorum Atatürk'ten şu devirde ne beklerdiniz?

Cevap verenlere teşekkürler şimdiden...
  • Bu ülkeden bir ben daha çıkmayacak. Bir sen de çıkmayacak. Bir Atatürk de.
  • Mustafa Kemal Atatürk gibi eşine az rastlanır bir liderimiz tekrar gelse, olmadı onun gibi biri daha gelse bu şartlarda ne yapabilir ki?
    Bir şeyler yapması için çevresinde nitelikli bir kadrosu olması lazım. Hadi bakalım buradan başlayın. Atatürk gibi bir kişi daha çıksa da acaba çevresinde kimler toplanır?
    Dalkavuk ve rant düşkünü siyesetçiler mi, sosyal çevresini YTL'ye dönüştürmeye alışmış zenginler mi, kendi yerlerini koruyabilmek için her türlü yalakalığı yapan özgüvensiz üst düzey bürokratlar mı, milliyetçi görünen kendi milletinin değerlerinden haberi olmayan bilgisizler mi, müslüman görünen bunu siyasette kullanan fırsatçılar mı, yabancı ülkelerin güdümünde olduğu ileri sürülen paşalarımız mı, bol bol siyaset üretip bilimle teknolojiyle uğraşmayı ikinci plana atmış hocalarımız mı?

• Konu çok saçma. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu ülkeye onun gibi bir "lider" daha gelmedi ve gelmeyecekte...
  • evet onun gibi biri daha gelmedi
    ama gelmeyeceğini kim iddia edebilir. bu ülke tonla hain çıkardığı gibi bolca vatansever de çıkarır buna hiç şüpheniz olmasın
  • Atatürkü aramak veya beklemek kadar büyük bir enayilik olmaz. Ne zaman ki, hepimizi bir Atatürk olmaktan başka bir çıkış olmayacağını anlarız, işte o zaman gerçekten Atatürk geri geldi diyebiliriz.

" Benim çaresiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek tek parça olarak kalacaktır."
    Kemal ATATÜRK.
  • Konuyu açan arkadaş sanırım yeni bir Atatürk değilde sözüne güvenilir, ülkesini ve milletini düşünen ve ön planda tutan, kendi çıkarları değilde ülkesinin çıkarlarını düşünen, dürüst, akıllı, çıkarsız modern bir lider çıkarmı demek istemiş olabilir. Yoksa Atatürk'ü aramak yeniden gelsin demek istememiştir.

Kendi yorumlarımda böyle düşünerek yazdım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.