Şimdi Ara

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
482
Cevap
16
Favori
106.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Allah nasip ederse yeni evimde ilk defa doğalgaz ile ısınacağım :) buderus 72 yoğuşmasız modeli için anlaştık gibiyiz. Aklıma takılan soru şu;
    Sıcak su kullanımı için boyler şart deniyor... Yoksa neredeyse 1 kova su akıtıp ve gelen suyun bir anda gelip haşladığı belirtiliyor (demirdöküm).. Bu modelde de aynı durum söz konusu mudur?
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyin_elk kullanıcısına yanıt
    boyler nicin gerekliymiski..yani siz normal cesmeyi acinca biraz soguk akan sudan sonra isinmasini istemiyorsaniz boyler taktirabilirsiniz ki onda bile sicak su cesmeye gelene kadar yine soguk su akacaktir...bu cihazda bir anda asiri sicak su gelecegini sanmiyorum, sabit bir sekilde gelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

boyler nicin gerekliymiski..yani siz normal cesmeyi acinca biraz soguk akan sudan sonra isinmasini istemiyorsaniz boyler taktirabilirsiniz ki onda bile sicak su cesmeye gelene kadar yine soguk su akacaktir...bu cihazda bir anda asiri sicak su gelecegini sanmiyorum, sabit bir sekilde gelir.

Bir yakınım geçen yıl demirdöküm kombi bağlatmış. Fikir almak için Buderus yada genel kombi hk bilgi sordum. Bana dediği;
    Ben banyo suyunu kullanamıyorum, açınca yarım kova kadar soğuk, ardından gelen su kaynar oluyor ve hiç bir şekilde ılıştıramadığını belirtti... (Teknik bilgisi bulunan bir kişi olmasına rağmen yorumu buydu). Banada saçma geldi ve acaba her kombi farklı mı diye tereddüt oluştu.
    Teşekkürler.
  • huseyin_elk kullanıcısına yanıt
    Boyler şart değil kullanım suyu 3yıldız ve yine kullanım suyunda eco/comfort özelliği olan kombi seçeceksiniz
    Diğer seçenek ise kullanım suyu gücü 24kw değil 28-30kw kombi seçmek yoğuşmasız kombilerde bu seçenek yok premix yoğ bazı kombilerde var
    3yıldız kullanım suyu olan kombiler litre/dakika olarak daha fazla sıcak su imkanı verir
    Eco ve comfort modunda ise comfort modunu seçtiğinde plakalı eşanjörün içinde her zaman sıcak su bekletilir siz musluğu açtığınız andan itibaren hazır sıcak su gönderilir yarım kova soğuk su yerine 5-10saniyede sıcak su gelir
    Tabii kombinin banyoya uzaklığı da önemlidir

Kullanım suyunun bir sıcak bir soğuk gelmesi dalgalı sıcak su sorunudur bu sorun eca nın yoğuşmasız kombilerinde kronik sorundur bazı demirdöküm kombilerde de olabiliyor
    Bunun çözümü kullanım suyunu em düşük ayarda tutarak banyoda suyu ılıştırmadan kullanmak ayrıca geniş delikli duş başlığı kullanmak ayrıca da kombinin valfine modülasyon ayarı da yapılılıyor buna rağmen yine dalgalı sıcak su gönderip eziyet çektiren kombiler var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Zebza kullanıcısına yanıt
    [im BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?age][/simage] BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?

Merhaba, evim istanbulda güney cepheli, zemin kat, ait kat boş bodrum ve alttan yalıtım yok. dış duvarlar yalıtımlı. iç alan net (kapalı 2 balkon dahil) 120m2. krokide kırmızı çizgiler pencereleri gösteriyor. Tesisat eski, döşeme altı. Kombi yeri bük balkondan odaya giriş kapısının orada (çizimin o bölümü detaylı değil malesef, elden gelen bu oldu:))
    Salon 31m2 - (200x60 petek)
    yatak odası 21 m2 - (2* 80x60 petek)
    odalar 2x14,5m2- (100x60 petek)
    mutfak 8,5 m2 - (50x60 petek)
    banyo 6,8m2 - (50x60 petek)
    wc 1,6m2
    ebeveyn banyo 1,8m2
    küçük balkon 2,7m2
    büyük balkon 6m2
    koridor 15,8 m2

Soldaki odadan giriş antreye 1mt , banyodan koridora 1 mt tesisat uzatmak (yeşil) ve küçük odaları 1,5 veya 1.8 mt petek ile değiştirmek, salondaki 2 mt peteği yatak odasına almak ve salona 3mt petek koymak istiyorum (düşünüyorum). Buderus GB072 bu tesisata uygun olabilirmi ve ısınabilirmiyim. Geçen sene 500 Tl ödediğim halde ısınamadım. Mevcut tesisatı kullanmak sorun çıkarırmı, yada duvarları delip dıştan yeni tesisat verimi çok etkilermi (yaklaşık maliyet ne olabilir?) ve unutmadan oda termostatı nereye konulmalı? Teşekkürler

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?

• tarkanigo kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncellikle bodrum tavanına 3cm XPS veya 5cm karbonlu EPS ile yalıtım yapmanızı tavsiye ederim her şeyden önce alttan gelen soğuğu kesmeniz gerekiyor.

Peteklerin dağlım konusuna gelince biraz daha farklı önerim olacak.

Salon - 200x60cm kendi peteği + 100x60cm (yeni Demirdöküm Plus) / Yeni peteği mutfaktaki peteğin arkasına takın ve o petekten hat alın.
    Yatak odası - 2*100x60cm (odalardan) / Pencerelerden gelen soğuğu kesmek için altlarında muhakkak petek olmalı.
    Oda (mutfağın yanı) - 2*80x60cm (yatak odasından) / İkinci peteği camın altına koyun, odadaki diğer petekten hat alın.
    Oda (yatak odası yanı) - 140x60cm (yeni Demirdöküm Plus).
    Mutfak - değişiklik yok.
    Banyo - değişiklik yok.
    Koridor - 100x60cm (yeni Demirdöküm Plus) / banyodaki petekten hat alın.

Eski kombiniz sorunsuz çalışıyorsa şu an değiştirmeye gerek yok. Değiştirmeye kesin karar verdiyseniz Buderus GB072 alabilirsiniz, benim önerimi uygularsanız toplam 10 metre peteğiniz olacağından GB072 yeterlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

en uygun burada sanırım
    tek çekim 2.675 TL + 30 TL Kargo + 200 TL montaj
    http://www.kombici.com.tr/buderus-gb072-kombi-yogusmali-logamax-plus,u?ref=akakce&v=0.41.1

kombıyı aldınız mı acaba? bende bu modeli arastiriyoru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emin616

quote:

Orijinalden alıntı: rfve

en uygun burada sanırım
    tek çekim 2.675 TL + 30 TL Kargo + 200 TL montaj
    http://www.kombici.com.tr/buderus-gb072-kombi-yogusmali-logamax-plus,u?ref=akakce&v=0.41.1

kombıyı aldınız mı acaba? bende bu modeli arastiriyoru.

evet kombiyi aldık. taktırdık babamların ev için almştık. Açıkçası bende performansı vs konusunda konuşamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba buderus gb072 yoğuşmalı kombi taktırdım fakat huyuna suyuna alışamadım petek ısıtmalarını nasıl açıyoruz? ben açtım fakat rastgele açtım tüm düğmelere bastım nerdeyse yaz konumu ve kış kullanımı nasıl oluyor? ev sıcak olduğunda kombiden petek ısısını kapatmak istiyorum fakat geri açamam diye bir şey yapmıyorum yardımcı olabilir misiniz
  • orcungcl O kullanıcısına yanıt
    Kullanma kılavuzuna bakabilirsiniz:
    teşekkürler.
  • Bu buderusu şimdilik iyi biliriz. İlk 29 ekim gecesi actık kombiyi o zaman 12 m küptü 16 kasım 50 m küp 38 mküp harcamış 22-23 derecelerde calıştı yer izmir sizce bu hava şartlarında nasıl kışnasıl gecerrr.

• quote:

Orijinalden alıntı: tirem

Bu buderusu şimdilik iyi biliriz. İlk 29 ekim gecesi actık kombiyi o zaman 12 m küptü 16 kasım 50 m küp 38 mküp harcamış 22-23 derecelerde calıştı yer izmir sizce bu hava şartlarında nasıl kışnasıl gecerrr.

29 ekimden bu güne kadar kkaç metre küp harcamış yazarmisiniz

• 18 günde 38 m3 günlük yaklaşık olarak 2 m3.
    Gayet tasarruflu güzel bir tuketim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

18 günde 38 m3 günlük yaklaşık olarak 2 m3.

Hocam gb072 bugun taktidim fakat kombi bir yerde su gideri diğer yerde usta bana drenaj borusu açtırmamı söyledi aksi takdirde aksa doğalgaz kabul etmez dediler bir hayli masraf çıkardılar bana bunun kolay bir yok mu

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, en yakın gidere PPRC boru yardımı ile bağlayabilirsiniz.
  • Bu kombinin çalışma mantığını ve nasıl kullanmam gerektiğini çözemedim..
    Cumartesi takıldı kombi.. OT alamadım.

set ettiğim derece örneğin 40 derece yaptım diyelim.. Kazan sıcaklığı 46 dereceye kadar yükseltip dinlenmeye geçiyor ve 35 dereceye gelince tekrar çalışıyor.. ateşleme sesi ve alev işaretinden anlıyorum bu durumu... Yine sıcaklık yükseliyor sonra beklemeye geçiyor.

TRVleri 3-4 aralığında ayarladım. Danfoss gazlı.
    Dün akşam 19.00 gibi kapalı olan kombiyi açtım ve 40 dreceye getirdim.. dış sıcaklık ortalama 10 dereceydi ev sıcaklığı ortalama 22 dercelerdeydi. Sabah 7.00de kontrol ettim. 4 metreküp yakmışım.

Bugünde kapatmadım evden çıkarken 30 dereceye aldım.. birde bugün deneyeceğim tüketimi..
  • Bence oda termostatının çok faydası varr bide kaç petek açık olduğuda önemli bu yoğuşma işini bende pek çözemedim 22 derecede geceden sabaha kadar 12 saatte 2 m3 yakıyo 50 derecede acaba 75 derecede kaç metreküp yakıcak onu denemek istiyorum yer izmir tabiiii.

• quote:

Orijinalden alıntı: tirem

Bence oda termostatının çok faydası varr bide kaç petek açık olduğuda önemli bu yoğuşma işini bende pek çözemedim 22 derecede geceden sabaha kadar 12 saatte 2 m3 yakıyo 50 derecede acaba 75 derecede kaç metreküp yakıcak onu denemek istiyorum yer izmir tabiiii.

Deneyinde burada yazın acaba oda termostadiyla kullanan ne kadar tasarruf eder veya oda termostadi gerekli mi halen anlamadım doğalgaz kullanan arkadaşlar gerekmez dediler forumda çoğu kişi zorunlu gerekir diyor Çözemedin 1 aya kalmaz doğalgaz açılacak oda ter.. Alsam mi almasam mi arada kaldim

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.