Şimdi Ara

buderus gb022 kış modu ayarlaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
28.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar ben de dün Buderus GB-022 yoğuşmalı kombi sipariş ettim ve kombi ile birlikte modulink kablosuz oda termostatı siparişi de verdim. Ancak aynı kombiyi alan komşularımdan biri modulink RC-20nin kablosuz versiyonu, yani modulink ile sadece fabrika çıkışı programları kullanabiliyorsun. RC-35 gibi kendin programlama yapamıyorsun dedi.

Gerçekten modulinkte istediğimiz saatte istediğimiz ısıyı verecek şekilde programlama yapamıyor muyuz? Yapamıyorsak da fabrika çıkışı programlar ne kadar kullanışlı? Sağolsun buderus kumanda panelleri ile ilgili hiçbir detaya yer vermemiş. İnternette de konuyla ilgili bilgi bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Arkadaşlar ben de dün Buderus GB-022 yoğuşmalı kombi sipariş ettim ve kombi ile birlikte modulink kablosuz oda termostatı siparişi de verdim. Ancak aynı kombiyi alan komşularımdan biri modulink RC-20nin kablosuz versiyonu, yani modulink ile sadece fabrika çıkışı programları kullanabiliyorsun. RC-35 gibi kendin programlama yapamıyorsun dedi.

Gerçekten modulinkte istediğimiz saatte istediğimiz ısıyı verecek şekilde programlama yapamıyor muyuz? Yapamıyorsak da fabrika çıkışı programlar ne kadar kullanışlı? Sağolsun buderus kumanda panelleri ile ilgili hiçbir detaya yer vermemiş. İnternette de konuyla ilgili bilgi bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kombiniz hayırlı olsun. Ben de aynı kombiyi modulink ile kullanıyorum. Sorularınıza elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışayım.Modulink kumanda ile 24 saatlik dilimde 4 adet farklı zaman dilimine sıcaklık değeri atayabilirsiniz. Ama haftalık programlama yapamazsınız. Eğer haftalık program yapmak ve dış hava sıcaklığına göre modülasyon yapmasını isterseniz RC-35 almanız daha uygun olur. Benim için öncelik kablosuz olmasıydı. O yüzden tercih ettim.

• Teşekkür ederim kylixturk. Şimdi daha net bir bilgiye sahip oldum. Peki bu kumandada bağlantı kuramama gibi bir sorun olabilir mi? Bizim evde abartılı perde beton kullanmışlar o yüzden kablosuz iletişimler çok sağlıklı yapılamıyor. Ben de ortalıkta kablo gezinmesinden hiç haz etmem. Bu sebeple modulinki tercih ettim zaten. Aksi taktirde ya evin içinde uzun uzun kablo dolaşacak ya da pencere veya duvar delinecek. 2 yaşındaki evimde de sağa sola olur olmaz delik açmak hiç işime gelmiyor.

Cevabınız için tekrar teşekkürler.
  • Cevap biraz geç oldu kusura bakmayın. Benim kombim balkonda modulink giriş tarafındaki odada. Aslında kombi ile modulink çapraz olarak dairenin iki ucunda ve sorunsuz iletişim var. Aynı odalarda wireless modem ile usb wireless adaptör birbirini görüyor ve zor iletişim sağlıyor. Orada bile sorun olmaması beni bile şaşırttı ama yine de denemek lazım. 30 mt kapalı alanda haberleşiyor diye yazıyodu sanırım broşüründe. Sizin gibi kablo karmaşasını sevmediğim için tercih etmiştim.
  • Teşekkürler kylixturk. Geç oldu ama zamanında oldu. Kararı bugün vermem gerekiyor. Artık kafamdaki tek soru işareti dış hava sensörünün gerekliliği :D
  • Son olarak modulinkte karar kıldım. Artık dış hava sensörünün görevini de kendimiz üstleneceğiz :D Ortalıkta kablo dolaşması fikrini eşim de ben de göze alamadık :)
  • şimdi herkez ayrı bişy söylüyo bu cihaz için ben sizi aydınlatıyım

Modulink dediğimiz kumanda uzaktan kumandadır. program yapabilirsin Yan 21 Derece Sön 17 Derece Yan 23 Derece Sön 15 Derece yani yan sön olarak 4 ayrı program girebilirsin yanlız haftanın 7 günü ne geçerlidir bu program VE DIŞ HAVA SICAKLIĞINI GÖREMEZ yani boşa dış hava sıcaklık sensörü taktırmayın!

2- Rc35 Modülasyonlu kumanda Şimdi Bu kumanda cok profesyonel bi kumandadır yani bunla yan yan 5 kombi tak o beş kombiyi o kumanda kontrol eder tabiki GB022 de kontrol eder. Haftanın her gününe Ayrı Ayrı program girebilirsiniz Ayrı saat Dilimleri verebilirsiniz DIŞ HAVA SICAKLIĞINI GÖREBİLİRSİNİZ aynı zamanda Mutfakda yerden ısıtmanız var ayrı bi üç yolluyla onuda kontrol edebilirsiniz Bu kumandayla her şey mümkün yani boşa kendinizi Kasmayın bence En iyisini Ben söyleyeyim

MODULİNK 250 RF Yani kablosuz kumanda gerek yok rc35 Tasarruf mu diyosunuz zaten Kombi yoğuşmalı bir kombi Birde Menşeği ALman, ALManyadan geliyo yanii Bu kombii (((Çok değerliiiiii))))

• quote:

Orijinalden alıntı: yuzuakyener

Son olarak modulinkte karar kıldım. Artık dış hava sensörünün görevini de kendimiz üstleneceğiz :D Ortalıkta kablo dolaşması fikrini eşim de ben de göze alamadık :)

burda uygun olduğunu düşünüyorum bakınız.
    http://www.kombistanbul.com/Products/ODA-TERMOSTATLARI/BUDERUS-ODA-TERMOSTADI/
  • quote:

Orijinalden alıntı: servisdestek

2- Rc35 Modülasyonlu kumanda Şimdi Bu kumanda cok profesyonel bi kumandadır yani bunla yan yan 5 kombi tak o beş kombiyi o kumanda kontrol eder tabiki GB022 de kontrol eder. Haftanın her gününe Ayrı Ayrı program girebilirsiniz Ayrı saat Dilimleri verebilirsiniz DIŞ HAVA SICAKLIĞINI GÖREBİLİRSİNİZ aynı zamanda Mutfakda yerden ısıtmanız var ayrı bi üç yolluyla onuda kontrol edebilirsiniz Bu kumandayla her şey mümkün yani boşa kendinizi Kasmayın bence En iyisini Ben söyleyeyim

MODULİNK 250 RF Yani kablosuz kumanda gerek yok rc35 Tasarruf mu diyosunuz zaten Kombi yoğuşmalı bir kombi Birde Menşeği ALman, ALManyadan geliyo yanii Bu kombii (((Çok değerliiiiii))))

rc35 için bir kac ilavede ben yapayım.

cihaz üzerinden kombi üzerindeki ekipmanların çalışma durumlarını görebiliyorsunuz.

%25-%100 aralıgında kombinin hangi güçte çalıştıgını (modülasyonu) görebiliyorsunuz.

tek tek-yakıtventili -brulör fanı-pompa-ateşleme-alev devrede olup olmadıgını görebiliyorsunuz.

yalnız baca gazı sıcaklıgı şu an gb022 de zannedersem okumuyor.Bu kısım boş diger modellerde okuyor mu bilmiyorum.

Kazan ve boyler sıcaklıkları .oda ve dış ortak sıcaklıgı gibi bir cok paremetre okunabiliyor.

Suyun gidiş ve dönüş sıcaklıkları okunabiliyor

Başka güzel bir özeliğide tatil dönüşü istediğiniz bir tarihde hangi satte oda sıcaklıgının ne olması gerektiğini belirleyebiliyorsunuz.

Kullandıkca cihazı tanımaya başlıyoruz.

Bu özellikler için servis menüsü = Menü+info+geri tuşlarına aynı anda basmak gerekiyor.

Ben evde yoktum servis herhangi bir kullanım kitapcıgı bırakmamış bütün bunları internetdeki kullanım klavuzundan ögrenebildik kutu içerisinde kitapcık cıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi didim -- 2 Aralık 2010; 13:17:30 >

• arkadaslar bendede gb022 mevcut mutahıt taktı. ayrıca modulink 250 rf mevcut.

işin güzel yanı gün içindeki 1 den 4 e kadar olan program kısımlarını sildim :D nasıl tekrar ekliyecegim :D

birde evin içini 23-24 derece olmasını istiyorum nasıl bir ayar yapatım 60 derece su sıcaklıgı yeterlı olur mu ??

tasarrufuda dusunmek lazım...
  • bende bu kombiden almak üzereyim ama karar veremedim hangi kumandayı alam diye kablosuz olmasını istiyorum :(
  • up
  • Arkadaşlar ben de bu kış kombi kullanmaya başladım. Kombim Buderus Gb022 oda termostatı rc35. Benim kafama takılan bir problemim var, tecrübe sahibi sizlerden yardım istiyorum.
    Problem şu; Gündüz oda sıcaklık ayarı:23 derece- Gece oda sıcaklık ayarı:19 derece
    Gece moduna geçtiğinde sıcaklık 22,7 derece düştüğünde kombi çalışıyor. dereceyi 23 civarlarına getirince kapanıyor. Yani gece modunda da aynı gündüz modu görevini görüyor. Acaba nerde problem olabilir? Dış hava sensörüm yok. Yapmadığım ayar kalmadı. Sizlerden yardım istiyorum.
  • Gece kaç derece etmek istiyorsan o kisim saat ile ilgilidir.
    Gece 22 den sonra 19c almak istiyorsan o kisimin saat ayarını girmen gerekiyor
    örnek: başlangic (22) bitiş (08) derece (19) şeklinde olmalı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.