Şimdi Ara

Bugün Bayram Değildir. Müslümanların Dikkatine.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
4.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adam kesin bir bilgi vermiş hala çıkıp arabistan değil bura diye saçmalayanlar var Kesin bilgi her müslüman için kesin bir bigidir..Arabistandaki müslümanda Türkiyedeki patlıcanmı ulan Bugunun bayram olup olmadığı hakkında se yorumum yok bayram namazımızı kıldık artık Allah kabul etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Léonardo

Yanlış anons dağılabiliriz

bu arad deliye hergün bayram sen devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CarlBenz -- 9 Eylül 2010; 13:50:55 >
  • Türkiye laik bir ülkedir, ancak bu ülkenin dinden sorumlu kurumu kesinlikle laik değildir.
    Diyanet işleri tamamıyla İslam'dır.
    Ve İslam'ın emri olan "ilim çin'de bile olsa onu alın" emrini yerine getirir.
    Son teknolojik cihazlarla ay'ın durumunu ölçer.
    Ve ona göre bayramın ne zaman olduğunun kararını verir.
    Türkiye halkı olarak biz de bu görüşe itibar ederiz, bunun dışındaki uygulamalar ayrılık olur.
    İslam'da ayrılık yanlıştır.

Yok ben hala eski yöntemlere itibar edeceğim diyorsanız tabi siz bilirsiniz.
  • Beyler bayani duydunuz bayram falan yok dagilin dagilin!!!
  • Arkadaş bir hadis de yazmış.
    Tabiki hadis odur, ancak hadis ilmi diye bir şey duyduysanız hadislerin yorumu da vardır.

Mesela şu an sünnet olmasına rağmen deveye binmiyoruz değil mi? Onun yerine teknolojik karşılığı olan arabalara biniyoruz.
    Çünkü sünnetin yanı sıra Peygamberimizin bize ne mesaj vermek istediğine bakmalıyız.
  • Takma kafana,
    Deliye hergün bayram....
    Memlekette akıllı adammı var...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 9 Eylül 2010; 14:02:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FasTHunt3R

Hilal görünmedi. Kıldığınız bayram namazı kabul olunmadı. Bugün bayram değildir, bugün arefedir.
    Peygamber Efendimiz (S.A.V.) hadisi:
    Ramazan hilâlini gördüğünüzde oruca başlayın, Şevvâl hilâlini gördüğünüzde de bayram edin. Eğer hilâl size görünmezse, Ramazan ayını otuz güne tamamlayın." (Buhârî; hadis no: 1909.)

Kısaca diyanete göre bugün, müslümanlara göre yarın bayramdır.
    Tüm müslüman arkadaşların bilgisine..

DİYELİM HAVA BULUTLU.
    BİR AY HİLALİ GÖREMEDİK.
    BİR AY BAYRAMMI BEKLİCEZ..?
    YIL 2010, BİZİM KONUŞTUKLARIMIZA BAKIN.
    CEHALET DİZ BOYU....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

Arkadaş bir hadis de yazmış.
    Tabiki hadis odur, ancak hadis ilmi diye bir şey duyduysanız hadislerin yorumu da vardır.

Mesela şu an sünnet olmasına rağmen deveye binmiyoruz değil mi? Onun yerine teknolojik karşılığı olan arabalara biniyoruz.
    Çünkü sünnetin yanı sıra Peygamberimizin bize ne mesaj vermek istediğine bakmalıyız.

MERAK ETME, BU MİLLET BU KAFAYLA GİDERSE,
    YARIN TAKSİ DURAKLARININ YERİNİ, DEVE DURAKLARI ALIR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saralonde

ya hava kapalı olurda 2 hafta boyunca ay falan görünmezse nasıl anlayacağız bu işi? hava açana kadar oruç mu tutmamız gerek?

Oruç en fazla 30 gün tutulur, 30 gün sonunda da hilal görünmüyorsa ertesi gün Ramazan Bayramı'dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: messire

quote:

Hilal görünmedi. Kıldığınız bayram namazı kabul olunmadı. Bugün bayram değildir, bugün arefedir.
    Peygamber Efendimiz (S.A.V.) hadisi:
    Ramazan hilâlini gördüğünüzde oruca başlayın, Şevvâl hilâlini gördüğünüzde de bayram edin. Eğer hilâl size görünmezse, Ramazan ayını otuz güne tamamlayın." (Buhârî; hadis no: 1909.)

Kısaca diyanete göre bugün, müslümanlara göre yarın bayramdır.
    Tüm müslüman arkadaşların bilgisine..

DİYELİM HAVA BULUTLU.
    BİR AY HİLALİ GÖREMEDİK.
    BİR AY BAYRAMMI BEKLİCEZ..?
    YIL 2010, BİZİM KONUŞTUKLARIMIZA BAKIN.
    CEHALET DİZ BOYU....

Millete cahil diyon da okudun mu hiç bu konu hakkında bişeyler
    Hanefilere göre: ( el-Lubâb Şerhu'l-Kitab, 1163)
    Şaban ayının 29. gününden itibaren hilâli görme araştırmalarının yapılması vacibtir. Sürenin tamamlanması için yine Şevval ayının hilâlini gözetleme çalışmaları yapmak da vaciptir. Eğer hilâli görürlerse oruç tutarlar, hava bulutlu olursa Şaban'in günlerini 30 a tamamlarlar, sonra oruç tutarlar. Çünkü esas olan ayın devam etmesidir. Delil bulunmaksızın ay sona ermiş olmaz.

Bu havanın bulutlu olması Ramazanda da geçerlidir

• müslüman arkadaslar hz muhammedin dedigine karsi bisey soylendiginde isyan cıkartıyodu hilal gözükmemis iste peygamber oyle demis hala adamın üstüne gidiyosunuz. diyanet oyle soyledi diye ona uymak zorunda mısınız. islamı daha iyi bi sekilde yasayan arap ülkeleri peygamberin dedigine göre hareket ederken siz gelmis burda tantana yapıyosunuz. oruçla namazla pek alakam yok ama konuyu acan arkadasın dedigi cok daha mantıklı sizin soylediklerinizden
  • O kadar sabrettim ramazanda içmiyim diye. patladıkmı yani son günde. Gece bozduk orucu erken davranmışız

@bonobopanzer

yapma hacı ya yapmaaaa
  • Siz Turkiye'yi Dar'ul Harb zannediyorsaniz gafletten uyanmanizi dilerim (Turkiye Darul harp midir sorusuna cevap icin tiklayiniz)

fitne cikmasini onlemek icin devletin talimatlarinin takibi mutlak ve muhakkaktir. (konuyu incelemek icin tiklayin)

Kaldi ki yazimda Zekeriya Beyaz'dan degil Imam-i Azam Ebu Hanife ve Imam-i Rabbani'den referans verdim. Peygamber efendimizin (sav) bunun gibi hadis-i serifleri de bizim gibi siradan insanlar icin teevile muhtactir. Moda mod kelimesi kelimesine ceviriden anlasilan, ancak sizin anlayip yazdiginiz gibi olur ve yanilticidir

Diger bir yaniltici referansiniz Suudlar! Suudiler mezhep olarak Vehhabi'dir ve ehli sunnet itikadindan degildirler! Basladi - Bitti demeleri ehli sunnet icin asla referans olamaz!!! (Hilali gormek ve Vehhabiler hakkinda detayli bilgi icin tiklayin)

quote:

Tabii ki devlet başkanının dediğine uyabiliriz ama o Müslüman ülkelerde. Türkiye laik bir ülke olduğu için ve islam ile alakası olmadığı için Türkiye'ye uyamayız. Ben size yukarıda Peygamber efendimiz(s.a.v)'in hadisini verdim siz bana Türkiye'nin Zekeriya Beyaz bozuntusu ilahıyat profesörlerinden bahsediyorsunuz. Ben size bilgi verdim ve siz bunu tartışmaya çekme yönündesiniz, isteyen inanır isteyen inanmaz herkesin kendisine kalmış. Hilal yok diyenlere ihtilaf çıkarıyor diyorsunuz fakat hilali de görmüyorsunuz. İslam ülkesinde yaşasaydım ben de hükümete uyardım..
    Edit : Ek olarak diyanete bakarsanız 2050 yılının Ramazan Bayramı tarihi de belli :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 9 Eylül 2010; 15:00:20 >

• Püh ya Ne yapacağız şimdi bayram değilse ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

Siz Turkiye'yi Dar'ul Harb zannediyorsaniz gafletten uyanmanizi dilerim

Kaldi ki yazimda Zekeriya Beyaz'dan degil Imam-i Azam Ebu Hanife ve Imam-i Rabbani'den referans verdim. Peygamber efendimizin (sav) hadis-i serifleri de bizim gibi siradan insanlar icin teevile muhtactir. Moda mod kelimesi kelimesine ceviriden anlasilan, ancak sizin anlayip yazdiginiz gibi olur ve yanilticidir

Diger bir yaniltici referansiniz Suudlar! Suudiler mezhep olarak Vehhabi'dir ve ehli sunnet itikadindan degildirler! Basladi - Bitti demeleri ehli sunnet icin asla referans olamaz!!!

Lutfen verdigim bu linki siz ve diger tum arkadaslarimiz okusunlar!!! http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4306

quote:

Tabii ki devlet başkanının dediğine uyabiliriz ama o Müslüman ülkelerde. Türkiye laik bir ülke olduğu için ve islam ile alakası olmadığı için Türkiye'ye uyamayız. Ben size yukarıda Peygamber efendimiz(s.a.v)'in hadisini verdim siz bana Türkiye'nin Zekeriya Beyaz bozuntusu ilahıyat profesörlerinden bahsediyorsunuz. Ben size bilgi verdim ve siz bunu tartışmaya çekme yönündesiniz, isteyen inanır isteyen inanmaz herkesin kendisine kalmış. Hilal yok diyenlere ihtilaf çıkarıyor diyorsunuz fakat hilali de görmüyorsunuz. İslam ülkesinde yaşasaydım ben de hükümete uyardım..
    Edit : Ek olarak diyanete bakarsanız 2050 yılının Ramazan Bayramı tarihi de belli :)

Zekeriya Beyaz sözünü sizin için söylemedim başka arkadaş yazmıştı okumadan üstünüze almışsınız. --- Ben size insanların en büyüğü Peygamber Efendimizi(S.A.V.) referans verdim üstüne neyi referans vereceksiniz bana? --- Ayrıca Suudiler'in sadece bir bölümü Vehhabi'dir. Türkiyenin %10u inançsız diye kimse Türklere gavur diyemez. Şunu da belirteyim size sadece Suudileri örnek vermedim ve onun dışında 10 müslüman ülkesi(bunların bir çoğu sünni) verdim. Peygamberimizin sözünün üzerine yazmak gibi olmasın(zaten gerek yok) ama bu 11 ülke en dindar islami ülkelerdir ve bu ülkelerdeki alimlerin geneli de bugün oruçtur.
    1-Suud
    2-Katar
    3-İmarat
    4-Yemen
    5-Irak Sünni Bölümü
    6-Lübnan Sünni Bölümü
    7-Kuveyt
    8-Ürdün
    9-Suriye
    10-Sudan
    11-Mısır

Evet, Türkiye Dar-ül harb'tır ve gaflette olan ben değil, gözlerinizi doğruya yöneltemeyen siz ve sizin gibilerdir.
    Edit: Peygamber efendimizin(s.a.v.) hadisleri hakkında yanıltıcı demişsiniz. Efendimiz her zaman sade ve doğru konuşmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTHunt3R -- 9 Eylül 2010; 14:57:56 >

• olm yarınıda 1. gün gibi bida kutlayalım iş bitsin
  • Bugün bayramdır. İçiniz rahat olsun. Hayırlı bayramlar. Hocayı dinlemekte fayda var.

• 2-2 mi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.