ibraniler zaten ismaililerin kan kardeşidir. yani arap = yahudi birisi selamu aleykum der yahudi şalom aleyke ... inanmayan araştırsın. |
Bugüne kadar dinlediğiniz ezanları unutun. (2. sayfa)
-
-
Aklıma Mevlana'nın şu kıssası geldi ;
Bir gün mahallede oturan gayrimüslimlerden biri eli kolu eşyalarla dolu olarak camiye gelir. Müezzinle görüşmek istediğini söyler. Müezzin gelir, gayrimüslim onun boynuna sarılır, "çok teşekkürler, çok teşekkürler" diyerek elindeki hediyeleri verir.
Gayrimüslim geri dönerken çevredeki insanlar ardından koşarlar, yanına gelip "hele dur biraz" derler. Tabii ki bu olayın nedenini merak ermektedirler. Gayrimüslim anlatır:
"Benim büyük kızım bir süre önce bazı kitaplar okudu ve bana Müslümanlığa geçmek istediğini söyledi. Ben de biraz beklemesini, geçmeden önce tam bir değerlendirme yapmasını söyleyip zaman kazanmaya çalıştım. Kızım sözümü dinledi ve düşünmeye devam ederken mahallenin camiine bu müezzin geldi.
O kadar çirkin bir sesi var ve ezanı o kadar kötü okuyor ki, kızım dün bana Müslüman olmaktan vazgeçtiğini söyledi. Ben de onun için bu müezzine teşekküre geldim ve hediyeler getirdim."
-
Destroycartoon sayko İmam bu la.
Spoiler:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Eylül 2024; 22:2:44 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Camiye arabayla gitmek de bid'at o zaman? Peki evde namaz kılarken elektrikli lamba yakarsan ne oluyor? Hasta olunca antibiyotik almak da bid'at mı? Kışın abdest alırken suyu doğalgazlı şofbenle ısıtırsan da bid'at oluyor mu? Yemek yerken çatal kaşık kullanmak? Camideki halıyı elektrik süpürgesiye süpürmek?
72 fırkadan cennete girecek olanlar ışıkçılar mı oluyor bu arada? Bilgiyi nereden aldın?
-
Yukarda sana gerekli olan ve anlamanı sağlayacak bilgiler verildi. Anlamadığın ve anlayamacağın anlaşılıyor. O yüzden seninle yazışmaya gerek yok, sorularının cevabı, önceki mesajımda verdiğim linkteki konularda mevcut.
-
Yok oyle degil ben aciklayim
simdi isine gelenlere hep okay diyorlar
isine gelmeyenlere haram zart zurt
hep gavura laf ederler ama arabalara bakarsan son model mercedes falan filan arabanin yaninda kosan kerizler cabasi
parmaklarda pirlanta tasli yuzukler
lux evler
tapan bir cemaat ve badelemede extrasi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz buna " akp nin sebep olduğu dindar ve muhafazakar görünümlü gösteriş meraklısı insanlar" diyoruz. Hakiki dindar olanlarla, taklit yapanları ayırt edecek kıvrak zeka ve basiretten yoksun olduğun için, bu kendin mantık(!) çerçevende kurunun yanın da yaşı yakıyor, hepsini aynı potaya sokuyor ve ikisini bir tutuyorsun. Mesajını alıntıladığın herif kısa görüşlü dar akıllı; yukardaki basit anlatımı dahi anlayamıyor, önceki yazdığı mesajıpapağan gibi tekrarlayıp duruyor. Sen de bunun gibi olduğun, aynı yolda yürüyüp aynı şeyleri aynı şekilde idrak ettiğinizv e aynı şeyleri yazıp karalamandan anlaşıldığı için, sana şimdilik bu kadar yazmak kâfi, gerisine lüzum yok...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 28 Eylül 2024; 10:3:9 > -
Ekleme ses her şeye inanıyorsunuz
Montajdır bu ya, olmamasını düşünemiyorum tövbe tövbe
-
Hoparlörden ezan okunmasına bid'at diyen adamın amişler gibi yaşaması lazım.
Sen onu bırak da bana şunların cevaplarını ver: betonarme mescitte namaz kılmak bid'at mi? Mescidin yapısı degişiyor çünkü. Peki ya makineyle dokunmuş seccade üzerinde namaz kılmak? Bak ben soruyu sana soruyorum çünkü Nuray gelip hoparlörden ezan okumak bid'at diyen sensin. Sıkıştığında link verdim diye işin inden çıkamazsın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir şey anlatıyorsun, ben de anlattığını başka şeylere uyguluyorum. Elinde spesifik olarak ezan sesini elektronik olarak taşımak veya yükseltmek yasaktır gibi bir hadis veya ayet yoksa buna bid'at diyen şahıs da akıl yürüterek bu sonuca ulaşmış demektir. Ulaştığı sonucun başka durumlarla da kıyas edilebilmesi gereklidir.
Bak ezanı kayıttan okumak bid'attır desen sana ne saçmalıyorsun demezdim. Kısa olmayan görüşün ve geniş aklınla "hilmi ne derse dogrudur" demiyorsun sana soru sorduğumda bana başkalarının açıklamalarını alıntılamak yerine kendin cevap verebilmen gerekli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ey super zekali insan, sen neden ustune alindin?
hele bi soluklan yigido.
arabalarin arkasindan cok kosma yorulursun
badecilere dikkat et
korktum ya, bu ne olum :D
Led Zeppelin grubuna taş çıkartacak ses var, hoca harcanıyor bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 28 Eylül 2024; 22:34:45 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X