Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.816
Cevap
47
Favori
345.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Dediğiniz gibi olsa, diğer çeliklerde de pas sorunu olurdu. Yani tencerelerde, kaşıklarda, çatallarda pas sorunu yok, hiç olmadı. Ama aynı takımın bıçaklarında ve meyve bıçağı olarak kullandığım plastik saplı çelik bıçaklarda pas oluyor.

Bu yorumlardan çıkardığım sonuç, bence bıçaklara öZgü bir sorun var. Acaba malinede yıkanmaya mı uygun değiller?
    Tuz kaynaklı paslar belirgin olur. Yani noktacık ya da iz şeklinde olmaz.Kaba pas tabakası olur. Ben sorununuzu bu şekilde anladım. Sanırım o şekilde değil sizde? Hafif paslar oluşuyorsa paslanmaz çelik harici eşyaların yıkanmasından ya da makinenizin görünen/görünmeyen bir yerinde pas vardır. Sepet paslanmalarına çok sık rastlanılır. Bu paslar diğer eşyalara da bulaşabilir.

Evet 304 çelik olmayan hiç bir metal uygun değil. Bıçaklar da dahil. Üreticiler bu gerçeği nedense pek dillendirmezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 18 Şubat 2020; 21:33:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PratikAdam

Ürünlerin olumlu sonuç vermesinden dolayı çok mutlu olduk. Bu tür geri bildirimler bir üreticiyi her zaman daha fazla motive eder.

Yazınızdan yola çıkarak şu konunun tekrar altını çizmekte fayda var. Temizlik bir kombinasyondur. Olumsuz sonuç mutlaka tek bir ürüne mal edilmemeli. Makinenin periyodik bakımı, temizliğinin yapılması, suların sertliği, tuz kullanımı ve deterjanın kalitesi. Sadece düzenli tuz kullanımının bile birçok problemi çözdüğünü gördük.

Bardaklarda korozyon konusu da iki etkene bağlıdır. Tabi ki ağır kimyasal içeren tabletlerin zarar vermesi muhtemeldir. Bir diğer etken de bardak kalitesidir. Bildiğiniz üzere bardak sırlanarak üretilir ve belli bir sıcaklıkta bu işlem yapılır. Sırlama kalitesi düşük olan bardaklar da bir süre sonra zarar görmeye başlar. Bu mutlaka yıkama esnasında olmaz, kullanım esnasında da sağa sola çarparak çizilecektir. Daha sonra yıkama esnasında kireçli suya denk gelirse bu çiziklerin arası beyaz kireç ile dolacak ve görünür hale gelecektir.

Bizim ürettiğimiz formüller bir korozyona sebebiyet vermemektedir. Bu bilgiyi defalarca yapılan testlerle de pekiştirdik. Ancak sizden gelecek bilgi en önemlisidir. Laboratuvarların verdiği sonuç aldatıcıdır. Son tüketici memnun olmuyorsa o üründe kaliteden bahsetmek sadece kendimizi kandırmaktır.

Güzel günler dilerim...
    Temizlik ve bakım konusunda haklısınız. Evdeki makinenin içini açınça bu acı gerçek ortaya çıktı.Valf, ventil, 3 yollu vana, şamandıra, su sayacı gibi hareketli parçalar kireç ve kirden ötürü yuvalarında kirecin sebep olduğu dirence maruz kalıp fonksiyonunu yapamayabiliyorlar. Bir iki tanesi ile bizzat karşılaştım ne yazık ki. Şimdi daha dikkatliyim.

Şu an 7. yıkamayı bitirdik. 50'lik bind activit, finish hepsibirarada ve finish hepsibirarada max deterjanlarından temizlik gücü ve sağladığı parlaklık açısından çok daha iyi. Premium ürününüz için quantum ve türevlerinden daha iyi diyemem ama şimdilik eksikliğini hissetmedim. Fark ya da yetersizlik çıkarsa yazarım.

Çeliklerdeki parlaklık ve son durulama suyunun berraklığına ek olarak yeni bir detay daha dikkatimi çekti. Bu deterjan kapsül formda olmamasına rağmen onlar kadar hızlı eriyor. Ben yeni bir deterjan aldığımda ana yıkamanın onuncu-onbeşinci dakika aralığında kapağı açıp kontrol ederim. 14. dakikada kapağı açtığımda bind activit tamamen suya karışmıştı. Kapsüller de bu zaman aralığında eriyorlar fakat ıslaklığa karşı tabletlere göre daha hassaslar. Fazla ıslaklık olursa kapakta yapışık kalabiliyorlar O yüzden kapağın kuruluğuna biraz dikkat etmek gerekiyor. Bununla uğraşmamak güzel.

• Merhaba

Quantum ile quantum ultimate kullanıp farkını görebilen var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, Pratikadam'ın tavsiyesi üzerine tekrar tuz kullanmaya başladım. Ayrıca BİM deterjanı aldım. Sonuç iyi. Genelde Fairy normal veya makine çok dolu ise platinium kullanıyoruz. 75 derecede yıkarken BİM dahil tüm deterjanlar ile çok köpük oluyor ve makine tabiri caizse boğuluyor. Önerilerinizi rica ediyorum.

• tyanik T kullanıcısına yanıt
    köpüklenme son durulama da mı oluyor hocam?Parlatıcı kullanıyorsanız fazla geldiğinden olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meeb

köpüklenme son durulama da mı oluyor hocam?Parlatıcı kullanıyorsanız fazla geldiğinden olabilir.
    Parlatıcı yok hocam, tuz ve tablet-kapsül deterjan var.

• Arkadaşlar malum virüs salgını yüzünden bulaşıkları
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz75 derecede yıkamak istiyorum ancak köpük o kadar çok oluyor ki makine boğuluyor. Pahalı ve ucuz deterjan fark etmiyor. Makinenin fotosunu ekliyorum.

yani maşallah birde miele yani hocam.Durulama da mı köpük kalıyor?Son durulama nasıl köpüklü mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

yani maşallah birde miele yani hocam.Durulama da mı köpük kalıyor?Son durulama nasıl köpüklü mü?
    Son durulamayı kontrol etmedim. Yıkama sırasında 75 derece sebebiyle herhalde aşırı köpük oluşuyor. Alt pervane dönüşünü zorlaştırıyor ve aşırı köpüklü su devirdaim olurken hırıltı benzeri ses oluyor. Düşük ısıda normal.

son durulamada kalmıyorsa sorun yok bence hocam.Genel olarak da memnunsanız makineden bence 75 dereceyede gerek yok yani.

• Evet 55-65 otomatik ayar var, onda devam o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyanik

Arkadaşlar malum virüs salgını yüzünden bulaşıkları
    75 derecede yıkamak istiyorum ancak köpük o kadar çok oluyor ki makine boğuluyor. Pahalı ve ucuz deterjan fark etmiyor. Makinenin fotosunu ekliyorum.
    Makinenizi iyi günlerde kullanmanızı dileyerek sözlerime başlamak isterim. Ben tam tersini düşünmekteyim, sıcak suda köpürme azalıyor çünkü ısınan rezistans sudaki kirecin etkisini arttırıyor ve deterjan enzimleri büyük oranda parçalanıyor diye biliyorum. Tuz kullanıyorsanız ayarını düşürmeniz gerekebilir...

Her gün yüksek ısıda yıkamamanızı tavsiye ederim, bulaşıklar mahvolur. Herkesin kızdığı ekonomik programların uzunluğu şimdi işe yarar, uzun süreli yıkamada bakteri ve virüslerin büyük bir kısmı canlılığını kaybeder, çoğu makine ana yıkama 50 derece olsa bile durulamada 65 dereceye kadar ısıtma yapıyor, Bosch öyle mesela...

• tubytube kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkürler. Makine 10 yıllık aslında. Enfeksiyon belasına sık sık 75 derece kullanınca fark ettim köpürmeyi. Tuz kullanmıyorduk, Pratikadam'ın tavsiyesi ile kullanmaya başladık. Ayarına bir bakayım.

• Tuz ayarını 4 den 1 e düşürdüm. Bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanik -- 1 Nisan 2020; 22:47:25 >
  • Geçen sene a101 kampanyasıyla yapmış olduğum 1 yıllık finish stoğum bitiyor:)
    Şu anda en mantıklı olan tablet yada deterjan hangisidir?
    Sıvı deterjan mı kullanmalı yoksa tablet devam edeyim mi? Sıvılar için ekstra parlatıcı vs gerekli midir?
    Birde tablet önerirseniz yeni çıkan fosfatsiz tabletler nasıl yıkıyor acaba gerçekten zararsız madde yok mu içlerinde?
    Bilen arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum

• Görseli bulunca atarım. Almanya da yapılan testte (20 farklı marka vardı sanırım )Bind 3.
    Pril 1 . Sanırım finish ise 13 . Gibiydi.
    Bind gerçekten aktif madde yönünden zengin.

• cem_hakan kullanıcısına yanıt
    bind dediğiniz bim in hangi deterjanı ?

biliyorsunuz şok bim a101 detarjanları eurotab isimli firma üretiyor.Biz hep finish clasic alıyoruz +parlatıcı+tuz güzel etki bırakıyor ama fiyatından ötürü bind yada diğer türevlerini denemek istiyor eşim.

• Frosch sodalı tablet kullanıyorum. Evet , pahalı. Ama kimyasal içeriği Fairy Finish gibi markalara kıyasla oldukça az. Direkt sağlığı ilgilendirdiği için deterjanda pahadan kaçmıyorum ve olabildiğince az zararlı kimyasal madde ihtiva eden ürünleri alıyorum. Araştırma yapılırsa bulunur , daha ekonomik fiyatlara da ekolojik deterjanlar bulunabilir. Biliyorum Fairy Finish Pril gibi deterjanlar bulaşıkları çok iyi yıkıyor, ama uzun süreçte çevreye ve vücuda ciddi zararlar veriyorlar. Fairy tabletin mutfak dolabına düşürülüp orada unutulunca rafı deldigini duymuştum. Eskiden ben de Fairy indirimi kovalardım bu olayı duyduğumdan beri markette önünden bile geçmiyorum neredeyse.

Çamaşırda da Boron alıyordum ama Bingo yeni bir deterjan çıkarmış oxygen adlı, optik parlatıcı parfüm paraben sles gibi maddeler yokmuş içinde, ondan aldım ve gayet memnun kaldım.

Naçizane tavsiyem sizler de bu tür ürünlere yönelin. Parlatıcı , tuz, yumuşatıcı gibi ekstra katkı maddeleri de almayın. Hem cebe hem sağlığa zarar. Ben 14 yıldır tuz ve parlatıcı hiç almadım, gerçekten hiç eksikliğini hissetmedim, evime gelen misafirlerden bardaklarımın parlaklığı hakkında övgü aldığım da çok oldu :)

• Flyingfortress F kullanıcısına yanıt
    makineniz ne marka hangi ilde ikamet ediyorsunuz? Valla bizim edirne suyu orta sert , orta kireçli değeri sınırısında çıktı ama parlatıcısız çok çirkin ve iğrenç çıkıyor bulaşıklar.Başlarde bende dedim eşime parlatıcı tuz kullanmamak için finish quantum kullandık ama sonraları baltık oda işe yaramıyor finish clasic tablet,tuz+parlatıcı ile güzel sonuç aldığını söylüyor eşim bende gözlemlerim ile beğendim yani.

finish clasic a101 şok indirim zamanı 90 lı alıyoruz tanesi 0.36 kuruşa falan denk geliyor, tuz farketmiyor diyorlar en ucuzu Carrefour da zaten 3 5 ay rahat gidiyor, parlatıcı ise en güzeli bim in ki ,3 lira küsür başta 3. kademe de kullandık sonra 2 ye aldık şuan leke vs. yok.

• meeb kullanıcısına yanıt
    Suyu sert bir iç anadolu ilinde yaşıyorum . Makinem 16 yıllık Arçelik. Makineyi ilk aldığım zamanlarda kullandım parlatıcı tuz vb ama sonrasında bir daha hiç almadım, gerek de duymadım. Ben annemin makinesinde de hiç kullandırmam parlatıcı tuz falan (13 yıllık Bosch). Onda da hiç eksikliğini görmedik , ki o iç anadolunun bir ilçesinde ikamet ediyor suyu bariz daha kireçli.

Parlatıcı kullanılan bulaşıklarda hiç koku hissetmediniz mi ? Ben yıllar önce parlatıcı kullandigim dönemlerde o bardaktan su içmeye tiksinmiştim çok belliydi bulaşıkların üzerinde kaldığı. (Zaten son durulama evresinde alınıyormuş)

Ya da parlatıcı gözüne sulandırılmış sirke dökmeyi deneyebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.