Güle güle kullanın. Bu makine üzerinde çok durmustum. Bu fiyata isikli, sepwt kalitesi arcelik'in ust modellerinde olan. Bir model yok. Biz ekstra kurutma ozelliginden dolayi arcelik 6567 .tercih ettik. Saygılarımla. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (828. sayfa)

-
-
Satan bayi alıyor makineyi ama yine de almadan önce bu konuyu görüşün.
Saygılarımla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim samsung'un 7 senede senetlerine nokta kadar pas lekeleri oluşmuştu. 1 sene önce 5500tl'ye değişti sepetleri. Bu sene de arızalandı. Makineden memnunuz sepet yüzünden degistirmeyelim demiştik, maalesef makineyi değişince 5500 TL boşa harcanmış oldu.
Teşekkürler.Grundig Gpdf 11853'de ekstra kurutma var diye biliyorum...
-
Ekstra krutma icin ayri bir aparat var. Ufleme ile kurutuyor.
selam arkadaşlar.
arçelik 6167 I modeli bulaşık makinası almıştım. Ancak nasıl olduğunu anlamadık sol alttan şişme yaptı. servis değişim onayı verdi. şimdi bana telefondan 6467 WF I modeli ile değiştireceğiz diye bir mesaj geldi. Bende inceledim evet ilk modelden 2 kilo daha fazla kapasite ekstra 3. çekmece ve indirilebilir 5 adet program mevcut. Ancak anlamadığım benim ilk model 32000 tl bu vermek istedikleri 26000 tl . 2 ürünü ekstra detaylandıracak üstadlar var mı . Ne dersiniz. Ne yapmalıyım
-
Sizin urunun muadili 6467'dir. Uretimde olan modellerden verecekler mecburen ama benim size tavsiyem farkini verme ibtimaliniz varsa 6567 isteyin. 6467'ye gore daha fazla ozellik ve detaylarda kalitesi mevcur. En basitinden sepetlerin et kalinligi bile degisik diyebilirim.
Teşekkür ederimquote:
Orijinalden alıntı: eiskentSizin urunun muadili 6467'dir. Uretimde olan modellerden verecekler mecburen ama benim size tavsiyem farkini verme ibtimaliniz varsa 6567 isteyin. 6467'ye gore daha fazla ozellik ve detaylarda kalitesi mevcur. En basitinden sepetlerin et kalinligi bile degisik diyebilirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hovam şu superdry ek ısıtıcı bana sanki bozulma ihtimali olan gereksiz bir parçaymış gibi geliyor. Sanırım içinde fazladan rezistans ve fan var ama iç aksamı nasıldır bir fikrim yok.
Hijyen programının, ek kurutma için fazlasıyla yeterli olması lazım normalde.
BSH daki zeolit, nem emip ısı açığa çıkarıyor hesapta. Her yıkamada da kurutma için ayrıca rezistans çalıştırıyor
Arçelikteki düz ısıtıcı sanırım.
Zeolit bkz.Appliances Online Australiayoutube
Demonstration of the natural Zeolith drying technology in a Bosch dishwasher - Appliances Onlinehttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=3NKcF9EDnVA
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 21 Şubat 2025; 16:33:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
esim 45 dakikalik kisa programi cok begeniyor. Hatta kurutma konusunda da cok basarili oldugunu dusundugu icin biz daha superdry’i kullanmadik. Bu modeli ozellikle ben istedim. Eski makinemizin aliskanliklarindan biri dena olmayan kurutmasiydi. Yeni enerji yonetmeliklerine gore daha zayif kurutma bizi mutsuz edebilirdi ve daha sonrasasinda da makineyi bir daha desgistirme sansim olmadigindan bu makiyet katlandim ancaak 6467 ile 6567 arasinda sepetlerin kalitesi (3. Sepet haric) ve ic aydinlatma gibi major farkliliklar da var. Yani fazla ozellikten zarar gelmez dedim ama bozulmasi durumunda da Arcelik olmasi kurtarici olacaktir diye dusunuyorum. Servis agi ve yerli marka olmasinin getirdigi avantajlardan biri de ariza durumalrinda Arcelik’in urunlerinin arkasinda durur diye tahmin ediyorum.
merhaba, cihazda tiz sesi olayı var mı acaba ?
-
Merhaba,
Yeni bir bulaşık makinası almam gerekiyor. 15 senedir aynı makinayı kullanıyoruz memnunduk fakat ömrünü tüketti.
Arçelik marka ve yine arçelik marka olmasını istiyorum. Yeni ürünler hakkında bir bilgim yok önerilerinizi rica ederim.
Teşekkür ederim.
-
6567'yi incelemenizi tavsiye ederim. Biraz daha elit durmasini istiyorsaniz bazi ozellikleri eksik olsa da 6667 olabilir. Ben optimim model olarak gorugum 6567'yi aldim. Gayet memnunuz.
Böyle bir kıyaslamaya denk geldim. Hoover/candy maxitub makineler eskişehirde üretiliyor.
Bkz.GodDay byoutube
Candy CAPACITY TEST! Is MAXI TUB a real thing?https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=OP2z2wZcO1Q
-
Haier de ayni grubun. Kagit ustunde ozellikleri cok iyi olan makineler. Avrupanin en cok satan (dunyanin da olabilir) markasiyiz diyorlar. Candy zaten avrupada ozellikle italya, ingiltere, kktc'de cok bilinen bir markaydi. Mediamarkta inceledigimde bekledigim kalite hissiyatini alabilmeyi cok isterdim.
Videoda ise bulasik makinesi yerlestirilmesini hic bilmeyenlerin inanacagi bir ovme var. Alt sepetin tabak, ust sepetin ise bardak ve kcucuk tabaklar icin tasarlandigi zaten belli. Cok zor durumda kalindiginda belki marjinal bir yerlestirilme yapilabilir ama genel kullanimda bu sekilde yerlestirme olmayacagi icin satin alma kararini bu sekilde cok az kisi degistirir.
Videonun sonunda ölçümde tub yüksekliği candyde 4cm fazla gözüküyor ancak bu tabi makinenin geri kalan yüksekliğinden 4 cm kısılması demek. Yalıtım, burkulma direnci, yük taşıma kapasitesi, küvet/pompa hacmi vb faktörleri etkilemiştir muhakkak. Bu arada makinenin biri ankastre, fark edermi bilmiyorum ancak yorumlarda fark ediyor yazmışlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Arçelikte 6688DI da kompresörlü/ısı pompalı + rezistanslı su ısıtma sistemi var. Siemenste sadece rezistans var.
Isı pompalı makine, eko programda A sınıfı tüketim değerine sahip. Diğeri sanırım B yada C sınıfı. A sınıfı makine eko programda haliyle %20-30 daha az elektrik tüketiyor. Ancak tıpkı buzdolabı, klima yada ısı pompalı kurutma makinesi gibi kompresörle/ısı pompasıyla çalışıyor. Buda klasik bulaşık makinesi sesine ek kompresör sesi demek. Ayrıca arızalanabilecek ek parça demek.
Isı pompalı makine henüz kullanmadığım ve sökmediğim için daha detaylı yorum yapamıyorum ancak halihazırda dünyada ısı pompalı bulaşık makinesini sanırım sadece arçelik ve v-zug üretiyor.
İki makinede önceliklere ve ihtiyaca göre tercih edilebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Size göre yıkamada hangisi daha başarılı geliyor ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yıkama daha çok su sıcaklığı, yıkama süresi ve deterjanla alakalı. İki makinede de doğru deterjan ve programda benzer sonuçlar alırsınız. Suyu ısıtmakta haliyle elektrik tüketimi ile alakalı bir konu. İyi yıkama için süre ve sıcak su gerek. Suyu ısıtmak içinde elektrik tüketimi gerek.
15 liraya altus yada profilo alsanızda 70° yoğun programda gayet güzel pırıl pırık yıkar.
Makineler arası daha çok malzeme kalitesi, raf sayısı ve özelliği, yalıtım/gürültü seviyesi, sensöre bağlı su tasarruf seviyesi, kurutma performansı, wifi/bt vb teknolojik uygulamaları, makine ömrü vb konularda fark olur.
Yıkama açısından arçeliğin yeni nesil köşelere ulaşabilen pervanesi ile bshdaki yeni nesil motorlu pervane diğerlerine göre bir miktar fark yaratabilir.
Eko programda yıkama performansı ile ilgili veriler, AB ürün bilgi formlarında yazar. Genelde yıkama performansları birbirlerine yakındır. Bilgi formlarından kıyaslayabilirsiniz.
Ilıman bölgelerde, sıcak suyu güneş enerjisinden elde edip, makineye sıcak su bağlatma şansı varsa BSH, Arçelik vb den yalıtımlı ve klasik tip rezistanslı bir makine almak daha mantıklı olacaktır.
Soğuk bir iklimdeyseniz, ısı pompalı makine uzun vadede muhtemelen daha ekonomik olur.
Bkz.MHC Worldyoutube
Grundig Heat Pump Dishwasherhttps://www.youtube.com/shorts/dK3P2n77OMU?feature=shared
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Mart 2025; 0:31:23 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X