Şimdi Ara

bulaşık makinesi bardakları temiz yıkamıyor.(resimli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
4
Favori
148.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eteksen

quote:

Orijinalden alıntı: h_öztuna06

quote:

Hatırladığım kadarı ile hem parlatıcı hem elma sirkesi olunca lekeler olabilir.

Aslında tablet yerine eskisi gibi deterjan+tuz+parlatıcı kullanılıp deneme yapmak lazım.

Bizim makine eski. Ben böyle yapıyorum. Parlatıcı yerine elma sirkesini bende kullanıyorum.

Eskiden sularımız kireçli idi epey. Tuz ayarı yüksekti epey bardaklarda vs bu sorun vardı. Sonra arıtma yapıldı. Su yumuşadı. Tuz ayarını 1 yaptım. Şu anda sorun yok.

Parlatıcı bittikten 1-2 ay sonra sonra elma sirkesi koydum, aynı anda evet dediğiniz gibi sorun olabilir.

Ben hep kombine tablet kullandım 3 yıldır, ama sorun son aylarda var. Çokta önemsemiyorum açıkçası, kafamda yeterince meşguliyetler var.

İlgi ve yorumlarınız için tşk ederim.

Şimdi konuyu açtınız. Herkes okudu okudu. Sonu yok.
    Olmaz bir yere bırakmayız

Haklısınız üstad. Yok kaçmayacağım, yine buralardayım bir çay içip gelirim hemen

Gelişme olursa paylaşırım.

• bizde de aynı sorun var
  • quote:

Orijinalden alıntı: topitanem

bizde de aynı sorun var

Sorunu olan çokta, makinenin başına geçip bir ayar yapayım diyen yok :)
  • quote:

quote:

bizde de aynı sorun var

her türlü ayarı denedik çözüm olmadı bardakları makineye koymamak oldu çözüm
  • quote:

quote:

quote:

bizde de aynı sorun var

her türlü ayarı denedik çözüm olmadı bardakları makineye koymamak oldu çözüm

Her türlü ayar?

- Makine marka/modeli nedir?
    - Tuz
    - Parlatıcı
    - Deterjan
    - 3'ü bir arada
  • Benim makinede de ayni sorun var.2 ay kadar once servisle telefon gorusmesi yapmistim.tuz iceren tablet kullaniyorsaniz extra tuz kullanmayin demislerdi.2 aydir tuz kullanmiyorum.yeni bardak almadim.eski bardaklarimda Aynen duruyor.bugulu bugulu.
    Bugun servis geldi tuz kullanmamaktan dedi zaten tuz kullanirken oldu bu
    Yeni takim bardak alip deneyecegim.du bakalim nolur bu isin sonu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bizde de var hem tuz kullanıyoruz hem de tablet te tuz etkili. çünkü servis öyle demişti +olarak tuzunu da koyun diye. ilk zamanlar çok iyi yıkıyordu makine ancak şimdi sadece bardaklarda sorun var.
    bu arada sularımız çok kireçli.

• quote:

Orijinalden alıntı: BENL!

aynı sorun bizde de var hem tuz kullanıyoruz hem de tablet te tuz etkili. çünkü servis öyle demişti +olarak tuzunu da koyun diye. ilk zamanlar çok iyi yıkıyordu makine ancak şimdi sadece bardaklarda sorun var.
    bu arada sularımız çok kireçli.

Zaten hemen cikmiyo meydana,sinir tarafı bu.
    Servis gelecek yeni takım bardakla yıkama yapacak,bakacak ilk yıkamada sorun olmadi.makinede sorun yok deyip gidecek..

• Arkadaşlar aynı sorunu biz de yaşadık.Aklınızda olsun diye buraya yazayım dedim.Makinemiz BOSCH SMS69m58.
    Sorunun temel nedeni seçtiğimiz programla alakalı.Bardakların yıkanması gereken derece 40 derece .
    Fakat bu derece de diğer bulaşıklar için uyugn değil.Biz diğer bulaşıklarla beraber daha yüksek sıcaklıklarda yıkadığımmız için bu ortaya çıkıyor.Camlar yüksek sıcaklıklarda yıkandığı zaman( fabrikadan çıkmadan önce ön yüzeyler kristalize edilir bir nevi cilalanır gibi bir şey),yüzeyleri çok kısa sürede aşınır.Zaten dikkat ederseniz hemen olmuyor belli bir süreden sonra.Zaten normal sıcaklıkta bile belli bir kullanım süresi varmış misal 200 yıkama 400 yıkama gibi.
    Sadece cam bardakları ayrı yıkamak da büyük bir israf olur,biriktirmeye çalışsan da ayrı bir sorun.
    Paşabahçeni aşınmaya daha dayanıklı serileri varmış onlardan almak kısmen daha mantıklı.
    İşin özeti bu.Bir çok insan bu sorunu yaşıyor.

• Ben hep 50 derecede yıkıyorum bulasiklari 6 ayda mahfoldular.bardaklarimda paşabahçe,ama dediğiniz seriden değil.
    Eğer dediğiniz gibiyse yandık demektir..ya da dediğiniz gibi dayanıklı seriden bulmak lazım..

• aysuasya A kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle çok sinir bozucu bir durum.Ya da misafir bardaklarını elde yıkayacan makineden uzak tutacaksın.
    Diğer bardakları ev ahalisinden kabul edip kullanmaya devam edeceğiz.
  • Bende de bulaşıkların üzerinde beyaz lekeler kalması sorunu var. Sularımız aşırı kireçli. Tablet deterjan kullanıyorum. Tuz ayarı 3. en son seviyede.

Prenses 170

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Bende de bulaşıkların üzerinde beyaz lekeler kalması sorunu var. Sularımız aşırı kireçli. Tablet deterjan kullanıyorum. Tuz ayarı 3. en son seviyede.

Prenses 170

Tuz kutusundaki reçine işlev dışı kalmış olabilir. Tuz kutusunun değişmesinde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Bende de bulaşıkların üzerinde beyaz lekeler kalması sorunu var. Sularımız aşırı kireçli. Tablet deterjan kullanıyorum. Tuz ayarı 3. en son seviyede.

Prenses 170

Tuz kutusundaki reçine işlev dışı kalmış olabilir. Tuz kutusunun değişmesinde fayda var.

Bir bakayım üstadım. 89 model makine sonuçta olur mu olur. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 13 Haziran 2013; 3:05:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^Teacher^

Arkadaşlar aynı sorunu biz de yaşadık.Aklınızda olsun diye buraya yazayım dedim.Makinemiz BOSCH SMS69m58.
    Sorunun temel nedeni seçtiğimiz programla alakalı.Bardakların yıkanması gereken derece 40 derece .
    Fakat bu derece de diğer bulaşıklar için uyugn değil.Biz diğer bulaşıklarla beraber daha yüksek sıcaklıklarda yıkadığımmız için bu ortaya çıkıyor.Camlar yüksek sıcaklıklarda yıkandığı zaman( fabrikadan çıkmadan önce ön yüzeyler kristalize edilir bir nevi cilalanır gibi bir şey),yüzeyleri çok kısa sürede aşınır.Zaten dikkat ederseniz hemen olmuyor belli bir süreden sonra.Zaten normal sıcaklıkta bile belli bir kullanım süresi varmış misal 200 yıkama 400 yıkama gibi.
    Sadece cam bardakları ayrı yıkamak da büyük bir israf olur,biriktirmeye çalışsan da ayrı bir sorun.
    Paşabahçeni aşınmaya daha dayanıklı serileri varmış onlardan almak kısmen daha mantıklı.
    İşin özeti bu.Bir çok insan bu sorunu yaşıyor.

Bardaklar için yukarıda açıkladığınız doğrudur. Ancak yaşadığınız sorun bardakların doğal aşınmasından kaynaklı değildir.

Bardakların hızlıca bozulmasının yegane sebebi kullandığınız tuz oranının yüksek olmasıdır.

Makinenizde tuz içeren tablet kullanıyorsanız ve suyunuz 27dH sertliğinin altındaysa (ki aşırı kireçli su değilse büyük ihtimalle öyledir) makinenin tuz ayarını sıfıra almanız gerekir. Nasıl yapılacağını daha evvel açıklamıştım, yapamazsanız yardımcı olurum.

Eğer tuz etkisi içeren bir deterjan kullanmıyorsanız suyunuzun sertliğini öğrenip ona göre tuz ayarını kısmanız gerekiyor.

Doğru tuz seviyesi ile kullandığınızda bardaklarınızdaki kısmi korozyonlar düzelecek ve artık ışıl ışıl çıkacaktır. Yaşadığınız çizilme 10 yıkamada değil, ancak 1000 yıkamadan sonra olacaktır.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    candogan Bey ilginiz için teşekkürler.
    Servis elemanına üstüne basa basa dH değerini söyledim.Ama yok dedi bu makineye 40 derecelik cam program bunun için eklenmiş dedi.Demek ki tuzlu suyun aşınma etkisi daha mı fazla?
    Kullandığımız tablet Fairy platinum tablet Tuz içeriyor mu bilmiyorum.
    Dediğiniz gibi bu tuz ayarını düşüreyim hemen.
  • bu servisler harbidn dangalak. Cam programı diye bişey yok ki. Üzerinde kadeh resmi olan genelde 40 derecede yıkayan bir program olur. O da genelde hassas bulaşıklar kristaller vs içindr. Üzerinde kadeh resmi var diye camları tencere fotosu vr diye sadece tencere yıkayalım o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

bu servisler harbidn dangalak. Cam programı diye bişey yok ki. Üzerinde kadeh resmi olan genelde 40 derecede yıkayan bir program olur. O da genelde hassas bulaşıklar kristaller vs içindr. Üzerinde kadeh resmi var diye camları tencere fotosu vr diye sadece tencere yıkayalım o zaman

haklısınız çok yanıltıyorlar insanları, bu tip bir koruma sadece mielede oda genelde üst modellerinde mevcut bildiğim kadarıyla. onların fiyatlarıda malum. suyun ph derecesini cama zarar vermeyecek şekilde düzenleyip cam korumaya yardımcı olan bir teknolojisi varmış makinelerinde. perfect glass bilmemne diye bişey. satıcısı anlata anlata bitirememişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 13 Haziran 2013; 14:46:04 >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Acaba hangi düğmelere basarak bu tuz değerini sıfırlayabilirim.
    Bir yerlere bastım herhangib bir şey çıkmadı.
    "Kullandığımız şebeke suyu çok kireçli değil bu arada.
    [simage]
    [/simage]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

bu servisler harbidn dangalak. Cam programı diye bişey yok ki. Üzerinde kadeh resmi olan genelde 40 derecede yıkayan bir program olur. O da genelde hassas bulaşıklar kristaller vs içindr. Üzerinde kadeh resmi var diye camları tencere fotosu vr diye sadece tencere yıkayalım o zaman

haklısınız çok yanıltıyorlar insanları, bu tip bir koruma sadece mielede oda genelde üst modellerinde mevcut bildiğim kadarıyla. onların fiyatlarıda malum. suyun ph derecesini cama zarar vermeyecek şekilde düzenleyip cam korumaya yardımcı olan bir teknolojisi varmış makinelerinde. perfect glass bilmemne diye bişey. satıcısı anlata anlata bitirememişti

benim kullandığım bosch sms96t68de de var cam koruma bilmem ne diye bişey. Ama günlk bulaşıkları hep otomatk programlarda yıkıyorum. Bnde de oldu 75 yıkama sonrasında su bardaklarında beyazlık. Hafif de çizilme mevcut. Tuz ayarım kapalı. Kombi tablet kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.