Arkadaşlar bulaşık makinesi almak istiyorum. Yakın zamanda bulaşık makinesi alan yada önerisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
bütçen nedir, ne tür bir makina arıyorsun.Oturduğun yer nersei.Türkiyenin ücra bir köşesi ise servis ihtiyacına göre makina seçmelisin.
İstanbulda oturuyorum. A++ sınıfı 600 700 TL civarı düşünüyorum. Bu arada bende balık sevdamlıyım.. :). .scream61 ben..
elektrolüx 63021 olabilir.Kardeşime almıştım bir iki sene önce ve memnun.
Bosch*Siemens*Profilo =kısaca BSH grubu. 1000 TL ve üzeri makinaları alman yapımı ve tabanı çelik. Türkiyede üretilenler yani E serisi tabanı polinox yani plastik gibi olan. Koku yaptığı söyleniyor. tamanında kurutma sorunu var.Ben bile bile lades yapptım ve Ocak ayında 58N02 aldım.Alman yapımı. onda bile kurutma sorunu var.Daha doğrusu kurutmuyor.
Grundig : Arçelik tarafından çinde ürettiriliyor. 1000 TL altında fiyat grubuna hitap ediyor.Onu alacağıma sağlam bir Arçelik alırım daha iyi.
Electrolüx*AEG= aynı grubun makinaları. çok istedim electrolüx almayı ama eşimin Bosch takıntısından gittik kurutmayan Bosch'a 1150 TL verdik.
Hotpoint*Ariston vs = bu italyanlardan uzak durun.Onu alacağınıza Arçelik alın daha iyi.
LG= tek hedefimiz THY diyorlar. BSH grubunu rakip kabul etmeyip,direk Miele'dir rakibimiz diyorlar.Kalitesi hakkında kötü birşey duymadım ama servisleri için aynı şeyler söylenmiyor. En ucuzu senin bütçenin 2 katı.
Miele= Made in Germany deyimi bunlar için söylenmiş desek yalan olmaz.Al ve 1 nesil boyunca unut .15-20 yl tık demez diye övülüyor. Tabiiki 2000 TLden başlayan fiyatları ile 3-4 binlii verince asıl kendimiz Tık edemeyiz 15-20 yıl
Sağolasın kardeşim artık karar vericez birine inşallah bakalım .. ;)
bulaşık makinesi tavsiyesi ben de istiyorum arkadaşlar.
profilonun fiyat-performans ürünleri olduğunu öğrendim ancak bulaşık makinesi konusunda grup şirketin sorununun büyük olduğu-kurutma yapmadığını forumdaki şikayetlerden öğrendim.
benim için sorun olmayacaktır ancak eşim ne der bilemem...
şu markayı alın diyebilecek kimse yok mudur?
Electrolux ESF66070WR hepsi. burada com da 1000-100-75=825 TL civarı (world card a maliyet ile) alabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: sabrifidan
Electrolux ESF66070WR hepsi. burada com da 1000-100-75=825 TL civarı (world card a maliyet ile) alabilirsiniz.
evet ben de öyle düşünüyorum ama bi yandan da 77010 ve 77023 aklıma girdi
quote:
Orijinalden alıntı: realgs
Bosch*Siemens*Profilo =kısaca BSH grubu. 1000 TL ve üzeri makinaları alman yapımı ve tabanı çelik. Türkiyede üretilenler yani E serisi tabanı polinox yani plastik gibi olan. Koku yaptığı söyleniyor. tamanında kurutma sorunu var.Ben bile bile lades yapptım ve Ocak ayında 58N02 aldım.Alman yapımı. onda bile kurutma sorunu var.Daha doğrusu kurutmuyor.
Grundig : Arçelik tarafından çinde ürettiriliyor. 1000 TL altında fiyat grubuna hitap ediyor.Onu alacağıma sağlam bir Arçelik alırım daha iyi.
Electrolüx*AEG= aynı grubun makinaları. çok istedim electrolüx almayı ama eşimin Bosch takıntısından gittik kurutmayan Bosch'a 1150 TL verdik.
Hotpoint*Ariston vs = bu italyanlardan uzak durun.Onu alacağınıza Arçelik alın daha iyi.
LG= tek hedefimiz THY diyorlar. BSH grubunu rakip kabul etmeyip,direk Miele'dir rakibimiz diyorlar.Kalitesi hakkında kötü birşey duymadım ama servisleri için aynı şeyler söylenmiyor. En ucuzu senin bütçenin 2 katı.
Miele= Made in Germany deyimi bunlar için söylenmiş desek yalan olmaz.Al ve 1 nesil boyunca unut .15-20 yl tık demez diye övülüyor. Tabiiki 2000 TLden başlayan fiyatları ile 3-4 binlii verince asıl kendimiz Tık edemeyiz 15-20 yıl
kardeş LG için biraz abartı olmuş söylediklerin.gidip incelediğinde mieleye rakip olacak marka değil lg.bsh ın ürünleri daha kaliteli duruyor lg ye göre.
Bu Konuda Bir Çalışma Yaptım Dilerseniz Gözatabilirsiniz.
Profilo kullanıyorum yıkaması güzel, yıkama bitince kapağını hafif aralayıp bırakıyorum kuruyor zaten sorun edilecek bişey değil. Tabanı polinox ve koku problemi de yaşamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: onboardx
quote:
Orijinalden alıntı: realgs
kardeş LG için biraz abartı olmuş söylediklerin.gidip incelediğinde mieleye rakip olacak marka değil lg.bsh ın ürünleri daha kaliteli duruyor lg ye göre.
LG hakkında söylediklerim zaten benim fikirlerim değil, yazımda da öyle söylüyor adamlar dedim.
ama BSH'ın daha kaliteli durduğuna da ben inanmıyorum, LGyi inceledim gayet güzel ve kaliteli geldi bana.Bunu söylerken de Bosch 58N02 kullanıcısı olarak söylüyorum.
Lg aldım.. Çok şükür 2 yıl oldu sorun yok..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme