Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNESİNİN CAM EŞYALARI ÇİZMESİ, BARDAKLARDA BUĞULU GÖRÜNÜM OLUŞTURMASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
52.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Genelde mg/lt cinsinden oluyor. Bunumda dh'ye çevirdiğimzde baya düşük çıkar.
    Dediğim gibiyse ya tuz kullanılmamalı ya da 1 kademe yeter bnce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim şey o değildi. Verilen değerler mesela ocak için 113 değeri Alman Sertliği mi, İngiliz mi, Fransız mı onun hakkında bilgi bulunmamasıydı. Yani bu verilen değerler hesaplanmış değerler fakat hangi sertliğe göre hesaplanmış o belli değil.
     BULAŞIK MAKİNESİNİN CAM EŞYALARI ÇİZMESİ, BARDAKLARDA BUĞULU GÖRÜNÜM OLUŞTURMASI
  • Bu sorunun sebebi tuz+hepsi bir arada deterjan kullanımı. Arasıra bizim bardaklar da böyle oluyor. Tuz ayarını kısıyorum düzeliyorlar bu seferde makine kireçlenir zarar görürse diye tuz ayarını veriyorum, bir müddet sonra cam eşyalar yine beyazlıyor. Makine kılavuzunda sular kireçliyse tuz kullanın diyor. Yaşadığım yerde sular kireçli, makinenin test çubuğu ile de ölçtüm kireçli çıktı.
  • Bende de bir kere bardaklarda gökkuşağı oluştu. Parlatıcı kullanıyordum en yüksek ayara aldım parlatıcı ayarını bulaşıklar pek Kuru çıkmıyordu. Yanlış parlatıcı ayarıymış. Bir kere de bardaklar buğulu çıktı servisi çağırdım fazla tuz kullanımından oluşmuş. Servis tuz kullanımını kapadı parlatıcı yerine de elma sirkesi kullanıyorum her zaman sonuç PERFECT .

• batu25 kullanıcısına yanıt
    Ben de onu diyorum. Ay ay belirtilen değerler sudaki CaCo 'nun mg/lt değeri oluyor genelde türkiyedeki belediyelerin paylaştığı sonuçlarda. Bu değeri de mesela alman dh'ye çevirdiğimizde yumuşak su çıkıyor. Googledan bu hesaplama bulunabilir. Örneğin "caco3 mg/lt to dh" gibi bişey yazarak.

Yalnız bilgide direkt sertlik olarak yazmışlar sertlik benim bildiğim hesaplanmış değer. Ama dediğiniz gibi de olabilir. Zaten arkadaş hangisine göre verildiğini anlar. Suları kireçsizse sizin dediğiniz gibidir, kireçliyse benim anladığım gibidir. Aradaki fark mutlak olarak anlaşılır.

İskinin sitesinde de sertlik yazıyor. Lakin değerini bnm dediğim gibi belirtmişler. Hep 100lü değerler. Zaten aksi olsa suyun bembeyaz olması lazım. Kuyu suyu bile o kadar kireçli olamaz. Ben bu düşünceden yola çıktım. Kesin eminim diyemem tabi. İski için olan durum bu.

Yüksek değerler gerçekten aşırı kireçli olması gerekir suyun. Keşke belirtselermiş böyle kafa karışıklığı oluşmazdı.

Makinenizin güncel tuz seviyesi ayarını hangi tablet kullanılmalı bilgilerinizi paylaşır mısınız ?
  • Bosch bulaşık makinası ve çizilme ve hafif süt lekesi sorunu.
    Su sert ve bu yüzden tuz en üst ayarda.
    Parlatıcı ayarı toplam 5 kademe var bizim 3. Kademede
    Bulaşık deterjanı fairy.
    Acaba ne gibi değişiklik yapsam düzelir.??

• quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Bosch bulaşık makinası ve çizilme ve hafif süt lekesi sorunu.
    Su sert ve bu yüzden tuz en üst ayarda.
    Parlatıcı ayarı toplam 5 kademe var bizim 3. Kademede
    Bulaşık deterjanı fairy.
    Acaba ne gibi değişiklik yapsam düzelir.??
    Suyun sertlik derecesini tam olarak öğrendikten sonra, makinenizin kullanma kılavuzunda belirtilen miktarlara göre kıyaslayıp tuz ve parlatıcı ayarını yapmanız daha doğru olur.
    Onu çok defa yaptık. Daha farklı tedbirler gerekiyor. Mesela klasik tuz ve parlatıcı olmayan tablet deterjan vs. Gibi vs..

• yksln kullanıcısına yanıt
    Makinenin markası modeli ne ?
    Tuz ayarının en yüksek kademede olması çok büyük hata. Bir test şeridi alıp ona göre suyun sertliğini düzgün olarak bulun ya da servis çağırın düzgünce ölçsün. Arçelikte şeritte 2. Kademe gösteriyorsa bir üstünü ayarlamak gerekebilir. Ama boschta şeritte çıkan değeri ayarlamak en iyi sonuçları sağlar. Değişikliklerin geçerli olması için de bir kaç yıkama geçmesi gerek yapılan ayarların. Başka da bir değişiklik yapmayangerek yok. Klasik deterjanların temizleme güçleri biraz düşük olduğu için kötü sonuç alabilirsiniz kirli yerleştiriyorsanız bulaşıkları.

Bosch ama modelini bilmiyorum. Eski manuel bir model

• yksln kullanıcısına yanıt
    Kullanma kılavuzu varsa test şeridiyle ölçüm yapıp ona göre ayarlayın yoksa servis çağırın.

• Bosch makinemiz var sularımız kireçsiz denecek seviyede ve makineyi aldığımızdan beri hem tuz hemde parlatıcı ayarını en düşük seviyede kullanıyorum. Tamamen kapatmama sebebim de mekanizmanın az da olsa çalışır halde olması.deterjan olarak da bim in bilinmeyen markalı tablet deterjanını kullanıyoruz. Bu şekilde sorunsuz çıkıyor bulaşıklar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.