< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bulgar levası neden değerli? (2. sayfa)
-
-
Eger gercek degerinde sabitleyemezsen veya paranin degeri duser ve sen sabit tutarsan zamanla dovizin degeri artar, doviz bulunmaz kara borsaya duser, degeri daha da artip kisir donguye girer. Orn 1₺ 1$ sabitledin ama gercekte zamanla 1₺ 0,5$ oldu sen bi gece cikip 1$ 2₺ diye aciklarsan 1 gecede %100 devaluasyon yapmis olursun aninda kriz cikar. Trde olan buydu o zamanki siyasi ortam da kotuydu tuzu biberi oldu. Ulke stabilse pek etkilemez zaten. Dunyanin bicok ulkesi dolara sabitli zaten.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
döviz bulunsada enflasyon bir türlü dizginlenemiyor eskiden enflasyon canavarı tabiri kullanılırdı
70 metrekare evin boyası için 25 bin tl almışlar inanamadım ben ödemezdim
-
27 Haziran 2024'ten bildiriyorum.An itibariyle 1 Bulgar Levası = 18 Lira
-
Paranın değeri değişmez zaten. Bir milletin parası senettir, üzerinde merkez bankalarının imzası olur.
Bravo Bulgar'a, dürüst insanlarmış.
-
Yaklaşık 1/2 oranında Euro para birimine endeksli bir para birimi Leva.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
alakası yok! Adamlar matematikçi. kafa basıyor. yazılım üssü bulgaristan. bir çok baba şirket sofya'da. SAP HP TELERIK vb yazılım firmalarının takımları Sofya'da dır. yazılımcı maaşları 1500 eurodan başlamakta ve 4000 euroya kadar çıkıyor.
https://forum.donanimhaber.com/bati-avrupanin-coplugune-gideceginize-romanya-veya-bulgaristan-a-gidin-soylenen-maaslar-yalan--154711391
-
Bulgar levası değerli değil, bizim paramızın değeri yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bulgaristan sabit kur politikası uyguluyor. bunu finanse edecek yurt dışından yeterli sermaye girişine de sahip. avrupada çalışıp kazançlarını bulgaristana getircen yüzbinlerce kişi var. yıllık 2-3 milyar euro ülkeye giriş oluduğu söyleniyor. bulgaristan ekonomisi küçük. bu yüzden bunu sürdürebiliyor.
-
onların nufüsu az bizimde az olmalıydı
-
Az sabredin, Suri ve Afgan kardeşlerimiz hepimizi kalkındıracak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
bulgar levhası neden değerli çünkü adamlar büyüme oranında para basıyor ve bunun hesabını avrupa birliğine veriyor. senin ülken kafasına göre para basıyor, uydurduğu yapmacık verilere göre para basıyor ve bunun sonucunda paran değer kaybediyor. arjantindede kafalarına göre para bastılar sonuçlar ortada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 28 Haziran 2024; 13:18:2 > -
Şuan TL karşısında değersiz olan para birimi var mı onu sormak lazım başta, bunun cevabı sizin soruyu da kapsıyor bir nevi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkiye’de de bu kadar zaten net olarak. Teşvik filan vardir bilmediğiniz kafalari bastigi için değildir diye düşünüyorum, hirsizlik, mafyalaşma gibi konularda öncülerdi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkiye'de de bu kadar derken? Yeni yazılımcı Türkiye'de 1500 euro yani 50.000 lira ile mi başlıyor? :) sen Türkiye'de değil de sanırım İspanya ile karıştırdın :) En son digital nomad muhabbetine sofya'ya taşınan ispanyol yazılımcılar vardı.
adamların kafa basıyor. herifler 70lerde daha çip üretebiliyor, ürettikleri sistemleri batıya bile satıyorlarmış. ama işte bunlara da engeli sovyetler koymuş.
-
Şu bir gerçek ki Türkiye'den daha yaşanılası bir ülkedir Bulgaristan hem hukuk adalet hem siyasal ve temel hak ve özgürlükler açısından
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X