Şimdi Ara

Bulgaristan'da eğitim-yaşam-ortam ve dahası... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
7.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım Bulgaristan bir avrupa birliği üyesi ise Türkiye bu denkliği seve seve kabul etmek zorunda..Lakin şuan orada okuyan 5000 e yakın Türk öğrenci sonunun ne olacağını bilmeden orada okumazlar...

*emirk arkadaşım : diplomanın denkliği Türkiye'ye döndükten sonra devlet memuru olarak çalışabilmen içindir..Diplomanın Türkiye'de denkliğin olmadığını düşünürsekte özel bir şirkette çalışma durumunda kimsenin diplomaya baktığı yok iş yapabilirlik kapasitene bakarlar..
    Rusya konusunda şunu söyleyebilirm Bulgaristan'dan daha masraflı olacağına emin ol ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deqn

Arkadaşım Bulgaristan bir avrupa birliği üyesi ise Türkiye bu denkliği seve seve kabul etmek zorunda..Lakin şuan orada okuyan 5000 e yakın Türk öğrenci sonunun ne olacağını bilmeden orada okumazlar...

*emirk arkadaşım : diplomanın denkliği Türkiye'ye döndükten sonra devlet memuru olarak çalışabilmen içindir..Diplomanın Türkiye'de denkliğin olmadığını düşünürsekte özel bir şirkette çalışma durumunda kimsenin diplomaya baktığı yok iş yapabilirlik kapasitene bakarlar..
    Rusya konusunda şunu söyleyebilirm Bulgaristan'dan daha masraflı olacağına emin ol ...

peki bulgaristandaki okullardan mezun olunca Mavi Diploma olayı varmı? veriyorlarmı böyle bir imkan acaba?
    evet onun için gerekliymi, devlettede çalışabilmek orada okuyup mezun olduktan sonra gereksiz gibi geliyor bilmiyorum yinede ne derece doğru düşünüyorum.
    valla ben bilemem de okuyanlardan duyduğuma göre orada hazırlık 1700 $ mış sonrada fakülteler max. 2300 $ a kadar çıkıyormuş ortalama 2000 civarıymış..
    yurt 360$ olduğu söyleniyor, hayat ucuz deniyor tabi bu şehir moskova - st.petersburg gibi yerdeğil Voronej adında bir öğrenci şehriymiş.. yani sizin dediğinize göre okul masrafları arasındaki farkı orası çoktan kapatırmı dersiniz?..

• quote:

Orijinalden alıntı: deqn

Arkadaşım Bulgaristan bir avrupa birliği üyesi ise Türkiye bu denkliği seve seve kabul etmek zorunda..Lakin şuan orada okuyan 5000 e yakın Türk öğrenci sonunun ne olacağını bilmeden orada okumazlar...

peki bulgaristandaki okullardan mezun olunca Mavi Diploma olayı varmı? veriyorlarmı böyle bir imkan acaba?
    evet onun için gerekliymi, devlettede çalışabilmek orada okuyup mezun olduktan sonra gereksiz gibi geliyor bilmiyorum yinede ne derece doğru düşünüyorum.
    valla ben bilemem de okuyanlardan duyduğuma göre orada hazırlık 1700 $ mış sonrada fakülteler max. 2300 $ a kadar çıkıyormuş ortalama 2000 civarıymış..
    yurt 360$ olduğu söyleniyor, hayat ucuz deniyor tabi bu şehir moskova - st.petersburg gibi yerdeğil Voronej adında bir öğrenci şehriymiş.. yani sizin dediğinize göre okul masrafları arasındaki farkı orası çoktan kapatırmı dersiniz?..

• Rusya bence daha masraflı olur en basiti İstanbul-Sofya otobüs bileti 40 lira burdan paha biç..

Bildiğm kadarıyla mavi diploma veriyorlar.Bu konuyu araştırıp en kısa sürede yazacağım... ..
  • hmm anladım otobüslede var yani ulaşım..

tamam hocam çok sevinirim..
  • Kuzenim otobüsle istanbul sofya arası yanlış hatırlamıyorsam 25tl'ye bilet kestiriyor diye biliyorum
  • valla ben 30-35 ten plovdivten geliom .. plovdiv den sofya 150 km daha var...tabi değişik firmalar olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deqn -- 16 Temmuz 2010; 3:29:06 >
  • Diğer ülkelerden artısı varmı Bulgaristanın yakınlık dışında ?AB üyelik yok ?
    avusturya-romanya-polonya-ukrayna daha iyi bir seçenek değilmi ?
  • Birde tüm masrafları kabaca ne kadar bilgilendirirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi /fatal3ty -- 15 Temmuz 2010; 19:45:28 >
  • Bulgaristan 2011 de tam bir avrupa ülkesidir.Yakınlık dışında bu saydığınız diğer ülkelerden çok farkı yoktur.Romanya, Ukrayna standartları daha yüksek ülkelerdir.. Ancak standardın yükselmesi demek masrafın da artması demektir..Yakınlık büyük bir etkendir göz ardı etmeyin..

Tanıdığınızın olmadığı bir yere gittiğiniz taktirde mecburen danışmanlık kullanmak zorundasınız.En basiti ülkenin dilini bilmiyorsunuz..
    Danışmanlık firmalarının ücreti 600 euro -800 euro arasıdır..Danışmanlık firmaları vize belgelerini hazırlar ve vize başvurusunu randevusunu alır
    Pasaport için defter bedeli (80 TL) +Bir yıllık harç(150 TL)
    Ortalama 50-60 TL üniversite için Türkiye'den toplayacağnız belgeler.
    Okuyacağnız bölüme göre değişiklik gösterir hazırlık taksidiniz ortalama 3000 euro.

Ortalama 8000 TL ye üniversite sıralarına oturursunuz..
  • deqn bilmiyorum hangi bölümdesin fakat güzel bilgilendirmişsin arkadaşım sağolasın araştırıp yazmak bu kadar güzeldir.

Bulgaristan universitelerinden mezun olduğunuzda Türkiye tarafından denklik verilmektedir. Hukuk alanında ise okul bitiminden sonra türkiye'de 8 aylık bir staja tabi tutulduktan sonra verilmektedir. Mühendisliklerde , Eczacılıkta bir problem yoktur. Ancak Tıp alanında ise bilindiği üzere Y.Ö.K e başvuru yapıldıktan sonra bir heyet toplanır ve Ülkeye giriş çıkış tarihlerinize ders notlarınıza görmüş olduğunuz derslerin türkiye ile denk olup olmadığına bakılır sonrasında ya direk denklik verilir yada Denklik sınavına tabi tutulucaktır sonuçu çıkar. Rusya, Ukrayna gibi ülkelerden mezun olan arkadaşlar için ise denklik kesinlikle yoktur sadece bazı okullarına denklik alabilme sınavına girme hakkı vermişlerdir. Aşağida vereceğim linke bakıp yurt dışı denklik yönetmeliğini okuyup yada oradaki telefon numarasını arayarak y.ö.k 'ün merkezine danışabilirsiniz. İstanbul veya izmir'den sofya arası 40 tl dir. Bazı firmalar kampanya yapıp gidiş dönüş alındığı taktirde 65 tl ye vermektedir. Şu anda ise Bulgaristan'ın kullandığı para olan leva türk parasıyla birebir döviz brüolarında eşittir 1 leva = 1 TL dir. sofyada ise yurtlar aylık ısınma,su,elektrik dahil 70 - 90 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Aylık bir öğrencinin gideri ise ortalama yurt dahil 400 - 600 TL arasında öğrenciye göre değişkenlik gösterir.

Y.O.K Denkliği :http://www.egitimbulgaria.com/site/yok-denkligi/

• tşk.ler eğitimbulgaria elimden geldiğince arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum...
  • sofya teknikte okuyacak arkdas varmı ben mekatronik müh okucam simdiden bi kac kisile tanısalım _?
  • Arkadaşlar selam,

Yüksek Lisans için 2 seçenek oluşturdum kendime. Birisi Avusturya, diğeri Bulgaristan. Avusturya'da eğitim Almanca olduğundan 2 sene kalmam gerekiyor. Fakat Bulgaristanda araştırdığım kadarıyla İngilizce bölümler var. Dolayısıyla 1 sene yetiyor. Orda olanlardan veya bilgisi olanlardan gayat koşullarıi eğitim ücretleri, yaşam masrafları, okullar ve kaliteleri hakkında bilgi alabilirmiyim. Benim aklımdaki okul Sofya St Kliment. Bu okul hakkında verceğiniz bilgiler benim için ayrı önem taşıyor.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • bulgaristanda egtim almayı düşünüyorum iskandinav egtim ve danışmalık şirketiyle görüştüm temmuz ayında orda tıp okuyan bir ögrenciyle yüzyüze görüştürücekler bu konuda bilgisi olan varmı
  • Yurtdışında okumak isteyen arkadaşlara tavsiyem kesinlikle Bulgaristan'dır. Eğitim masrafları diğer kıyasladığınız ülkelerden daha az tutar..Hayat orda Türkiyeye göre biraz daha ucuz..En önemlisi 2 şeyde yakın olması ve orada birçok Türk yaşaması..Özellikle Kırcaali - Koşukavak bölgelerinde Türkler çok fazla..Kendinizi evinizde gibi Türkiyede gibi hissedeceksiniz..Şunu söylüyeyim artık oradaki bulgarlar bile Türkçe konuşmaya başladı..Birçok bulgar var temiz Türkçe konuşuyor..
    İstanbul ve Trakya bölgesinde oturanlar için dahada iyidir..Çoğu zaman evlerine sık sık gelip gidebilirler..Otobüs paralarıda ucuz..Ben İzmirden - Bulgaristana 35-40 tl ye gidiyorum.. İzmir - İstanbul arası metro , ulusoy gibi şirketlerle sefer yapıyorum , daha az km olmasına rağmen gene 40 tl..

İşlerinizi rahatça halletmek , yurtdışında rahatça okumak için Türklerin yoğun olduğu ülkeleri seçin..Bulgaristanı tavsiye ederim pişman olmayacaksınız..Bodrumda bile daha çok yabancıyla karşılaşırsınız o derece..Adımınızı attığınız yer Türk Bulgaristanda Hatta siyasi bir Türk partisi bile var..Belediyelerde yönetimde bulunuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: özcan35

Yurtdışında okumak isteyen arkadaşlara tavsiyem kesinlikle Bulgaristan'dır. Eğitim masrafları diğer kıyasladığınız ülkelerden daha az tutar..Hayat orda Türkiyeye göre biraz daha ucuz..En önemlisi 2 şeyde yakın olması ve orada birçok Türk yaşaması..Özellikle Kırcaali - Koşukavak bölgelerinde Türkler çok fazla..Kendinizi evinizde gibi Türkiyede gibi hissedeceksiniz..Şunu söylüyeyim artık oradaki bulgarlar bile Türkçe konuşmaya başladı..Birçok bulgar var temiz Türkçe konuşuyor..
    İstanbul ve Trakya bölgesinde oturanlar için dahada iyidir..Çoğu zaman evlerine sık sık gelip gidebilirler..Otobüs paralarıda ucuz..Ben İzmirden - Bulgaristana 35-40 tl ye gidiyorum.. İzmir - İstanbul arası metro , ulusoy gibi şirketlerle sefer yapıyorum , daha az km olmasına rağmen gene 40 tl..

İşlerinizi rahatça halletmek , yurtdışında rahatça okumak için Türklerin yoğun olduğu ülkeleri seçin..Bulgaristanı tavsiye ederim pişman olmayacaksınız..Bodrumda bile daha çok yabancıyla karşılaşırsınız o derece..Adımınızı attığınız yer Türk Bulgaristanda Hatta siyasi bir Türk partisi bile var..Belediyelerde yönetimde bulunuyor

Hocam hort olacak ama insanlar yanlış yönlenmesin diye konuşuyorum bu mesajı haziran 2012 de atmışsınız da o o zamanlarda izmirden istanbula bile o parayla gelinmez.Siz nasıl izmir bg gidiyordunuz acaba?İstanbuldan Varnaya en ucuz 60 70 arası yolculuk yapıyorum ben hadi o zaman 60 tl metro idi.
    Arkadaşlar tarafsız gidip gören derslerine giren biri olarak tavsiye etmem.En son çare olarak düşünülebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: biricikömer

quote:

Orijinalden alıntı: özcan35

Yurtdışında okumak isteyen arkadaşlara tavsiyem kesinlikle Bulgaristan'dır. Eğitim masrafları diğer kıyasladığınız ülkelerden daha az tutar..Hayat orda Türkiyeye göre biraz daha ucuz..En önemlisi 2 şeyde yakın olması ve orada birçok Türk yaşaması..Özellikle Kırcaali - Koşukavak bölgelerinde Türkler çok fazla..Kendinizi evinizde gibi Türkiyede gibi hissedeceksiniz..Şunu söylüyeyim artık oradaki bulgarlar bile Türkçe konuşmaya başladı..Birçok bulgar var temiz Türkçe konuşuyor..

Hocam hort olacak ama insanlar yanlış yönlenmesin diye konuşuyorum bu mesajı haziran 2012 de atmışsınız da o o zamanlarda izmirden istanbula bile o parayla gelinmez.Siz nasıl izmir bg gidiyordunuz acaba?İstanbuldan Varnaya en ucuz 60 70 arası yolculuk yapıyorum ben hadi o zaman 60 tl metro idi.
    Arkadaşlar tarafsız gidip gören derslerine giren biri olarak tavsiye etmem.En son çare olarak düşünülebilir.

Kardeşim yanlış anlama da ben uydurarak mesaj yazmıyorum. Bu mesajdan benim hiçbir çıkarım yok sonuçta.
    Mesajı yazdığım zamanda İzmir-Bulgaristan arası 40 tl ye gidip geliyordum. Sadece gidiş alırsan 45 tl'ydi , git-gel aynı firmadan alırsan 40 tl'ydi. Şimdi 5 lira zam gelmiş. Buyur buda resmi.
    Sadece bir firmanın resmini attım. İzmirden 3 firma var , Huntur(Detelina) , Şampiyon Marmaris , Akbulut. 3 firmada aynı fiyata götürüyor. Metro turizm Bulgaristan'a İzmir'den de var diye duymuştum ama sanırım fiyatları yüksekmiş. Daha hiç onunla seyahat edeni de duymadım.

Gelelim İzmir-İstanbul seferlerine. İzmir'den İstanbul'a Ulusoy,Anadolu,Pamukkale gibi firmalarla tabiki 40 tl ye gidemessin. Fakat ben daha çok yerel firmaları tercih ediyordum. Örneğin İzmir Tur , Efe Tur , İstanbul Seyahat gibi. Şimdi Efe Tur'un online bilet sisteminde seferini bulamadım ama 40 tl ye her türlü bilet bulurum İstanbul'a.
    İzmir Turizm'in bir resmini buldum 45 lira. Garajdan almaya kalksam pazarlıkla 40 tl ye alınır.
    Şimdi baktım Pamukkale'de 45 tl ye İzmir-İstanbul bileti alınabiliyor.

Bulgaristan'da eğitim-yaşam-ortam ve dahası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 20 Mart 2013; 1:34:08 >

•  Bulgaristan'da eğitim-yaşam-ortam ve dahası...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.