Şimdi Ara

BULGARİSTAN ve ya MACARİSTAN 'dan ARAÇ KİRALAYIP AVRUPA TURU( 5KİŞİ) YARDIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar .. 5 bin tl kişi başı bütçe ayırıyoruz.5 kişiyiz..sırt çantalarımızı, matlarımızı, fotograf makinalarımızı alıp Avrupa'ya Bulgaristan'dan gireceğiz . ( otobüs ile düşünüyoruz) Sofia ya gideceğiz. Orda bir rent a car firmasından eğer bulabilirsek vito ya da benzeri bir araç
    kiralamayı düşünüyoruz. İnternet sıkıntımız olmayacak yani navigasyon sürekli elimizin altında..Turkcell ile o işi çözdük..
    GÜZERGAH ŞU ŞEKİLDE .Sofia yı saymıyorum, asıl hedef Portekiz, İspanya ve İtalya

*BELGRAD
    *BUDAPEŞTE
    *PRAG
    *MÜNİH
    *PARİS
    *BİLBAO
    *PORTO
    *LİZBON
    *MADRİD
    *BARCELONA
    *MARSİLYA
    *NİCE
    *ROMA
    *VENEDİK
    Mümkün oldugunca gideceğimiz güzergah üzerindeki şehirleri belirledik.Mesela barcelona marsilya nice roma venedik ort 12 saat araba ile .toplamda belkide 3 günde bu 5 şehri geçmiş olabiliriz. Aynı

doğrultuda olması çok önemli çünkü bazı yerleri günübirlik geçerken bazı yerlerde 1 gece konaklamayı düşünüyoruz . Gün için de gezdikten sonra gece yola devam.4 soförüz zaten.Uzun yolu defalarca yapmış ve alışkınız.

vakit kalırsa belki birkaç balkan şehrine ugranabilinir :)

Şu an aklımızdaki tek soru shengen bölgesinde ( Bulgaristan ve ya Macaristan) araba kiralayıp diğer ülkelere geçebilir miyiz ? Burdan kiralayıp gitmenin bir yolu yok biliyorum.

• Kimse gezmiyor galiba. Bir fikre sahip olan hiç kimse yok ..
  • Kiralaycağın aracı kafana göre yurt dışına çıkartamazsın. Rent a car şirketi sana vekalet vermesi lazım ki o aracı BG nin dışına çıkartabileysin. Yoksa normal şartlarda sen o araçla sınırdan çıkmazsın.
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    Peki i Bulgaristan da vekalet kolaylıkla verirler mi ? Demek istediğim böyle kiralamalar yapılıyordur heralde havaalanında falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zingfth

Peki i Bulgaristan da vekalet kolaylıkla verirler mi ? Demek istediğim böyle kiralamalar yapılıyordur heralde havaalanında falan.

Ben bir kere kiralama yaptım. Ve o şirket vermiyordu. Ama bu şirket havalimanında değil Haskovo diye bir şehirdeydi.

Telefon veya mail atarak sorabilirsin.

Sen TR den de kiralayıp sana vekalet verirlerse TR den direk çıkarsın kiralık araçla. Uzun dönem kiralayacağın için fiyat da nispeten uygun olabilir TR de pazarlıkla.

Almanyadan almancılar kiralayıp TR ye geliyorlar ama Almanya çıkışında sınır yok ki? O yüzden onlar belki vekalete gerek duymadan çıkıyor olabilirler...

Şenden gölgesinden araç kiralarsan eğer, mesela Budapeşte, O zaman ülkeler arasında sınır olmadığı için bin araca gez bütün Şengen bölgesi Avrupa ülkelerini.

Ama sakın unutma kurallara harfiyen uy! 50 ile gösteriyorsa 50 ile git. Bizim TR de gbi şehir içind 120 ile gitme. anında çok yüklü miktarda para cezasını kitlerler. Avrupada kurallar ne gerektiriyorsa onu yap kesinlikle! Acelen yok gezmeye gittin fıtı fıtı gezersin

Çok sağol dostum. Benim de aradıgım cevap buydu. Şengen bölgesinde kiralayıp şengen de gezmek. Bu imkan varsa tr den kiralamaya gerek yok.
  •  BULGARİSTAN ve ya MACARİSTAN 'dan  ARAÇ KİRALAYIP AVRUPA TURU( 5KİŞİ) YARDIMMM
     BULGARİSTAN ve ya MACARİSTAN 'dan  ARAÇ KİRALAYIP AVRUPA TURU( 5KİŞİ) YARDIMMM

Gördüğün gibi Şengen bölgesinde sınır diye bişey yok. 2 tane bayrak veya tabela var o kadar. Sanki İstanbuldan Tekirdağ gidiyor gibi düşün.

Ama yinede iyi araştır

Çok teşekkürler dostum . Sorup soruşturuyoruz hala net bir bilgi edinemedik. Daha 7-8 ay var gitmemize ama en sonunda merakımızdan havaalanına gideceğiz. Ordaki rent a carlar bilir. Belki Atatürk havaalanından almanında bir yoluu vardır vekaletle felan.. İş yerimdeki bir bayan ailesi ile italya da araba kiralayıp fransaya gitmişler oraya bırakmışlar aracı. Bir sorun olmadı dedi. Biz en az 10 ülke geçmeyi düşünüyoruz. Umarım abuk subuk prosedürler yoktur ..
  • Geçen sene amsterdamdan araba kiralayıp parise gidip gelmiştik..Herhangi bir sıkıntı olmadı..Ama kurallara kesinlikle uymaya gayret et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan78 -- 20 Ekim 2016; 9:58:06 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tecrübe ettiyseniz eğer tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim. bende sofya dan araç kiralama ile avrupa turu düşünüyorum.
  • Maalesef bu planı Tecrübe edemedik.
  • Fatih bey, biz de sizin planladığınız gibi bir seyehat düşünüyoruz.siz gidebildiniz mi, nasıl oldu, yardımcı olabilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.