< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsun (6. sayfa)
-
-
Şehir efsanesi hiçbir işe yaramıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: asertyu
Geçen ay aldığım monitörün her yerinden ışık çıkıyor deneyeceğim çözer umarımIPS panelse bir şey yapamazsınız. ISP panellerin tipik sorunudur. Kiminde fazla kiminde fazla olur. Eğer çok rahatsız edecek düzeydeyse değişim istemeniz gerekir.
-
Işık sızması çözülebilecek bir şey değil, içerdeki lcd panelin kusursuz şekilde düz olması kusursuz şekilde monte edilmesi gerekiyor, fabrikada çok hızlı şekilde üretim yapıldığı için yada yapılmak zorunda olunduğu için firmalar buna çözüm bulamıyor, yıl 2021 oldu bu sorunlar devam ediyor.
-
Monitörü garantiye gönderdim sağ alt taraf kararmıştı. Artık o tarafta LED mi patladı bilmiyorum. Çözüp gönderdik dediler ama sol alt tarafta şimdi ışık sızması var. Bu yöntemi denemek istiyorum ama ekran kavisli, elimizde kalır diye korkuyorum şimdi.
VA panelde de sanırım işe yarar bu çözüm.
-
Üzerinden zaman geçmiş ama yazalım, çok yaşayan var, genel bilgilendirme olsun. Yeni tip LCD'lerde arka aydınlatmayı şunlardan panel boyutuna göre değişse de 5-6 tanesi yapar:
https://st.myideasoft.com/shop/er/54/myassets/products/703/35519.jpg
Ledlerin üzerinde ışığın dağılması için mercek bulunur. O ledlerden birinin merceği yerinden kopmuş, genellikle dandik led barlar kullandıkları için ısıya dayanamıyorlar. Ledin parlak ışığı artık dağılmadığı için o şekilde görünüyor.
Televizyonun komple sökülüp merceğin yerine yapıştırılması (işi iyi bilen bir usta yapabilir) ya da ilgili led şeridin komple değişmesi gerekmektedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 5 Ağustos 2022; 9:6:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X