Şimdi Ara

bunlardan hangisi iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aklımda iki kart var ikisi de sapphire biri HD 2600 XT 256MB GDDR4 bellek:2200mhz işlemci:800mhz, diğeri HD 3650 256MB DDR3 bellek:800mhz işlemci:725mhz
    hangisini almalıyım acaba?

sistemim, intel core2duo e4500, 1gb pqi ram, 320gb hdd, asus anakart

• Yukarıda belirttiin 2 kartın arasında kafanı kurcalıycak kadar performance farkı yok (1 oyunda 2xxx serisi 2 ~ 4 ortalama kare önde oluosa başka 1 oyundada 3xxx serisi önde olur, fakat ortalama kare olduu için kafaya takılmıycak 1 farktır) hangisi ucuzsa yada hangisi hoşuna giderse onu alabilirsin, fakat 3xxx serisi 2xxx serisine görede yeni nesil oldunu belli edio ve 2600XT'den az ısınıo, bunuda bilmen gerekir die düşündüm.
  • fakat bariz işlemci ve bellek farkları var ben ona takıldım cevap için teşekkürler
  • Bu hız farkları kartlara göre deişklik gösterebilir; mesela aynı marka GPU olmasına rağmen eski nesil ve yeni nesil arasında farklılıklar vardır; eski nesil GPU ve yeni nesil GPU Grafi farklı yöntemlerle işliyebilirler, yada X marka GPU düşük hızda Y marka GPU dan daha hızlı'da olabilir, bu 100 den 1'inin yüksek GPU hızı kullanarak yaptıı işlemi dieri daha düşük GPU hızıyla farklı yöntemle işler, ve senin karşındaki monitöre görüntüyü aynı hızla yollarlar, yada daha düşük GPU hızı kullanan kart gelişen teqnologie sayesinde eski nesil e göre daha hızlı çalışabilir v.s.
    Bellek hızlarıda herzaman için nekadar yüksek hızlı olursa okadar iidir, fakat GPU hızına yetişebildii sürece dier modelin daha yüksek hızdaki bellekli modeliyle arada çokta fark yaratmıyabilir, çünki bellekleri kullanıcak olan GPU nun, bu bellekleri limitinde kullanabilme kapasitesinin üzerindeki bellek hızı için ödediin paranın karşılıını alamazsın, ve bu tip orta seviye kartlarda yüxek hızlı bellek kullanımı hem gereksiz hemde pahalı olur.

Edit : Dedim gibi HD3650 GDDR3 ve HD2600XT GDDR4 arasında kafana takılıcak 1 fark yoktur bu kartlar en kötü ihtimalle oyunlarda berabere kalırlar, sen ya hoşuna gideni yada bütçene uyanı seçersin işin özü budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 11 Ocak 2009; 17:15:43 >

• herşeye tamam peki 256mb lık almam kötü mü? (gerçi param ona yettiği için öle ama...)
    yani sonuçta benim şuan ki ekran kartım olan PowerColor HD2600 PRO 512MB DDR2 den iyilerdir değil mi yoksa değiştirmeme gerek yok mu çünkü ben stok kartla(PowerColor HD2600 PRO 512MB DDR2) call of duty 5 i oynayamadım:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hytsvl -- 11 Ocak 2009; 17:50:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aras36

herşeye tamam peki 256mb lık almam kötü mü? (gerçi param ona yettiği için öle ama...)

Çözünürlük 1280 üzerine çıkmadıın sürece hız konusunda advantage bile sağlıyabilir.

Edit : 256mb kartlar yeni oyunlarda 1024 çözünürlükte güzel sonuçlar verir, burdanda anlıycaın üzre genelde nekadar yüxek çözünürlük okadar GRam kullanımı demek olur, tabi bu sadece oyunlar için.

quote:

herşeye tamam peki 256mb lık almam kötü mü? (gerçi param ona yettiği için öle ama...)
    yani sonuçta benim şuan ki ekran kartım olan PowerColor HD2600 PRO 512MB DDR2 den iyilerdir değil mi yoksa değiştirmeme gerek yok mu çünkü ben stok kartla(PowerColor HD2600 PRO 512MB DDR2) call of duty 5 i oynayamadım:(

Almayı düşündüün kartlarla Deiştirmene deicek kadar fark olmıyabilir.

Mümkünse bütçeni örenebilirmiyiz?
    1'de kullandıın işlemci ve ram miktarını ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 11 Ocak 2009; 17:59:09 >

• yapmayın ya ben ilk önce stok kartıma oc mi yapsam demiştim sonra bi arkadaş değmez yeni bi kart al demişti:(
    valla bütçem 100 liraya kadar sistemim de:intel core2duo e4500, 1gb pqi ram, 320gb hdd, asus anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hytsvl -- 11 Ocak 2009; 18:07:41 >
  • quote:

valla bütçem 100 liraya kadar sistemim de:intel core2duo e4500, 1gb pqi ram, 320gb hdd, asus anakart

Bu durumda en ucuzu fakat kullandıın kartla arada fark yaratıcak kart aşaıdaki linkteki olur.

Link : 8600GTS bu ucuzu kartı systemine taktıında farkı fark edebilicein 1 kart olur ve yeni oyunları 1024 çözünürlükte rahat 1 şekilde yüksek detay oynatabilir oyunlarda AA ve gölgeler kapalı olmak kaydıyla , ideali ise aşaıdaki linkteki GDDR3 kullanan HD4650 olabilir fakat pahalı senn seçimin olmıycak gibi, ama belki şu anki kartını satar veya limitleri zorlıyabilirsen aşaıdaki daha ii olur.

Link : HD4650 GDDR3

1'de bütçenin uygun zamanda (1gb) ram alabnilirsen çok rahat oyun oynamaya başlarsın die düşünüorum, zira ram fiyatlarıda çok ucuz 15 tl den fln başlıo ve oyunların ençok ihtiyaç duydukları 2 şey system ram idir.

• ilgine çok teşekkür ederim minnettarım.
    eklemek istediğim bişey var önerdiğiniz kart olan 8600gts nin hd3650 den farkı yok gibi geldi ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hytsvl -- 11 Ocak 2009; 18:26:55 >
  • 8600GTS ,HD3650 den ii karttır ve fiyatıda uygun fakat sen ben ATI kullanmak isterim dersen hiç problem deil tabiki ama 8600GTS nin şu anki dravierlarla 3650 den baya ileride olduuu bilinio.
    Sen HD3650 alsam bana daha uygun gözüküo dersen bence böyle 1 deişiklik çok fazla 1 fark getirmicei için o kartı (8600GTS) önerdim, çünki yeni kart taktıında buna değmesi ve farkı hissetmen gerekir, ve sana 2 seçenek sundum illede yeni kart almayı düşünüosan 1 ini seçersin.

Yani HD2600Pro dan XT ye veya HD3650 ye geçmenden 1 azda olsa daha belirgin 1 his vermesi açısından 8600GTS uygun 1 kart, zira cod 5 te baya düzgün performance ı olan 1 karttır.
    Genel bakıldıında Oyunların nVidia destekli olmasıda bu giriş seviyesi kartları çok fazla etkilio.
    Fakat bu kartın (8600GTS) aynı fiyata üzerine çıkabilicek 1 seçenek aklıma geldi az önce.

Edit : HD4650 GDDR2 'ye çok yakın olması lazım hatta 1e 1 aynı hızda bile olabilir.
    HD3650 veya HD4650 GDDR3 arasında duran 1 kart dielim kabaca, aşaıda linkte.

Link : 9500GT 112 ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 11 Ocak 2009; 18:59:52 >

• bende 8600gts öneririm. 3650 ve jetway 8600gts kullanmış biri olarak, 8600gts öne geçiyor. 110ytl ye alabileceğin daha performanslı sıfır bir kart yok bence şuan piyasada
  • Ben nVidia kullanamam alışık olmadıım 1 kart, ATI olması daha ii olur dersen 1 seçenek daha buldum aşaıdaki linkte.

Link : HD4650 GDDR2 115 ytl gibi edio galiba.
  • çok teşekkürler
  • Hayırlısı olsun.

Sonuçta sendeki bütçeye 9500Gt veya HD4650 den 1 isi snn için en ideali oluo, taktıında farkı farketmiş olucaxın ve deiştirdiine değmiş olucak inş.

Oyunlarda ii eğlenceler.
  • Arkadaşlar Bana yardım edebilirmisiniz benim bilgisyarımla ilgili bir sorunum var.şimdi call of duty 5 yada youtubeden videolar izlediğimde bir süre sonra ekran donup bilgisyar kapanıyor ve resetliemiyorum kapatamıyorum sadece fişi çekebiliyorum lütfen yardım edin bu yaptığım bilgisyarım için çok zaralı ve bir hata olduğu için sizdn yardım istiyorum bide psu yok yani güç kaynağı yok. ve sistemim
    İşlemci:intel dual core e2200 2,2 ghz
    Anakart:945GCM-S2L
    Ram:markasını bilmiyom 1gb ram
    Ekran kartı:axle nvidia geforce 8600 gt 512 mb
    dırectx 10 ekran kartımı hiç güncellemedim ondan olabilirmi cdden gelen ekran kartı driverini yüklemiştim lütfen yardım edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakkari11

Arkadaşlar Bana yardım edebilirmisiniz benim bilgisyarımla ilgili bir sorunum var.şimdi call of duty 5 yada youtubeden videolar izlediğimde bir süre sonra ekran donup bilgisyar kapanıyor ve resetliemiyorum kapatamıyorum sadece fişi çekebiliyorum lütfen yardım edin bu yaptığım bilgisyarım için çok zaralı ve bir hata olduğu için sizdn yardım istiyorum bide psu yok yani güç kaynağı yok. ve sistemim
    İşlemci:intel dual core e2200 2,2 ghz
    Anakart:945GCM-S2L
    Ram:markasını bilmiyom 1gb ram
    Ekran kartı:axle nvidia geforce 8600 gt 512 mb
    dırectx 10 ekran kartımı hiç güncellemedim ondan olabilirmi cdden gelen ekran kartı driverini yüklemiştim lütfen yardım edin.

öncelikle bu konuyu yerinde açsan yani sorunlarınız ve çözümleri' ne daha çok verim alırsın benim de bilgim bu konuda kısıtlı malesef.

• arkadaşlar sonunda bugün ekran kartını sipariş verdim:
    Zotac 9600GT 512mb DDR3 256bit
    nasıl?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.