Şimdi Ara

Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
387
Cevap
72
Favori
36.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tadı çok güzeldir lan bunu denemeyen bilmez ekmeğin üstüne sürüp ya da çayla beraber içerseniz çok lezzetli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oisayev

Merhaba Arkadaşlar,

Ben deneyeyim dedim ve dün sipariş verdim. Bu gün elime ulaştı. Resmini aşağıda koyuyorum. Daha önce türkmen arkadaşlar getiriyorlardı kahvaltıda gömülüyoduk. Tutyakala denendi. Siz de alabilirsiniz :-)
    Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li)Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li)

Hocam tadı nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

Tanıdığım bayağı bir kazak türkü var. Sık sık kazakistan a gidip gelirler. Bana kimiz felan getiriyorlardı. Soyliyeyim bundan getirsinler madem tadı o kadar güzel.

Hocam ben de kımız arıyordum. Nereden temin edebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperen20-06

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Ben deneyeyim dedim ve dün sipariş verdim. Bu gün elime ulaştı. Resmini aşağıda koyuyorum. Daha önce türkmen arkadaşlar getiriyorlardı kahvaltıda gömülüyoduk. Tutyakala denendi. Siz de alabilirsiniz :-)
    Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li)Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li)

Hocam nerden aldin yas 15 ilk defa deneyeceğim

tutyakala diye bi site satıyor. ürün çok lezzetli. farklı bi tat :)

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Link varmi hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne kadar süt çocuğu varmış DH de arkadaş!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Link varmi hocam

Usta googleda ara çıkıyo

• kımız olabilir mi?

• arkadaşlar tamamen sütten yapılmış. at sütü flan değil. biz kahvaltıda yiyoruz. ekmek üzerine süper gidiyor. sitede krem flan yapmışlar. herhalde krem de yapılıyor. sadece tadanlar biliyor. anlatılmaz yaşanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Must Sabbah

quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

Tanıdığım bayağı bir kazak türkü var. Sık sık kazakistan a gidip gelirler. Bana kimiz felan getiriyorlardı. Soyliyeyim bundan getirsinler madem tadı o kadar güzel.

Hocam ben de kımız arıyordum. Nereden temin edebiliriz?

Atın etini ve sütünü kültür olarak benimsemiş her millette bulabilirsin. Kazaklar felan en rahat bulabileceğin millet.

• Siparişiniz başarıyla tamamlandı.
    Heyecanla bekliyorum.O tadı unutmak mümkün değil.İnşallah aynı lezzette bir üründür.
    Tutyakala.com sevdim bu siteyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HolyC

quote:

Orijinalden alıntı: sadasc11

böyle bi tarif buldum.
    koyulaştırılmış şekerli süttür. evde kolaylıkla yapılabilir görünen tarifi şu şekildedir:

malzemeler
    5 su bardağı (1200 gram) tam yağlı süt
    1 su bardağı (200 gram) şeker

yapılışı
    sütü büyük boy bir tencereye aktarıp yüksek orta ateşin üzerine oturtun. yaklaşık 10 dakika sonra, süt kaynamaya başladığı anda ateşten alıp kabaran sütün dinmesi için 1 dakika bekleyin. ocağın altını kısıp tencereyi orta ateşe koyun ve 2 saat 15 dakika boyunca, her yarım saatte bir üzerinde oluşan tabakayı sıyırıp atarak pişirmeye devam edin. bu süreç boyunca süt kaynamayacak, hafif tıkırdayacak. eğer çok hareketlenme görürseniz altını biraz daha kısabilirsiniz.

tencerenin içindeki sütten geriye 1+1/4 su bardağı (300 gram) kalınca ateşten alın, ince delikli bir süzgeçten geçirerek orta boy bir tencereye aktarın. üzerine şekeri ekleyin, altını biraz açıp yüksek orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin. bir dakika boyunca kaynatıp ateşten alın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından kapaklı bir kaba aktarıp buzdolabında muhafaza edin. buzdolabında tazeliğini en az bir hafta koruyacaktır.

kaynak:http://cafefernando.com/turkce/koyulastirilmis-sekerli-sut-tarifi/#more-723

Benimkinin içinde bal falanda vardı

O zaman şöyle yapalım

böyle bi tarif buldum.
    koyulaştırılmış şekerli süttür. evde kolaylıkla yapılabilir görünen tarifi şu şekildedir:

malzemeler
    5 su bardağı (1200 gram) tam yağlı süt
    1 su bardağı (200 gram) şeker
    2 şeker kaşığı (25 gram)bal
    yapılışı
    sütü büyük boy bir tencereye aktarıp yüksek orta ateşin üzerine oturtun. yaklaşık 10 dakika sonra, süt kaynamaya başladığı anda ateşten alıp kabaran sütün dinmesi için 1 dakika bekleyin. ocağın altını kısıp tencereyi orta ateşe koyun ve 2 saat 15 dakika boyunca, her yarım saatte bir üzerinde oluşan tabakayı sıyırıp atarak pişirmeye devam edin. bu süreç boyunca süt kaynamayacak, hafif tıkırdayacak. eğer çok hareketlenme görürseniz altını biraz daha kısabilirsiniz.

tencerenin içindeki sütten geriye 1+1/4 su bardağı (300 gram) kalınca ateşten alın, ince delikli bir süzgeçten geçirerek orta boy bir tencereye aktarın. üzerine şeker ve bal ekleyin, altını biraz açıp yüksek orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin. bir dakika boyunca kaynatıp ateşten alın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından kapaklı bir kaba aktarıp buzdolabında muhafaza edin. buzdolabında tazeliğini en az bir hafta koruyacaktır.

kaynak:http://cafefernando.com...li-sut-tarifi/#more-723

• Adı Dölümü¥€

• Forumun kilo ortalaması zaten baya düşüktü, millet buna abanınca artık daha da düşer
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar,

hocam kaç tl ye geldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İnternette süt reçeli diye bir tarif buldum. Kabartma tozu + şeker + sütü kaynatıp yapıyorsun. Ne kadar güzel olur bilemem ama deneyeceğim bu akşam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gonullu

İnternette süt reçeli diye bir tarif buldum. Kabartma tozu + şeker + sütü kaynatıp yapıyorsun. Ne kadar güzel olur bilemem ama deneyeceğim bu akşam.

Hocam bende gördüm sonucu yazar mısın ona göre bende yapıcam

• 6 küsür liraya veriyolar

• Merhaba arkadaşlar. Nestle de bi ara yapmaya çalıştı bu tarifle ama çok sıvı oldu ve tadı tam tutturamadılar. Orijinali ukrayna ve belarus kökenli olanlar kanımca :)

• quote:

Merhaba arkadaşlar. Nestle de bi ara yapmaya çalıştı bu tarifle ama çok sıvı oldu ve tadı tam tutturamadılar. Orijinali ukrayna ve belarus kökenli olanlar kanımca :)

tutyala :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.