Şimdi Ara

Buradan kazanamayıp yurtdışında okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben şimdi ygs barajını geçemedim.
    Benim 2 yıllık okuyabilme şansım var.
    Beyler ben şimdi yurt dışında okumak istiyorum sınavsız üniversite yapan ülkeler hangi ülkelerde yapılıyor ?
    Ben uluslararası finans okumak istiyorum maalesef burada tutturamadım. Yardımcı olacak arkadaşımız var mı :)
    Teşekkürler iyi günler.

• Polonya vardı dostum sanırım öyle alıyo orası sen yinede bakta bi 3000-4000 euro civarı ingilizce eğitim üniversite, Lehçe dilinde eğitim çok daha ucuz tabi ama işe yaramayacak bir dil olduğu için öğrenmeye değmez.Aylık 1000 TL falan çok rahat geçinirsin bütçeyi kısarsan daha düşük fiyatada yaşarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Recker06 R kullanıcısına yanıt
    Hocam polonya ya gitmek için neler yapmalıyım ? bilginiz var mı bu arada teşekkürler.
  • turkrus kullanıcısına yanıt
    Mesaj atacağım hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zert123

Hocam polonya ya gitmek için neler yapmalıyım ? bilginiz var mı bu arada teşekkürler.

Kardeşim yurtdışına gitsen barajı geçemediğin için askerlik tecili yapamama olasılığında var yalnız
  • Polonyada bildiğim kadarıyla puan şartı aranmıyor ama sen yine askerlik vs için ygs/lys barajı geçip git direk lise diplomanla kayıt yapıyolar puandan yana sıkıntı yok eğitim 3 yıl ingilizcen yeterli değilse 1 sene ingilizce hazırlık okursun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polonyada bildiğim kadarıyla puan şartı aranmıyor ama sen yine askerlik vs için ygs/lys barajı geçip git direk lise diplomanla kayıt yapıyolar puandan yana sıkıntı yok eğitim 3 yıl ingilizcen yeterli değilse 1 sene ingilizce hazırlık okursun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Recker06 R kullanıcısına yanıt
    Hocam benim askerliğim muaf. Ygs ise seneye tekrar gireceğim o zaman kazanabilmek için yada bu sene yurt dışında gideceğim üniversiteye.
  • Dostum polonya dediğim gibi sınavsız lise diplomanla girebiliyosun direk ama denklik vs açısından sıkıntı yaşarsın

• askerlik neden muaf?

• merhaba kardeşim bende eylülde polonyaya gidiyorum kısmetse ve çok araştırdım üniversiteleri fakat ingiltere-amerika-avusturalya fiyat bakımından çok yüksek olduğu için hem kendi bütçeme uygun hemde iyi bir üniversite olarak varşova teknik üniversitesini tercih ettim polonyada eğitim fiyatları hem uygun hemde yaşam çok pahalı değil paralarıda bizim paramıza göre biraz daha değersiz olduğu için ordanda bir avantajın var ortalama 75TL=100PLN ediyor.Lisans eğitimi 3 ila 5 yıl arası değişiyor mühendislikler genelde 3 yıl 1 sene ingilizce var bide ekstra bir hazırlıkları var oda lise son gibi düşün üniversite derslerine hazırlık matematik kimya mühendisliğe giriş gibi dersleri var tabi yaptıkları sınavda senin seviyen iyiyse bu dersleri direk atlarsın ama değilse okumadan lisans eğitimine başlayamıyorsun.Türkiyede iş bulma konusuna gelirsek bir tanıdığımız varşova teknik üniversitesinden mezun uçak mühendisi olarak ve şuan THY de çalışıyor denklik problemi yok yani ama sen yinede iyice bir araştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanozer

merhaba kardeşim bende eylülde polonyaya gidiyorum kısmetse ve çok araştırdım üniversiteleri fakat ingiltere-amerika-avusturalya fiyat bakımından çok yüksek olduğu için hem kendi bütçeme uygun hemde iyi bir üniversite olarak varşova teknik üniversitesini tercih ettim polonyada eğitim fiyatları hem uygun hemde yaşam çok pahalı değil paralarıda bizim paramıza göre biraz daha değersiz olduğu için ordanda bir avantajın var ortalama 75TL=100PLN ediyor.Lisans eğitimi 3 ila 5 yıl arası değişiyor mühendislikler genelde 3 yıl 1 sene ingilizce var bide ekstra bir hazırlıkları var oda lise son gibi düşün üniversite derslerine hazırlık matematik kimya mühendisliğe giriş gibi dersleri var tabi yaptıkları sınavda senin seviyen iyiyse bu dersleri direk atlarsın ama değilse okumadan lisans eğitimine başlayamıyorsun.Türkiyede iş bulma konusuna gelirsek bir tanıdığımız varşova teknik üniversitesinden mezun uçak mühendisi olarak ve şuan THY de çalışıyor denklik problemi yok yani ama sen yinede iyice bir araştır.

Hocam orada üniversite bitirip Türkiye'ye geri gelmek istiyorum.
    Hocam Yani acilen gitmek istiyorum başka bölüme polanyada olabilir gitmek isterim ama şimdilik ne yapmam gerekiyor bilginiz var mı ?
    Pasaport Diploma vs. neleer gerekiyor bu arada ben meslek lisesi mezunuyum oradan başka bölüme geçeebiliyor muyum ? Ben mühendislik okumak istemiyorum. Bu işler bana göre değil zorlanıyorum sadeece.
    Bu arada teşekkür ederim.

• Özelden yazdım başka sorun olursa burdan sor herkes faydalansın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar borsa-hersek düşünüyorum bende türkçe eğitim veriyorlarmış araştırdım biraz kafama yattı bölümlerde ucuz en pahalı 8.7 binlira (yıllık) şimdi denkli varmı diye araştırıyorum eğer varsa kesinlile gidicem eğer bosna hersek düşünen varsa pm atsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: zert123

Mesaj atacağım hocam :)

bana da atar mısın aynı mesajı yada buraya at herkes faydalansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lindsey S

arkadaşlar borsa-hersek düşünüyorum bende türkçe eğitim veriyorlarmış araştırdım biraz kafama yattı bölümlerde ucuz en pahalı 8.7 binlira (yıllık) şimdi denkli varmı diye araştırıyorum eğer varsa kesinlile gidicem eğer bosna hersek düşünen varsa pm atsın

dostum yök bunun hakkında bir çok açıklama yaptı türkçe eğitim yokmuş olanlarda eğitim görevlisi değil normal insanlar anlatıyormuş eğitim kalitesi düştüğü için bir çok üniversiteyi tanımama kararı aldı yök bosna ticarete dökmüş bütün olayı denklik alamazsın
  • Coskun Marley kullanıcısına yanıt
    uluslararası saraybosna üniversitesinde denklik varda orasıda puanlı alıyormuş daha bu senede biyere gidemicem anlaşılan geçen sene 218 yapmıştım seneye daha iyi yaparım dedm bu sene cok heyecandan barajı geçemedm ya seneye kalmakta istemiyordum mecbur yine kalıcam bu gidişle
  • Daha baraji gecememis insansin bi git isine ya.

Kolay saniyorsun heralde yurtdisinda yasayip universite okumayi.Ordaki universitelerde sinav cevaplarini soylemiyorlar,senin yerine ders calismiyorlar burdaki cocuklarda oyle saniyor kolay orasi orada okurum mok okursun kusura bakma.Sen daha 12 senedir egitim aldigin ulkendeki kiytirik sinavin kiytirik barajini gecemiyorsun ama yurtdisinda universite okuyacagim diyorsun.Bi kendine bak ilk once.Ben neden 180 bile alamayip baraj alti kaldim diye bir sor sebebini gor ve anla.Anlayamadiysan bize sor neden gecemedigini yuzune acik acik soyleriz.Bence sen git bir daha hazirlan ama adam gibi hazirlan hic olmazsa 180 barajini gec ki ailene boyle bir sey dedigin zaman bir nebze adam yerine koyulasin.Gerci ben olsam 180 bile alamayan oglumun bu istegine cok agir kufreder ayrica doverdim cunku kendinde degildir bunu isterken.

Bunu sana gecen senenin turkiye geneli 49 bininci olan birisi olarak soyluyorum.Bende yurtdisina gidiyorum ama senin gibi degil burda kendimi ispatlamis bir sekilde,guven vermis bir sekilde.Ailenin yerinde olsam verrim seni bir ise calissin.Eger ailen bu istegini kabul ediyorsa yat kalk dua et onlara zaten,boyle aileyi zor bulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onder Akbas

Daha baraji gecememis insansin bi git isine ya.

Kolay saniyorsun heralde yurtdisinda yasayip universite okumayi.Ordaki universitelerde sinav cevaplarini soylemiyorlar,senin yerine ders calismiyorlar burdaki cocuklarda oyle saniyor kolay orasi orada okurum mok okursun kusura bakma.Sen daha 12 senedir egitim aldigin ulkendeki kiytirik sinavin kiytirik barajini gecemiyorsun ama yurtdisinda universite okuyacagim diyorsun.Bi kendine bak ilk once.Ben neden 180 bile alamayip baraj alti kaldim diye bir sor sebebini gor ve anla.Anlayamadiysan bize sor neden gecemedigini yuzune acik acik soyleriz.Bence sen git bir daha hazirlan ama adam gibi hazirlan hic olmazsa 180 barajini gec ki ailene boyle bir sey dedigin zaman bir nebze adam yerine koyulasin.Gerci ben olsam 180 bile alamayan oglumun bu istegine cok agir kufreder ayrica doverdim cunku kendinde degildir bunu isterken.

Bunu sana gecen senenin turkiye geneli 49 bininci olan birisi olarak soyluyorum.Bende yurtdisina gidiyorum ama senin gibi degil burda kendimi ispatlamis bir sekilde,guven vermis bir sekilde.Ailenin yerinde olsam verrim seni bir ise calissin.Eger ailen bu istegini kabul ediyorsa yat kalk dua et onlara zaten,boyle aileyi zor bulursun.

Hocam sayısaldan mı gidiceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: Lejyoner61

quote:

Orijinalden alıntı: Onder Akbas

Daha baraji gecememis insansin bi git isine ya.

Hocam sayısaldan mı gidiceksin

Sayisaldaki derecem oydu.Ben gittim burada universiteye yok dedim ben turkiyede yapamam.Ulkenin sorunlarini gec egitimde ayni sekilde ulke gibi kalitesiz.Kafama koydum ben yurtdisinda okuyacagim dedim.Bana sordular e burda o kadar masraf kazandin vs hepsi bosa gidecek gitsin dedim.Cunku ben sadece okumaya degil orada yasamak icinde gidiyorum.Yani bir daha turkiyeye donmek gibi niyetim yok.Dil konusunda belli bir birikimim var param var,gecmisim var ben neden gitmeyeyim ? Tembel insanlar hicbirsey ypaamaz yurtdisinda.Her isi yaparim gerekirse tuvalet temizlerim ayni zamanda okulumu okurum bunu diyebilip kendine guvenenler gitmeli.Evet cok zorluklarla karsilasacagiz,kimsen yok,yeni bir dunyadasin hersey farkli ama bu eziyet zaman gectikce guzellige birakacak kendini.Tabi buda senin elinde.

Ben diyorum turkiyede bir baltaya sap olamayanlar heleki baraji dahi gecemeyenler bosuna yormasinlar kendilerini.Ailelerine yazik.Gittikten kisa bir sure sonra agliyorlar ben geri doncem diye cogu insan boyle.Herkes yapamaz ya dusunsene senin anavataninda bir sey yapamamissin elin memleketinde tek basina ne yapacaksin sen bu yazilari gitmeyi dusunen arkadaslar icinde yaziyorum gittiginizde degil tozpembe,parti,kizlar,sex rahat yasam vs. Arkadas bile edinemeyebilirsiniz.Cok ciddiyim tek basiniza kalirsiniz koca universitede ulkede sehirde.Sosyal anlamda bayagi iyi olmama ragmen ben bile cekiniyorum.Unutma yalnizlik insani gunden gune icten ice kemirir orda yasamak istemezsin.Bu arada herkes universite okumak zorunda degil.180 bile alamayanlar zaten bosuna okumak icin gitmeye calismasinlar kalabalik yapmaktan oteye gidemezler.Ilk once HAK edin sonra gitmeyi isteyin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.