Şimdi Ara

Burger King'e gitmek yerine evde orjinal Big King yaptım (SS'li) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
231
Favori
46.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
189 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1kilo kıyma alın,köfteyi kendiniz yapın 35TL. 100er gramlık halinde streçleyin atın buzluğa.
    1 kilo soğan: 2TL
    Jalepeno 800gram : 5TL
    Kaşar: 10TL(bence gerek yok,buna vereceğiniz para ile 400gr daha fazla kıyma alın)(kafayı kullanın)
    Hamburger Ekmeği: 5TL
    Ketçap,Hardal,(mayonez yemeyin çok sağlıksız) 10TL

50-60TL masraf ile 5-10 günlük abur cubur ihtiyacınız karşılanır hem de sağlıksız yememiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantius -- 24 Temmuz 2015; 15:50:31 >
  • Konudaki arkadaşa neden sanki bu kadar ilah gözüyle bakıldığını,anlamadım.
    Bu kadar yorum gelecek kadar önemli olan ne,anlamadım.
    Neden sanki anormal birşeyler,kimsenin bilmediği şeyleri paylaşmış gibi davranılmış,anlamadım.
    Benim yukarıdaki tarifim bunun 10katı daha güzel olur güvenin bana.

Şimdi eksileri alayım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantius -- 24 Temmuz 2015; 15:49:14 >
  • Ha kaşar yerine soğan halkası alın bence,kuru soğan almayın.Soğan halkasının tadı efsane diyebilirim,aynı mc ve burger'dakiler gibi.
  • Buda benden olsun

Burger King'e gitmek yerine evde orjinal Big King yaptım (SS'li)

Edit: Yazmayı unuttum. Malzemeleri bimden aldım. Çok bişe tutmadı yaklaşık 10 liraya 2.5 tane yedim. Hocam tadı çok güzeldi. Tarifi yazan ellerine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravos -- 24 Temmuz 2015; 16:06:10 >

• Abi şu 3 ekmekle yapılan hamburger çok büyük değil mi nasıl sığıyor ağzınıza?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agbdlcs81

quote:

Orijinalden alıntı: yavrucoder

Biraz önce bim'e gittim hamburger köftesini pek gözüm tutmadı ve az geldi nedense bende burger piliç aldım yani ben burger piliç li olanını yapıcam hemen size bir maliyet raporu hazırlıyayım :)

içecek olarak le mandy aldım bilen bilir tadı fena değil

ek olarak rus salatası aldım peynir ve etin arasına az birşey koymayı düşünüyorum

le mandy = 1,25 tl
    hamburger susamlı ekmek = 2,25 tl
    turşu salatalık = 1,90 tl
    rus salatası = 1,65 tl
    cheddar dilimli = 4,50 tl
    burger piliç = 2,75 tl

toplam 14.5 lira

bugün herhangi bir fastfood restaurantına gitsek sadece tek bir menüye bu fiyatı vereceğiz ..

yaptıktan sonra ss atacağım :)

Hocam konu sahibini tarifinde bir dünya şey var kafam karışıyor açıkçası

Sizinki çok sade. Siz sadece bu malzemelerle yapacaksınız?

Sos malzemeleri evde mevcut ben bim den aldıklarımı yazdım onlarıda ekleyebiliriz :) sirke soğan hardal ketçap mayonez şeker tuz sirke bunlar evde vardı :)

Bilgisayarı başına geçince resim atarım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buda benden sogan ve yesillik sevemdigim icin koymadim sos iyi oldu baya ama pinarin koftesi tam tutmuyor burgerinkinj genede cok iyi oldu

• Bim'de hardal varmı ? Hiç gözüme çarpmadı daha önce

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eredesma

Konudaki arkadaşa neden sanki bu kadar ilah gözüyle bakıldığını,anlamadım.
    Bu kadar yorum gelecek kadar önemli olan ne,anlamadım.
    Neden sanki anormal birşeyler,kimsenin bilmediği şeyleri paylaşmış gibi davranılmış,anlamadım.
    Benim yukarıdaki tarifim bunun 10katı daha güzel olur güvenin bana.

Şimdi eksileri alayım ;)

Yeni tarif konuları açmayacağım arkadaşlar...

Foruma hit kazandıran yegane insanlardan olarak yönetime son kapağım olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 13 Eylül 2016; 8:43:09 >
  • Yeni tarif konuları açmayacağım arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 13 Eylül 2016; 8:43:17 >
  • JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    Sayende hocam benim sos big mace benzedi bence biraz big king yemedim hic whooper yedim ama big mac tarifini uzaklarda arama derim bir iki seyle oynayip bulucaksin

• quote:

Orijinalden alıntı: maykıl ovın

Sayende hocam benim sos big mace benzedi bence biraz big king yemedim hic whooper yedim ama big mac tarifini uzaklarda arama derim bir iki seyle oynayip bulucaksin

Yeni tarif konuları açmayacağım arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 13 Eylül 2016; 8:43:26 >
  • Burger kingin olayı patates bence

• Çok teşekkür ederim hocam diğer tarifi merakla bekliyorum.Sos tam olmadı pütürcük baya fazla oldu blendırdan kaynaklı.Bu haliyle bile güzeldi.Malzemesını 3 kişilik yaparken ayarı fazla kaçırdım galiba sirke kokusu çoktu.Köfteyi de almaktan vazgeçtim çok pahalı geldi.Annem ben yaparım köfteyi dedi.Mayonez yerine de ranch sosu varmış onu koydum baya iyi oldu.Tek sıkıntı ekmek hemen dağıldı o da ısıtmadığım için sanırım.Evdekiler baya beğendi bir daha sen yaparsın yemeği dediler

• Burger King'in berbat patatesleri var yahu nesi güzel?!
    Mc Donald's açık ara önde bu konuda.

Bir de yukardaki bir arkadaş Kaşar yerine kafayı kullanın kıyma alın, buna gerek yok falan demiş.
    Dostum hayatında cheddar peyniri diye bir kavram duydun mu? veya cheesburger diye... Niye gereksiz olsun bunlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Eve gelecek zaman varsa karnınız acıktığında, bu tarz şeyleri alışveriş yapıp evde hazırlamak daha sağlıklı, daha ucuz ve daha zevkli bence.

Ben de iyi Big Mac sosu yaparım, aslında bu sosların çoğu basit, sadece püf noktaları var.

KFC tavuklarının sırrı diyorlar, onun baharatını ve çıtırlığını yapmak da çok basit.

Kırmızı et ile aynı fiyata satmaları tamamen reklamsal başarı.

O zaman sizden de KFC tarifi bekliyoruz :)
  • bimin etleri güzel mi,,, birde tavuk burger ile yapan biri vardı oda deneyimini yazarsa sevinirim
  • Bu tarifi yapmadım ama daha önce BİM'in hamburger köftesini almıştım ve herhangi bir tarife bakmadan hamburger yaptım, tadı güzel, gidip fast-food firmalarına o kadar para vermenize gerek yok, ama ben uzun süredir paketlenmiş et/tavuk tüketmeyi bıraktığım için yemeyeli çok oldu. Pınar almak şu açıdan mantıklı olabilir, McDonald's'ın tedarikçisi Pınar olduğu için sattıkları köfte de muhtemelen genel olarak fast-food firmalarına benzer tat verecektir. (Burger King'in tedarikçileri Al-Et, Beypiliç ve Namet bu arada.)

Aynı tadı tutturamazsınız belki ama kıyma alıp harç ile yoğurup hamburger köftesi hazırlayın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 24 Temmuz 2015; 20:21:15 >
  • Allah sizden razi olsun 2.yi yiyorum suan

• Sos tek denemede bire bir aynı lezzette oldu ve hayatımda yediğim en leziz hamburgerdi, konuyu hazırlayan arkadaşa çok teşekkürler.

Not : Konuyu gördüğüm gibi canım çekti, migrosa 45 lira saydık, ama inanın değdi, 5 tane hamburger çıktı, herkese afiyet olsun

Edit : Bir tanesine 3 adet hamburger köftesi koydum ben biraz abarttım ama nefis işte hakim olamadım, siz 5 taneden daha çok çıkartabilirsiniz rahatlıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Erpek -- 25 Temmuz 2015; 13:24:05 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.